Lepistesleri ev yapımı yemlerle yemlemek üzerine..


prof. lepistesÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2009
İl: Antalya
Mesaj: 12
prof. lepistesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2009 20:51
Herkese selamlar.
Arkadaşlar öncelikle forumda bu konu daha önce açılmışsa özür dilerim, bulamadım. Benim severek beslediğim yaklaşık 40 adet lepistesim var. Forumda okuduğum çeşitli derlemeler doğrultusunda son 3 gündür balıklarıma bezelye, marul, ıspanak vs gibi yararlı olduğu kanıtlandığı söylenen sebzeler yediriyorum. Hatta ben de gözlemledim, yararı var. Cinsel isteklerinde, tank içinde yüzmelerinde, hareketlerinde... Hepsinde pozitif artış var. Ancak bazı sorularım var:
1) Ne sıklıkla bu yemleri vermeliyim? (haftada bir, günde bir,... vs.)
2) Bildiğiniz başka yemler var ise ben de öğrenebilir miyim?
3) Afrodizyak,
    Sindirim sistemine yararlı,
    boşaltım sistemine yararlı,
    Renklenmelerine yardımcı,
yemleri hangi sebzelerden ya da malzemelerden nasıl yapabilirim?
Kulaktan dolma ya da hurafe bilgileri duymak istemediğim için bu konuyu paylaşıyorum. Bilimsel olarak kanıtlanmış ve/veya daha önce denemiş arkadaş varsa başlık altından ya da özel mesaj ile bana iletmesini istiyorum. Balıklarım benim için gerçekten çok değerli ve yanlış birşey yapmak istemiyorum.
Saygılar...Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AltıparmakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 481
AltıparmakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2009 21:50
Burak Bey,

Bezelye, ıspanak, maruldan bahsetmişsiniz. Japon balığı besleyen arkadaşlar çok iyi bilirler, ıspanak kabız olan balıklarda çok faydalı ve hızlı bir çözümdür. Ama onun dışında ne faydası var onu tam olarak bilemiyorum. Bezelye ise benim uzun zamandır lepsiteslerime verdiğim bir sebze ve gerçekten her anlamda faydasını gözlemleye biliyorum. Bu saydıklarınız arasında hemsini tek bir seferde temin edebileceğiniz tek sebze bezelye sanırım. Vitamin yönünden çok zengin özellikle. Ama balık ne kadarını hazmedebilir ne kadar kısmı faydalı orasını bilemeyiz. Ispanak başlı başına bezelyeden daha iyi bağırsak problemlerini düzeltmede. Marul hiç vermedim acıkcası. Marul ve ıspanak zirai ilaçlamadan dolayı üzerinde bir cok kimyevi madde taşıya bilir. Toprakla bire bir temas içinde olduğu içinde iyi temizlenmediği taktirde farklı problemlere yol acabilir. Saydıklarınız dışında havuc ve salatalıkta verilmekte. Ev yapımı yemler bölümünde'de ıspanak bezelye ve havucun kullanıldığını görürsünüz. Zaten tarifte canlı doğuranlar için çok faydalı olduğuda belirtiliyordu hatırladığım kadarıyla.
Balıklarınıza pul yem, bezelye, ve tubifex vermeniz balıklarınızın gereksinim duyacağı besin maddelerini yeterince karşılayacaktır.

1) Bahsi geçen sebzeleri bir haftada yada 10 günde bir vermeniz yeterli olucaktır.
2) Pul yem, Tubifex, Bezelye
3)Sinidirme her lifli bitki fayda sağlayabilir. Bunun yanında bezelye en çok direnç kazanmalarını sağlayan sebze benim gözümde. İçerisinde barındırdığı vitaminler bu saydığınız başlıklara bir nebze olsun karşılayabilecek bir besin kaynağıdır.

Saygılar...

Herkeze Sağlıklı Balıklar...


b_altiparmak2009-06-02 21:53:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

prof. lepistesÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2009
İl: Antalya
Mesaj: 12
prof. lepistesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2009 22:07
konu silinebilir, teşekkürler.prof. lepistes2009-06-04 16:48:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir