ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sercery_07
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ağustos 2010 12:45
Son Ziyaret:
20 Ekim 2021 20:52
Toplam Mesaj:
49 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
egemen uyanıker
Doğum Tarihi:
06 Nisan 1987
Yaş:
37
İl:
Antalya
Meslek:
bilgisayar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

egemen uyanıker

SON 10 MESAJI

Beyazlayıp Ölen Vatozlar
Vatozlarda beyazlaşıp ölmenin belirli nedenleri var;
Kabızlık , iç parazit vs. eyer beyazlaşma yem yememe ile başlıyor ise genellikle iç parazittir. Balıklarınıza dip çekimine özen gösterip birazda vitamin takviyesi yaparsanız problem genelde düzeliyor.
Tehşis Koyamıyorum (Videolu)
Balıkların solungaçlarında anormal bir durum var mı acaba ? Dikkatlice inceleyen.
Balıklarınıza su değişimi yapmanız sorunun ne olduğunu anlayana kadar iyi gelecektir.
M.Tuna2014-12-01 23:55:27
vitaminler
Balıklarda genellikle vitaminler ya yeme emdirilerek verilir yada 100 L 1ml şeklinde suya ilave edilir. 
Eklediğiniz vitaminler de B ve E vitaminleridir.
B vitamini direnç arttırır mukoza yapısına yardımcı olur.
E vitamini genellikle yeme emdirilir ve üremeye yardımcı olur.
Ayrıca balıklar için özel üretilen vitaminlerde bu şekilde kulllanılır. 
Fakat ben hiçbir yerde D vitamini kullanımı görmedim. Genelde kullanım bu yukarıda saydıklarım içindir. Özellikle yavru balıklarda oranlara dikkat etmelisiniz. Yoksa vitamin zehirlenmesinden hepsini kaybede bilirsiniz.
Lepistesimde şişlik
En güzeli yavruluk al :) bu balık yakında yavrular :D 
Bahsettiğiniz problemler görünmüyor balıkta :) Maş. gayet iyi gibi duruyor videodaki balık :) sadece hamile zaten suyu da 29 yapmışsınız yakında rahat rahat doğurur :D

.
şişkinlikle birlikte kabızlık oluyor mu ? masteryoda  sorduğu gibi hangi yemleri kullanıyorsunuz.
.
Merhaba ısıyı 28 e getirin balıklarda iştahsızlık vs gibi bir durum yokmu bir kaç adet balığınız var ? Boyları ne kadar daha detaylı bilgi verebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım. Ayrıca bir adet de fotoğraf ekleyin isterseniz. Ölen balıklarınızda şişlik kuyrukta eksilme vs varmıydı ? 

Yavru Melek Balıklarım Yerde Yatıyorlar
Diğer balıklar baskınlık kurduğu için böyle problemler oluyor. isterseniz başka akvaryuma alın isterseniz aradan sineklikteli yardımıyla bölme yapın. Balıklar biraz toplanınca tekrar aynı akvaryuma geçirirsiniz. Sorununuz düzelecektir.
Lepisteslerdeki ani durum değişikliği
Merhaba balıklarınızda görünen kuyruk erimesi var. Zaten tedaviye başlamışsınız. Lepistes narin bir balıktır. Öyle %50 - 60 su değişimine pek dayanıklı değildir. Isı işine gelince ısıyı yükseltmeniz gerekmekte. Sonuçta bu canlılarında yaşam şekli belli siz ısıtıcıyı takmakta geç bile kalmışsınız. Isıyı 28 e getirin su değişimini de öyle bir anda %50 falan yapmayın suyu bir anda dökmeyin zaten büyük ihtimalle hortum yada kova ile veriyorsunuz suyu daha nazik davranın suyu daha yavaş akıtın ki onlarda bu ısı değişimi ve su değişimine uyum sağlasınlar.
Şimdi balıkları nasıl kurtaracağımıza gelelim. Isıyı 28 e getirin. su değişim için bir süre bekleyin balıkların biraz toplanması gerekli. Eyer yem yemiyorlarsa onları cezbedecek bir yem bulmaya çalışın (Su piresi , dondurulmuş kan kurdu , tubifilex olabilir ) hasta olan balıklarda en büyük problem yemlemedir. 
balıklarınız biraz toplandıktan sonra yavaş yavaş su değişimlerine başlayın. Kış günlerinde en büyük problem akvaryumdaki sıcak su ile sizin eklediğiniz soğuk suyun ısı değerlerinin tutmamasıdır. Bunun için şimdi hasta oldukları için suyu ılıştırıp verirseniz sizin için daha iyi olacaktır. Ayrıca balıklarınıza 100 litreye 1mm gelecek şekilde Bvitamini verebilirsiniz. Eczanelerde 5li kapsül 3-5 lira bişey. Şırınga ile ölçüp oranı ayarlaya bilirsiniz.

Şimdiden geçmiş olsun. 
sercery_072014-11-20 01:46:50
Balıklarım Halsiz
Filtre ne kullanıyorsunuz acaba ? akıntı hızlı olduğu için olabilir bu söyledikleriniz. Birde yeni kurulan sistemlere balık adapte olana kadar bazen tuhaf davranışlar görebiliyoruz. Vieja2014-09-13 20:31:46
Discus için yemleme makinası
Arkadaşlar merhaba 5 aydır discus besliyorum su değişimlerine olabildiğince özen gösteriyorum fakat şöyle bir sorunum var sanki benim balıklar hiç büyümüyor 5 ayda farklı yerlerde gördüğüm balıklar daha büyük görünüyor gözüme bu konunun temelinde herhalde benim günde sadece 2 kere yem verebilmem olacağını düşünüyorum. Günde 2 kere yem verebiliyorum işten fırsat bulunca. Sonra zaten dip çekiyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa bana yardımcı olursa çok sevinirim. 
Akvaryum 400 litre 18 tane yavru discus'um var. Günde 100 litreye yakın su değişimi haftada 1 yada 2 kere %50 su değişimi yapıyorum. Yemlerden de en kalitelilerini ve yürek kullanıyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.