Lepisteslerdeki ani durum değişikliği


reco77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 234
reco77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2014 21:20
Merhabalar,

Lepisteslerimin bir kısmının kuyruğunda erime başladığı için farklı bir akvaryuma alarak micofish ile tedavi etmeye başladım. Düzelen lepisteleri akvaryuma geri koydum geride kalan balıklarında düzelmesini beklerken eskisinden daha da kötü bir hal alıp resimdeki gibi tüm balıkların kuyruğu tam ortadan ikiye ayrılmış bir vaziyet aldı. Yem yemeği bıraktılar nerdeyse (attığım yemler hep dibe çözüyor yemedikleri için) eskiden daha yemi elime alınca birbirlerine giriyorlardı yem yemek için.
Sağlıklı bir şekilde yüzen balıklar son 2 gündür birden suyun üstünde grup halinde durur vaziyet aldılar. Micofish zaten üzerinde yazan kadar kullandım ve devam etmedim çok fazla kimyasal olmaması için.
Haftada bir düzenli su değişimi yapıyorum %50 şeklinde. Şüphelendiklerimide yazayım.

1. Micofish bıraktıktan sonra su değişimleri ile suyu tekrar eski berraklığına kavuşturdum. Forumlarda ve akvaryumcunun önerisi ile su değişimlerinden sonra az miktarda kaya tuzu (küçük tablet şeklinde satılanlardan 1 adet karantina akvaryumu 15lt) ekliyorum akvaryuma.
2. Akvaryumda ısıtıcı yoktu. 2 gün önce akvaryuma ısıtıcı aldımki 21 derece olan suyu 25 dereceye sabitlemek için. Isı artınca iyileşmede hızlı olur gibi bir yazı okumuştum. Ne olduysa suyun ısısı arttıktan sonra balıklar garipleşmeye başladı. Isıyı kademeli olarak arttırdım balıkları etkilemesin diye. En çok şüphelendiğim ısıtıcıdan herhangi bir hastalıkmı kaptılar. Şu anda su sıcaklığı 25 derece.
3. Bugün 2 balığın öldüğünü gördüm ve ısıtıcıyı çıkardım direk. Aklımada suya attığım tablet kaya tuzu geldi,su ısınınca farklı bir reaksiyonmu gösterdi  acaba ve %60 su değişimi yaptım hemen tuz oranı düşmesi için.

Şimdi gözlemliyorum ama umarım eski durumlarına dönerler.. Tam düzeldi derken böyle birşey yaşamak üzdü beni. Deneyimlerinize dayanarak önerilerinizi bekliyorum.
Teşekkürler





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sercery_07Çevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2010
İl: Antalya
Mesaj: 49
sercery_07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2014 01:42
Merhaba balıklarınızda görünen kuyruk erimesi var. Zaten tedaviye başlamışsınız. Lepistes narin bir balıktır. Öyle %50 - 60 su değişimine pek dayanıklı değildir. Isı işine gelince ısıyı yükseltmeniz gerekmekte. Sonuçta bu canlılarında yaşam şekli belli siz ısıtıcıyı takmakta geç bile kalmışsınız. Isıyı 28 e getirin su değişimini de öyle bir anda %50 falan yapmayın suyu bir anda dökmeyin zaten büyük ihtimalle hortum yada kova ile veriyorsunuz suyu daha nazik davranın suyu daha yavaş akıtın ki onlarda bu ısı değişimi ve su değişimine uyum sağlasınlar.
Şimdi balıkları nasıl kurtaracağımıza gelelim. Isıyı 28 e getirin. su değişim için bir süre bekleyin balıkların biraz toplanması gerekli. Eyer yem yemiyorlarsa onları cezbedecek bir yem bulmaya çalışın (Su piresi , dondurulmuş kan kurdu , tubifilex olabilir ) hasta olan balıklarda en büyük problem yemlemedir. 
balıklarınız biraz toplandıktan sonra yavaş yavaş su değişimlerine başlayın. Kış günlerinde en büyük problem akvaryumdaki sıcak su ile sizin eklediğiniz soğuk suyun ısı değerlerinin tutmamasıdır. Bunun için şimdi hasta oldukları için suyu ılıştırıp verirseniz sizin için daha iyi olacaktır. Ayrıca balıklarınıza 100 litreye 1mm gelecek şekilde Bvitamini verebilirsiniz. Eczanelerde 5li kapsül 3-5 lira bişey. Şırınga ile ölçüp oranı ayarlaya bilirsiniz.

Şimdiden geçmiş olsun. 
sercery_072014-11-20 01:46:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir