Lepisteslerim Suyun Üstünde Yüzüyor


Gülay111Çevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2017
İl: Bursa
Mesaj: 35
Gülay111Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2017 03:00
Arkadaşlar merhaba öncelikle konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum yanlış yaptıysam kusra bakmayın ilk kez bi forum sitesinde başlık açıyorum. Gelelim benim problemime, 2gün evel 8adet ful red lepistes aldım 80-40-27 cmlik akvaryumuma koydum. Ve bu lepisteslerim suyun üst kısımlarında yüzmeye başladı. Yem attığımda güzelce yiyorlar fakat normal zamanlarda sürekli su yüzeyinde ağır ağır hareket ediyorlar. Buna ek olarak akvaryumda tek kalan bir adet çöpçü balığım var. Son bir haftadır çöpçümde bi gariplik vardı. Sürekli suyun üstüne çıkıp aşağı iniyordu. Bugün akşam eve geldiğimde öylece duruyor sadece gözleri ile solungaçları hareket ediyordu. Hemen akvaryumcumu arayıp videosunu attım. Bana havanın yetersiz geldiğini filtreyi yıkamamı söyledi. Halbuki bir hafta evel temizlemiştim. Her neyse çıkartıp tekrar bi bakayım dedim bi baktım süngerinden simsiyah kumlu su akıyor. Bunun nedeninin yine bir hafta evelinde akvaryumuma aldığım yeni bitkiler ile suyun üstünde yüzen su mercimeklerinin olduğunu düşündüm. İyice yıkadım. Su mercimeklerini toplayıp akvaryumdan aldım. Filtreye temas eden bitkileri filtreden uzaklaştırdım. Bi kaç saat sonra çöpçüm biraz kendine gelmişti fakat lepistesler hala suyun üstünde yüzüyorlardı. İç filtre kullanıyorum venusaqua 6005f markası. Atman ısıtıcım var 100w luk. Akvaryumda 8 adet red lepistesim 1 adet molim 1 adet çöpçüm 1 adet red albino bebek cüce vatozum 2 adet bebek normal cüce vatozum 6 7 adet de bebek molim var. Lepisteslerim yeni olduğu için midir oksijenleri filtreyi temizlememe rağmen hala az mı geliyor anlamadım. Bilgisi olan varsa çok sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HgkchnÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/10/2016
İl: Çanakkale
Mesaj: 210
HgkchnÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2017 04:33
Lepistesler genelde su yuzeyine yakin yuzerler zaten. Ic filtrenizin debisi oldukca yuksek. Fazla akinti yaratiyor ve baliklarinizi yoruyordur muhtemelen. Uygun bir dis filtre almaniz daha dogru olacaktir. Filtrelemede de daha etkili olur. Copcu baliklarinin su yuzeyine ani bi sekilde cikmalari normaldir. Nefes alirlar. Ancak tek bakilmalari onerilmez. Yanina ayni turden bir kac tane daha eklemenizi oneririm. Zeminde veya bitkilerin uzerinde hareketsiz kalmalarida gayet normal. Herhangi bir tehdit(akvaryuma mudahale veya onunde ani hareket) algiladiklarinda bir sure hareketsiz kalirlar.
Baliklarinizda gozle gorulur herhangi bir rahatsizlik varmi bilmiyorum. Eger yoksa yapmaniz gereken tek sey bana gore daha dusuk debili bir filtre kullanmaniz. Fiyat performans olarak sunsun hw 603b oneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mperkÇevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 387
mperkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2017 09:06
İç filtre belirttiğiniz ölçülerdeki akvaryumun filtrasyonu için doğru bir seçim değil.
İç filtre Biyolojik döngüyü yeterli düzeyde yapamaz. Filtreleme sistemlerine göz atmanızı tavsiye ederim.
Su değişimi yapıyor musunuz?
Full redler biraz hassastırlar, eğer akvaryumun su değerleri uygun değilse çabuk hastalanabilirler, su değişimini düzenli ve filtrasyonu iyi yapmalısınız.
Akvaryumun içerisindeki malzemeleri klorlu su ile yıkamamalısınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gülay111Çevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2017
İl: Bursa
Mesaj: 35
Gülay111Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2017 10:34
Hgkchn şu an burası karla kaplı olduğu için ulaşım çok sıkıntılı şimdiki filtremin ucuna pamuk sıkıştırsam havasını biraz kıssam fayda alırım gibi geldi fakat o zaman da olsijenleri azalıyor değişik değişik hareket ediyorlar bi süre idare etse yetecek bana. Çöpçümü süzgeç yardımıyla biraz ittim öyle kendine geldi dün evet alacağım en kısa zamanda yanına aynı cinsten arkadaşlarını. Mperk Filtreyi normal bursanın çeşme suyu ile yıkadım hep öyle yapıyordum o yüzden bi sorun olcağını sanmıyorum ama redler dediğiniz gibi hassas sorun olabilir de.. su değişimi henüz yapmadım redleri koyalı 3. gün oluyor sürekli su değişimi olup da şoklanmasınlar diye düşündüm :/ bu gün bi yüzde yirmilik değişim yapmayı düşünüyorum. Lepistesler için uygun ph 7den düşük yumuşak olmalıymış bursanın ph derecesi 6.5 ile 9.5 arasında ben suyu kovaya doldurup bi gün bekletip öyle koyuyorum akvaryuma haftada 1 yada duruma göre 2 kere su değişimi ve eklemesi yapıyorum. şu anda bazı lepisteslerim bitkilerdeki yosunları kemiriyor iyi gibiler su değişimi yaptıktan sonra bi daha gözlemleyeceğim çok teşekkür ederim bilgileiriniz için

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir