Lepistesler İçin Bakım


Dark3lueÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2015
İl: Denizli
Mesaj: 71
Dark3lueÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2016 15:39
Merhabalar,

bitkili bir tetrazon akvaryumu kurmuştum lakin daha sonra tetrazonlarımı verip yerine canlı doğruna Lepistes aldım. 2e d4 almıştım. Lepistesleri akvaryumuma eklemeden önce 60 Lt'lik akvaryumun 20 lt suyunu, akvaryumdan almış olduğum 1 bardak suyuda ilave ettiğim dinlendirilmiş su ile değiştirdim ( akvaryum suyunu ilave etmemdeki amaç var olan bakteri kültürünün dinlenme sürecinde bir mayalama gibi, balıkların suyunu daha iyi hazırlaması içindi. Doğru mu yaptım bilmiyorum açıkcası ). Lepisteslerimi ekledikten 5 gün sonra bir sabah erkek olanlardan bir tanesini ölü buldum ve hemen akvaryumdan çıkardım. Akşam eve geldiğimde diğer erkeğinde öldüğünü gördüm ve onuda hemen çıkardım. Geri kalan dişiler şuan için sorunsuz görünüyorlar ve sağlıklı olduklarını düşünüyorum. Bu hafta sonu yine 20 Lt su değişimi yapacağım. Bu değişimi yaparken var olan 4 dişi'ye bir bakım yapabilir miyim ? yani bakımdan kastım, örneğin yeni araç aldığımda (2. el) ne olursa olsun sanayiye gider ve yağını suyunu yenilerim ki ne zaman değiştiğini bileyim. Bu gibi yapabileceğim birşey var mı tavsiye ettiğiniz ? yaparsan bir zararı olmaz faydası olur dediğiniz bir bakım bir terapi ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

derelaÇevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 126
derelaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2016 16:05
Yanlış bildiğiniz değilde eksik birşey yapmışsınız diyeyim bir bardak su bakteri kültürünün aşılanması için yeterli değildir :) aslında su tek başına yeterli değil fakat sadece su ile bakteri aşılamak isteyenlerin yeni akvaryumdaki su oranında eski suyun oranının çok daha fazla olmasına dikkat etmeleri gerekir. Biraz karışık bir cümle oldu şöyle anlatayım. Küçük akvaryumumuzdan büyük akvaryuma geçiş yapıyorsak, öncelikle küçük akvaryumda bol miktarda suyu yeni akvaryuma koyuyoruz. ve koyduğumuz suyun 3/1 kadarına denk gelecek kadar yeni su ekliyoruz. Akvaryumumuza bu su az gelecek ve dolmayacaktır doğal olarak. İşte bunun içinde her gün bir miktar su takviyesi yapıp suyu çoğaltıyoruz. Yüksek ihtimalle kaybettiğiniz lepistesler bu sebeple öldüler. Yeni su koyarken bence akvaryumunuz 60 lt ve 20 litre su değişimi biraz fazla olabilir. Alışık değillerse hastalanabilirler. Siz bence her hafta onar litre değişim yapın. Eklediğiniz suyun, akvaryumunuzdaki su ısısıyla çok farklı olmamasına da dikkat edin. Şimdilik bu kadar. Sağlıklı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dark3lueÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2015
İl: Denizli
Mesaj: 71
Dark3lueÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2016 16:13
Mehmet bey bilgi için teşekkürler. O halde 20 Lt yerine değiştireceğim suyun miktarını biraz daha azaltarak her hafta yapmaya özen göstereceğim. Yeni ilave ettiğim su soğuk olmuyor. Oda sıcaklığında, yani peteğe yakın bekletiyorum suyu ve soğuk olmamasına dikkat ediyorum.

Bir kaç gündür lepisteslerimin bir tanesinde alta fotoğrafta da görüldüğü gibi üst yüzgeç ve kuyruğunda hafif bir renk solması oldu. Bu solma ilerlemiyor böylece kaldı, kuyruk ve yüzgecinde de herhangi bir erime veya deformasyon yok. Acaba bu bir hastalık mıdır yoksa normal olağan bir durum mudur ?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181096/IMAG1513.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181096/IMAG1512.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181096/IMAG1496.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir