lepisteslerimi teker teker kaybediyorum.


fthtrhnÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 35
fthtrhnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2014 08:36
2 hafta önce bir lepistes akvaryumu kurduk.160 lt içine 50 kadar lepistes attık aralıklı zamanlarla,fakat akvaryumda taş bitki aksesuar yok sadece motor ve derece var.çoğu hamile olan dişiler yavru verdi.1 haftada 100 yavru başka tanka aldık.onlar sağlıklı görünüyor.fakat 2 gündür 1  bazen günde 2 olmak üzere ölümler başladı.genelde dişiler ölüyor ve karınlarına kan oturmuş sanki.hemen dip çekimi yapıp suyun dörtte birini tazeledim.birazdanda 3 çay kaşığı kadar iyotsuz tuz atacağım.bunun haricince hem bebekler hem diğer tank için neler yapabilirim acaba??acil cevap lütfen daha ölüm olmadan..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

denizim20Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1881
denizim20Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2014 00:52
Getirdiğiniz balıklar ithal balıklarsa genelde bu ölümler doğumdan sonra ya da doğumu beklemeden bile gerçekleşebiliyor. Zaten uzun süren yolculuktan gelen balıklar bizim su şartlarımıza kendilerini tolere edemedikleri için büyük çoğunluğu ölebiliyor tabi eğer sorun ithal balık oluşlarıysa bu geçerli. Su sıcaklığı 24-26 derece aralığında olmalı. Aynı zamanda uygun bir filtre ve hava motoru da önemli. Bunun dışında lepistesler bitkili bir tank severler bunu da göz önüne alabilirsiniz. Bu yazdıklarım sadece öneriydi konuyla alakalı olarak ise ilk neden ithal balık oldukları geliyor aklıma. Bir de 50 lepistes bence çok ilk etapta zaten kısa süre sonra çoğalacaklarını hesaba katarsak yer bile kalmayabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fthtrhnÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 35
fthtrhnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2014 16:01
Aslında öyle yer kalmayacak gibi amacım biraz amatör cesaretiyle bir tanıdık petshopa lepistes satabilmekti. Bebekler aynı tankta dogmalarına rağmen şükür gayet saglıklılar.  Ama ölümler devam ediyor. Sanırım bir hobiciden aldığım balıklarda hastalık bulaştı,erkeklerin kuyruklarının bazıları yırtıktı alırken sordugumda bana türü öyle kardes deyince ses etmedim. Keşke almasaydım. Acemilik işte. Kalan sağlar bizimdir yapacak birşey yok. Diğerlerini kurtarmak adına sera nın baktopur unu ve bakteri kültürünü atıyorum. Her gün dip çekimi yapıp aynı derecede su ilavesi yapıyorum ve kaya tuzu ilave ettim. Daha da ne yapılır bilemedim yeni başlayan biri olarak.. Berkant2014-11-22 20:26:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir