Lösemili Çocuklar İçin


BURHANERCANÇevrim Dışı

[C]2,1,104587[/C] [B]7564,3[/B]
Kayıt: 05/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1745
BURHANERCANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 10:28
Süpersin recep abi inşallah düşüncelerini gerçekleştirirsin abi ama gerçekten üzücü durum bu kadar az kişi olması.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 15:49
Çok güzel düşünülmüş Hepinizden Allah razı olsun bende arara kan ve tronbosit verdim, vermeyede devam ediyorum. uNutmayalım unutturmayalım kan yapılmayan  tek    ilaçtır oda insanda vardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BaşkentÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2012
İl: Rize
Mesaj: 133
BaşkentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 17:19
Aslında sadece İstanbul 'da verilmesin kan toplanıp Ankara'da da  kan verilebilir olmaz mı ? (Neler yapılması lazım ) ? Nisan ayında ben ankara'da olacağım . 

Böbrek nakli oldum ben , ben kan verebilir miyim ?   


[QUOTE=Pala]Çok güzel düşünülmüş Hepinizden Allah razı olsun bende arara kan ve tronbosit verdim, vermeyede devam ediyorum. uNutmayalım unutturmayalım kan yapılmayan  tek    ilaçtır oda insanda vardır.[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Oktay ŞENÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2012
İl: Tekirdag
Mesaj: 591
Oktay ŞENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 20:36
Kim Ne Der Bilemem Yorumları Okumadan Direkt Olarak Yazıyorum BEN VARIM Sadece Bana Özelden NeYapmam Gerektiğini Söyleyin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 21:42
Katılım Gösteren arkadaşlara teşekkür ederiz.
Lösev in internet sitesinden gerekli bilgileri sizlere kopyalıyorum.Buna göre katılım ve yorumları yaparız ayrıca gelişmeleri de takip edebiliriz.

Ben Kemik İliğimi Vermek İstiyorum. Ne yapmalıyım?

Öncelikle duyarlı davranışınız ve toplumsal sorumluluğunuz için sizleri kutlarız. Biz de bu konuda sizi genişçe bilgilendirmek isteriz.

1- Kemik iliği nakli gereken lösemi hastalarımızın oranı %10 kadardır. %90’ı kemoterapi (ilaçla tedavi) ile iyileşmektedirler.

2- Kemik iliği nakli için siz verici olmadan önce bazı testler yaptırmanız gerekir. Bunun en önemlisi DOKU GRUPLARINIZIN tespit edilmesidir. Her insanın farklı olan doku gruplarına HLA denilmektedir ve 2 sınıf olarak test edilmektedir. (Class I ve Class II) Bunlar da kendi içinde sınıflara ayrılmaktadır. Bu tespit sonrası ilik bekleyen hastalarla uyumlu bulunduğu taktirde özel cihazlarla daha hassas tetkiklerle başlanacaktır. Ön testlerin maliyeti 180-200 TL kadardır. (Tıp fakültelerinde çalışılmaktadır ve test ücreti sizin tarafınızdan ödenmektedir. LÖSEV kemik iliği bankası faaliyete geçtiğinde testler ücretsiz yapılacaktır.) Test sonucunda ortaya çıkan doku gruplarınız Kemik İliği Bilgi Bankasında saklanacak ve uygun hasta istemine kadar beklenecektir. Uygun hasta ve uygun verici karşılaştığında sizden ufak bir cerrahi işlemle kemik iliğiniz toplanacak ve lösemi hastamıza verilecektir. Bu uygunluk oranı 50 bin ile 100 binde BİR ihtimaldir. (1/50 000- 1/100 000) Yani bir hasta için 100 bin kişi taranacaktır. Bunun da toplam maliyeti yirmi milyon TL’dir.

Türkiye’de bir an önce çok kapsamlı bir kemik iliği bankası kurulmalıdır. Bu amaçla, kendi kendini finanse eden bir kaynak yaratılmalı yada güçlü bir sponsor bulunmalıdır. Burada LÖSEV gibi güvenilir ve konunun hâkimi olan bir Sivil toplum Kuruluşuna yetki verilmelidir. Ama ne yazık ki Sağlık Bakanlığı çıkardığı yönetmeliklerle bu yetkiyi sadece iki adet tıp fakültesine vermiştir. Bu tıp fakültelerinde kurulmuş olan kemik iliği bankaları tüm iyi niyetli çabalara ve niyetlere rağmen kalıcı ve kesin çözüm olamamaktadırlar 
Ayrıca daha önemli bir sorun da ülkemizdeki ilik nakili yapacak olan merkezlerin yok denecek kadar az olmasıdır. Maalesef uygun ilik vericisi olduğu halde yapacak nakil merkezi bulunamadığı için ölen lösemili çocuklarımızın sayısı korkunçtur.

Biz LÖSEV olarak benzer bir çalışmayı hayata geçirmek üzere gerekli hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. İnternet sitemizde ayrıntılarını görmüş olduğunuzu düşündüğümüz LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR KENTİ, Sadece Türkiye’nin değil, Ortadoğu ve Avrupa’nın da en gelişmiş kemik iliği nakil ünitesini barındıracaktır. Bu kent, hem lösemili çocuklarımızın tedavisine, hemçocuklarımızın ve ailelerimizin sosyal sorunlarının çözümüne hem de kemik iliği nakli gibi çok önemli bir sorunun da KALICI OLARAK çözülmesine hizmet edecektir. Kemik iliği nakil ünitesi süreklilik içeren bir KEMİK İLİĞİ BANKASI’nı da içerecektir. Bu konuyla ilgili eğer isterseniz internet sitemizde daha geniş bilgiye ulaşabilirsiniz.

Sizleri de, bu konuda aydınlatarak bizlere destek olan bir LÖSEV gönüllüsü olarak yanımızda görmeyi arzu ettiğimizi belirtir,


Saygılarımızı sunarız.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

limitlessisaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 49
limitlessisaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 21:43
hepimizin destek olması gerekir aslında ama pasif kalıyoruz :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 21:48
Ben Çapa tıp fakültesine ulaşmaya çalışıyorum ama telefon ile bilgi alabilene aşk olsun ama bir yolunu bulup konu hakkında nasıl girişim yapabileceğiz araştırıyorum.

Gerekli tüm bilgileri bu link adresindeki başlıklardan öğrenebilirsiniz.

*Kimler kemik iliği vericisi olabilir?
Kan bağışçılarında beklendiği gibi vericinin sağlık durumunun iyi olması gereklidir. Özellikle bulaşıcı hastalık, bağışıklık sistemi hastalıklarına sahip olmaması ve 18-50 yaş arasında olması gerekmektedir.

*Gönüllü vericiden kayıt sırasında neler talep edilecektir?
1- "Kemik İliği/Kök Hücre Bağış Formu" doldurulur.
2- 10ml'lik küçük bir tüp kan örneği alınır (Tıpkı herhangi bir kan tahlilinde olduğu gibi).
Vericinin kanı incelendikten (hastalar ile uyumu belirleyecek testler) sonra kişi kemik iliği bankası gönüllü vericisi olarak kaydedilecektir.

* Gönüllü verici kaydı bulunan kişinin bir hastayla uyumlu bulunması durumunda ne olur?
Gönüllü verici kaydı bulunan kişinin doku grupları bilgisayar ortamında bir hastanınki ile uyumlu bulunduğu zaman kemik iliği bankasına daha ileri tetkik için çağrılır. Bu ileri tetkiklerin yapılmasının nedeni o hasta için birden fazla uyumlu verici varsa, hangi vericinin daha uygun olduğuna karar verilmesidir.
Siz en uygun verici olarak belirlendiniz; bu durumda öncelikle sağlıklı olduğunuzu kanıtlamak için fizik ve laboratuar muayeneleri başlatılır.

* Kemik iliği / kök hücresini nasıl vereceksiniz?
Hastanın doktorları bankamıza hastalarına hangi yolu tercih ettiklerini bildireceklerdir. Ancak son karar sizindir. Bu nedenle kemik iliği ya da kök hücrelere nasıl ulaşıldığını öğrenmeniz gereklidir.

* Kemik iliği / kök hücresi nedir?
Kemik iliği / kök hücresi kan hücrelerini, ki alyuvar, akyuvar ve trombositler olarak tanınır, üreten bir dokudur. Kan hücreleri dokulara oksijen taşıyan ya da mikroplara karşı vücudu savunan ve kanamadan koruyan hücrelerdir. Kemik iliğinin çalışmaması durumunda kan hücrelerinde azalma olmakta ve hastanın hayatı tehlikeye girmektedir.

* Kemik iliği alınması
Ameliyathanede steril koşullarda, genel anestezi altında yapılır. Vericinin leğen kemiğinden özel iğneler aracılığı ile alınan kemik iliği bir torbaya aktarılır. Yani işlem herhangi bir operasyon ve dikiş gerektirmemektedir.

* Çevre kanından kök hücre toplanması
Yukarıda tarif edilen klasik kemik iliği alım yöntemi dışında bir yöntem daha vardır. Bu yöntemde kısa süreli bir ilaç tedavisi sonrası kemik iliğindeki kanı oluşturacak hücrelerin kana geçişi arttırılmaktadır. Daha sonra kan bağışı yapar gibi kemik iliği hücreleri bir makine aracılığı ile kandan toplanmaktadır. Uzun bir süredir uygulanmakta olan bu yöntemin verici için hiç bir tehlike taşımadığı belirtilmektedir.

* Gönüllü kök hücre bağışı yapmanın vericiye etkileri neler olabilir?
Kemik iliği alımı nedeniyle doğabilecek, iş gücünü etkileyebilecek herhangi bir sorun bildirilmemiştir. Genellikle kemik iliğinin iğnelerle alındığı bölgelerde hafif ağrılar hissedilebilir. Vericilerin çoğu müdahaleden sonra kendilerini hastaneden hemen ayrılacak kadar iyi hissederler. Küçük bir bölümü ise ertesi gün hastaneden ayrılırlar. Vericinin kemik iliği verildikten sonra birkaç gün yoğun beden hareketleri gerektiren davranışlardan uzak durması önerilir.

* Gönüllü verici kaydı olan kişinin fikir değiştirmesi durumunda ne olur?
Verici olarak kayıt edilmiş olsa bile hiç kimse kemik iliği vermesi konusunda zorlanamaz.

Uygunluk belirlendikten sonra vericinin fikir değiştirmesi hastada büyük bir heyecan, panik hatta üzüntüye yol açacaktır. Tabi ki hastanın başka verici bulunamaması nedeniyle tedavisinin sürdürülememesi ve hayatını kaybetmesi olasılığı da vardır. Bu nedenle bankamıza gönüllü kaydınızı yaptırmadan önce bunu çok ciddi bir şekilde düşünmenizi özellikle rica ediyoruz. Konuyu ailenizle ve / veya arkadaşlarınızla tartışmanızı öneririz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

barandorukÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 298
barandorukÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2012 14:48
GÜNCEL

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

barandorukÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 298
barandorukÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2012 20:21
Elimizden geldikçe LÜTFEN ÖN sıralarda tutalım Herkes görsün lütfen


GÜNCEL
barandoruk2012-02-25 20:21:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MadMan27Çevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2011
İl: Gaziantep
Mesaj: 205
MadMan27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2012 11:54
GÜNCEL

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KareLÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 361
KareLÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2012 13:39
Güncel !!!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BaşkentÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2012
İl: Rize
Mesaj: 133
BaşkentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2012 16:03
Ben kan veremeyeceğim ama  GÜNCEL . 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2012 21:07
Güncel

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2012 12:11
Bizim milletimiz böyle işte GÜNCEL....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir