ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Dark3lue
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
24
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Aralık 2015 18:04
Son Ziyaret:
09 Haziran 2016 16:42
Toplam Mesaj:
71 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Deniz ŞAHBAZ
Doğum Tarihi:
08 Ekim 1982
Yaş:
41
İl:
Denizli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Deniz ŞAHBAZ 60x40x25

SON 10 MESAJI

Plati'ler Çok Korkuyor
Dış filtre takalı sürekli çalışmaya başladı ve normaleştiler. 1 tanesi hariç. O henüz ürkek ve sürekli macar yosunun altına saklanıyor lakin, yakında düzeleceğini düşünüyorum.
Plati'ler Çok Korkuyor
Çağrı bey selamlar,

Benim plati'lerin alışma süresi nerdeyse 1 hafta sürdü ki bir tanesi hala çekingen biraz daha. Yinede alışıyorlar yavaş yavaş. Bende sıkıntı yapmıştım bu durumu ammavelakin düzeldi herşey.
Plati'ler Çok Korkuyor
Arkadaşlar desteğiniz için çok teşekkürler. Cumartesi günü biraz biraz hareketlendiler, bitanesi yem attığım zaman yavaş yavaş hareketlerle de olsa yüzeye gelip yem yemeye başladı. Bir deiğeride sağda solda yüzmeye başladı, sanırım yavaş yavaş atmaya başladılar korkularını.
Plati'ler Çok Korkuyor
[QUOTE=Resul Emre Arsla]Hemen yemlerini atın motoruda yemlerini yesinler diye kapatın birkaç dakika bekleyin yemezlerse örtüyü geri örtün.

Bence bu keratalar yemlerini yiyorlar çünkü bir platinin 1 hafta yem yemeden durması mümkün değil.[/QUOTE]

muhtemelen dibe düşen yemlerden yiyorlar çaktırmadan, yemi atıyorum ve uzaklaşıyorum akvaryumdan. Benden dolayı ürküyorlarsa fazla rahatsız etmiyeyim ve yemlerini yesinler diye, ve onlarda dibe inen yemleri yiyorlar sanırım yoksa dediğiniz gibi ölürlerdi şimdiye kadar.
Plati'ler Çok Korkuyor
Dün den bu yana akvaryumun üstü örtülü. Akşam eve gittiğimde örtüyü kaldırıp yemleme yapayım mı ? yoksa örtü durmaya devam etsin mi ?
Plati'ler Çok Korkuyor
[QUOTE=Ferhat Özarslan]Dış filtre hakkında bilgim yok ancak, iç filtreyi gündüz kapatıyorum demişsiniz. Filtrelerin 24 saat çalışması lazım.

Akvaryum düzen ister ya filtre hep çalışmalı yada tamamen kapatılmalı ölümlerin etkeni bu olabilir .

Birde su değerlerini kontrol etmenizde fayda var bence.[/QUOTE]

Merhaba Ferhat bey. Filtremi bu plati'ler geldikten sonra gündüzleri kapatmaya başladım. Akıntının belki onlara yüksek gelmiş olabileceğini ve budan rahatsız olduklarını düşünerek. Yoksa daha öncesinde 24 saat çalışıyordu filtrem.
Plati'ler Çok Korkuyor
[QUOTE=fauron]

var mı değişim ?[/QUOTE]

Abi bir değişim yok ama ben şu ara gerçekten soğumaya başladım. Dün akşam eve giderken akvaryumum ufak olması dolayısıyla QUIK HW 602B dış filtre aldım. Harfiyen kurulumunu yaptım, hem talimatnamede ki gibi hemde internetten videosunu izleyerek. Çalışmadı ! motor alt girişte idi üst girişe aldım denedim yok olmadı. Çıkış borusundan kuvvetlice çekince su geliyor. O kadar kuvvetli çektim ki su çeken hortum boşdu o bile doldu yani. Tabi biraz tansiyon rahatsızlığım olmasından dolayı bir müddet tansiyonum bile çıktı sinirden. Sabah işe gelirkende kovanın içine koydum filtreyi aldığım akvaryumcuya bıraktim. Ben bu akvaryumu ilk kurduğumda 2-3 hafta muntazam çalıştı hiçbir sorunum yoktu, ta ki akvaryumu sağolsun kaldırdığı için bana veren arkadaşlar misafirliğe gelene kadar. Güzel olmuş oymuş buymuş derken akvaryum birdaha dikiş tutmadı. Önce akvaryuma ilk koyduğum balıklar sebebini anlamadığım bir şekilde hayat küstüler kavga etmeye başladılar. Onları değiştirdim akvaryumcuda yerine aldığım balıklar bir zaman sonra tek tek sebebsiz yere ölmeye başladı. Bugüne kadar 1 SAE 1çöpcü 1 cüce vatoz akvaryuma koyar koymaz 3. gün öldü. 2 tane elma salyangozum koyduğumun 5. gününde öldü. Ben gerçekten bu işin bana uygun bir hobi olup olmadığını sorgulamaya başladım. 2-3 aydır acayip canım sıkılıyor bu konuda. Ya düşünün 1,5 - 2 aydır lepisteslerim var ve doğurmuyorlar düşünün. Şayet dün aldığım dış filtremi iade alırlarsa bende akvarumu kaldıracağım ve daha sonra daha büyük bir akvaryum ile başlayacağım tekrardan...

[QUOTE=Resul Emre Arsla]Akvaryuma yeni eklediğiniz için ilk gün hiç yüzmeye bilirler sürekli tabanda kalırlar yem yemezler ama ileriki günlerde kendine gelirler merak etmeyin en kısa sürede düzelir normal birşey.[/QUOTE]

Resul Bey, ilk bir iki gün evet dediğiniz gibi alışma süreci diyebiliriz lakin yarın 1 hafta olmuş olacak ve hala aynılar. Bakalım artık hayırlısı ne olacak...
Plati'ler Çok Korkuyor
[QUOTE=fauron]

Bizzat kendi deneyimimden yola çıkarak söylüyorum yüksek debide lepisteslerim gayet sağa, sola yüzüyordu fakat platilerim devamlı dipte duruyorlardı sanki yüksek debi yüzüşlerini daha fazla etkiliyor gibi. dış filtre hakkında bir bilgim yok.[/QUOTE]

Sabah 8 gibi iç filtremi kapatıyorum ve genelde gece 23:30-00:00 arası çalıştırıyorum. Arada geçen sürede tekrar çalıştırana kadar bakıyorum yine tabana yakın duruyorlar saklanıyorlar. Bugün perşembe eve gidip baktığımda muhtemel hala aynı durumda olacaklar diye tahmin ediyorum. Akşama da bir dış filtre kuracağım bakalım ne olacak.

[QUOTE=Resul Emre Arsla]Akvaryuma yeni eklediğiniz için ilk gün hiç yüzmeye bilirler sürekli tabanda kalırlar yem yemezler ama ileriki günlerde kendine gelirler merak etmeyin en kısa sürede düzelir normal birşey.[/QUOTE]

Akvaryuma eklediğim ilk günü geçtiler. Cumartesiden düne kadar hep aynı tedirginleri vardı. Aç kalıp ölmelerinden korkuyorum, ölsünler istemem kesinlikle. İnşallah düzelirler kısa sürede ne diyeyim.
Plati'ler Çok Korkuyor
Aslında iç filtrem birazcık kuvvetli gibi lakin çokta balıkları sarsmıyor. Lepisteslerim akıntıdan hiç rahatsız değiller, gündüzleride kapatıyorum filtremi akşamları yatarken çalıştırıyorum. Ama şu aralar aklımda sunsun 602b dış filtresini almak var. Malum tankım küçük olduğu için beni idare edeceğini düşünüyorum. Sizcede uygun olur mu ?
Plati'ler Çok Korkuyor
Evet saklanma yerleri var. bitkili bir tankım var, bir de delikli testi var akvaryumda. Yinede genel olarak iç filtrenin yanında filtre ve cam arasında veya testinin içinde oluyorlar. Akşam bir fotoğraflarını çeker atarım hatta.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.