Lepisteslerim Teker Teker Ölüyor


Furkan 1Çevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2020
İl: Ankara
Mesaj: 58
Furkan 1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2020 12:14
Herkese iyi günler

Lepisteslerim teker teker ölüyor her gün illa bir tanesi ölüyor sebebini anlayamadım


Akvaryum ile çok ilgilenememistim malum akvaryum kir içindeydi detaylı temizlik yaptım filtre nin süngerini değiştirdim bunu yaparken akvaryum dan su alıp yeni aldığım süngeri onun içine batirdim faydalı bakteri kültürünü çeksin diye pipo filtre yi yıkadım akvaryumun kendi suyunda bi kaç defa sıktım dip çekimi yapmadım suyun dengesini bozmamak acisindan bir kaç gün sonra yapıyım dedim onu da yapamadım dip çekim hortumu bozuldu bir de benim akvaryumum da çok sayıda adi saylangoz vardı onları da dip çekim hortumunun ucunu çıkartıp çekmeye çalıştım bunu yaparken de çok şu gidiyor haliyle dinlenmiş suyumda çok yoktu şöyle bir şey yapmaya karar verdim Pet şişeyi kestim ucuna süngerı sıkıştırduim altına da Pet şişe koydum yapay bir filtre yapmış oldum çektiğim suyu sünger ile filtre edip akvaryuma geri koymayı amaçladım ve öyle de yaptım acaba burda bir yanlışlık yapmis olabilirmiyim yada çok fazla her şeyı temizledigimden faydali bakteri kültürünü yok etmiş olabilirmiyim


Şu yüzden de kaynaklanmıs olabilir ısıtıcı 22 derece de ayarlıydi ama yazın hep 26 larda oluyordu akvaryumun sıcaklıgi havalar soğumaya başlayınca tabi yetersiz geldi akvaryumun yanına gittigimde fark ettim akvaryumun sicakligi 20 filan di tam hatırlamıyorum sonra 25 e sabitledim sıcaklığı ani ısı düşüşünden kaynaklanmış olabilir


başka da yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum

Bazı balıklarimin karnı içine çöküyor sonra ölüyorlar onun iç parazitten olduğunu biliyorum bu yüzde korusun diye sarimakli yem veriyorum


Ama dedigim gibi bazi baliklarim bir belirti gostermeden ölüyor Acaba mevsim geçişlerinde normal midir



Yardımcı olursanız sevinirim sebep olabilecek bütün şeyleri yazdım


İyi günler [EDIT]Furkan 1,2020-11-09 12:16:15[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Alpercicek35Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/05/2020
İl: Izmir
Mesaj: 820
Alpercicek35Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2020 14:43
Öncelikle yaptığın yanlışları bildiğin halde, doğruyu bulamamanda kötü olmuş. Bir kovaya önce tüm balıklarını al ve bir hava taşı ile suyu hareketlendir. Ankara soğumuştur. İlk 25 derece ile başla ve yavaş yavaş 30 dereceye kadar çıkar. Gene hızlı derece değiştirme :) Karanlık bir yerde tut kovayı da. Düzenli olarak ta su değiştir. Anlaşılan bakmadığın için suyun çok kötü duruma gelmiş. Bütün hastalıklara acık bir su olmuş. Su değiştirmen ve sünger değiştirmen de çok büyük hata. Dinlenmiş suyun yoktu biraz bana saçma geldi. 19 litre su 5 tl. Sen bakteri tutmaya çalışır iken daha çok bozmuşsun suyu. Önce bir tankını güzel bir şekilde temizle, balıklarınıda karantina da tut. Onlarda orda tedavisini uygula. Onla birlikte akvaryumu da bi toparla derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2020 14:50
Herhangi bir belirti vermeden, balıklarınız ölüyorsa, iki temel sebep vardır: Su içerisinde azotlu bileşiklerin (Amonyum, nitrit, nitrat) konsantrasyonlarının artması ve / veya filtre substratında nitrifikasyon bakteri kültürünün oluşmamasından dolayı, aminyum ya da nitrit zehirlenmesi.
Akvaryumunuz kaç L, kaç adet balığınız var?
Ayrıca, doğru yorum yapılabilmesi için, hasta balıkların görsellerinin eklenmesi gerekir.
Bunlar olmadan, varsayımları konuşuruz.
Arama motoruna Columnaris yazarak konuları inceleyip, balıklarınızın durumunu karşılaştırın.
Ben, Columnaris Hastalığını önleyici tedbir olarak, lepisteslerimi beslediğim akvaryumlarımı, kışın, 22°C'de tutarım.
Filtre süngerini değiştirmeyin. Filtrenin debisi düşmedikçe yıkamayın da. Filtre debisi düştüğünde, akvaryumdan bir kovaya aldığınız suda çalkalayın. Filtre süngerini değiştirdiğinizde, süngeri akvaryum suyuna batırmanız, hiçbirşey ifade etmez. Nitrifikasyon bakterileri, pelajik değil, bentiktirler. Yani, çalışan filtredeki sünger üzerinde, ortalama 21 - 25 günde oluşurlar. Yüzmezler, sünger ya da filtre substratı üzerinde yaşarlar. Eski süngerinizi atmakla, bakteri kültürünüzü yok ettiniz. Bu yüzden, filtre yakınlarında, suya Seachem Stability ya da muadili bir bakteri kültürü eklemelisiniz. Aksi takdirde, balıklarınızda, amonyum zehirlenmesi yaşanacaktır.
Akvaryumunuzdaki adi salyangoz (Bu tabiri sevmiyorum, o salyangozların her birinin ayrı tür adı var) denilen salyangozlar, bütün tatlı su ekosistemlerinin bentosunda yaşarlar. Akvaryumunuza faydalı olan bu canlılarla mücadele etmeniz gereksizdir. Akvaryumlarımda, bitkilerle gelen pek çok türü, yüzlerce bireyden oluşan kolonileri ile akvaryumlarıma görsel doğallık ve biyolojik fayda katmaktadırlar.
Sarmısaklı yem, sindirim sistemi enfeksiyonu öncresi, koruyucu önlemdir. Balığın karnı içeri çöktükten sonra, sarmısaklı yem tedavi edemez.
Karnı içe çökmüş balık, yem yiyorsa, en severek yediği yeme kullanım talimatında belirtildiği şekilde Seachem Focus karıştırılarak yedirilir. Diğer seçenek ise, kullanım talimatında belirtildiği şekilde New Life Spectrum Hex Shield ya da Sera Baktotabs yemlerinden biri ile beslemektir.
Balık yem yemiyorsa, kullanım talimatında belirtildiği şekilde Seachem Kanaplex ya da Mardel Clout tedavisi gereklidir.
Akvaryum çok pislenmişti ifadenizde belirttiğiniz gibi, periyodik su değişimi zamanında yapılmıyorsa, balık ölümleri kaçınılmazdır.
Su dinlenfirecek ağzı açık bidon ya da damacanalarınizda suyunuz hazır olmalıdır.
Iyi günler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MetinSunguÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 19
MetinSunguÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2020 14:53
19 litre su 5 tl?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Alpercicek35Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/05/2020
İl: Izmir
Mesaj: 820
Alpercicek35Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2020 17:37
[QUOTE=MetinSungu]19 litre su 5 tl?[/QUOTE]
İzmirde gidp alırsan 5 getirirlerse 8 TL sizde de 8 10 olsun :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Süper akvaristÇevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2020
Mesaj: 85
Süper akvaristÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2020 22:21
Gerçektende çok önemli bir konu bir ara benimde başıma geldi artık o hızla devam ediyor olsaydı. Akvaryumda balık kalmayacaktı. Her şeyi denedim ama yinede hastalık ilerliyordu. Hemen akvaryumu boşalttım kaya tuzu ile iyice ovarak her şeyi yıkadım sonraki hafta balıklarımda hiçbir hastalık belirtisi kalmadı. Büyük ihtimalle balıklara verdiğim yemin tarihi geçmiş olmasından kaynaklanıyordu benimki büyük ihtimalle

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir