ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Oasis
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
363
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
07 Eylül 2006 12:43
Son Ziyaret:
3 dakika önce
Toplam Mesaj:
1613 [0.25 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Recep Şahin
Doğum Tarihi:
06 Aralık 1976
Yaş:
47
İl:
Istanbul
Meslek:
Devlet Görevlisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Recep ŞAHİN facebook / Oasis Tanganyika Fish Center - Akvaryum Forum (Turkey) youtube / Oasis Tanganyika Center instagram / oasistanganyikafishcenter

SON 10 MESAJI

Yeni Tanganyika Tankı İçin Sorular.
Öncelikle hayırlı olsun.
Tanganyika tankında balık uyumu ve dekorasyon eşdeğer dikkat gerektirir. Seçtiğiniz balıklara göre dekor yapmanız balıkların rahat edebilmesi için önemli. Leleupi kayalık bölgeyi sever. Oyuklu kaya kullanırsanız bunun altını boşaltır ve orada yer eder. Calvus kabuk sever ama bu kabuklar rahat girebileceği büyüklükte olmalıdır. Kabuk içinde sıkışıp ölen çok örnek yaşadık. Ocellatus için de daha ufak boyda kabuk kullanmalısınız. Calvus ve Ocellatus kabuk kavgası edeceklerdir bu yüzden iki farklı bölgeye kabuk alanı yapmalısınız. Hatta mümkünse iki kabuk bölgesi ortada bir kaya dekoru ile bir birini görmemeli.
Kardeş Frontozalar Eş Tutarmı?
[QUOTE=GhostKoi]

Söyleminiz garip ve yakışıksız. Ben konuya katkıda bulundum. Ve doğru bir katkıda bulundum. Herhangi bir bilgi yarışında değilim. Böylesi basit bir gerçeğin dile getirilmesi sizi niçin rahatsız etmekte?

Yazınızı "bu yanlıştır" demek için alıntılamadığımın farkında olmalısınız. Ortada bir söyleminiz yok ki, sadece fikir beyanınız var, ben de onun üzerinden kendi düşüncemi söylemek için alıntıladım. Burada üzerinize alınmanız gereken bir durum söz konusu değil. Ben burada üzerinde tecrübe kazanmış olduğunuz bir türün bakım ayrıntıları hakkında ukalalık yapmıyorum. Temel bir biyolojik gerçeği dile getiriyorum. Söylediklerim bütün eşeyli üreyen canlılar için geçerlidir. Frontosa'lar, lepistesler, hatta koyunlar ve köpekler için de geçerlidir.

Bir balık türü hakkındaki kişisel tecrübeniz biyoloji kurallarını değiştirmez. 2004 yılından beri bir balık türünü besliyor olmanız, 3 kuşak yavru almanız sizi konunun uzmanı yapmaz, sadece konunun tecrübelisi yapar. Uzmanlık başka bir şeydir. Örneğin insanlar hekimlikte belli bir alanda uzman olabilmek için 6 yıl örgün eğitimin üzerine 5 yıl daha örgün eğitim alarak uzman olabiliyorlar. Benzer şekilde 4 yıllık su ürünleri fakültesini bitirip üzerine 2 yıllık yüksek lisans yaparak konunun uzmanıyım diyebilirsiniz.

Aynı üslubunuzla uzamaması için belirteyim:

soru: kardeş balık eş tutar mı?
cevap: evet.
Katkı ve düzeltme: [B]Ataya benzer formda ve sağlıklı yavru elde etmek istiyorsanız kardeşleri değil, bir üst kuşakla alt kuşağı çiftleştirmek en doğru tercihtir.[/B] Bu kadar basit.

02 Aralık 2022 tarihinde yazılan soruya 20 Şubat 2023 tarihinde yorum yapmışsınız, konuya başka yorumlar da yapılmış, ben de yorumlamışım. "En çok bilen benim" den başka, "sözümün üstüne söz konamaz" dan başka neyin kavgasını veriyorsunuz anlaşılmıyor.[zzz]


[/QUOTE]
Anlamamakta neden ısrarcısınız?
bakın yine söylüyorum soru kardeş balık es tutar mı?
cevap evet tutar sorun olmaz.
siz: ''yanıltıcı'' ''ataya benzer'' tanımı...
Size sorulan soru bu değil. Ataya ya benzer mi? değil. Benim verdiğim cevabın sorunun temel konusu ile yanıltıcı bir ilişiği yok.
Çok basit.
-Eş tutar mı?
-Evet.

Kardeş Frontozalar Eş Tutarmı?
[QUOTE=GhostKoi]Soru basit, cevap doğru fakat yanıltıcı.

Yukarıda açıkladığım fakat anlaşılamayan husus bir varsayım değil, kitabi, somut bilgidir ve bütün hayvan yetiştiricileri de asırlardır bunu deneyimlemiştir.

Kardeşlerin çiftleşmesinin ve yavru meydana getirmelerinin biyolojik olarak mümkün olup olmadığını tartışma konusu yapmadım. Bu birleşmeden doğacak her yavrunun engelli ve kusurlu olacağını da söylemedim. fakat bu risk büyük oranda artacaktır. İnsanlarda bile "[B]akraba evliliğinin[/B]" kötü sonuçlarını kafanızda canlandırabilirsiniz. Aynı şey, bu kadar basit...

Anlatmaya çalıştığım basit geçek şudur: Ataya benzer formda yavru elde etmek istiyorsanız kardeşleri değil, bir üst kuşakla alt kuşağı çiftleştireceksiniz. Bu bilgiyi teyit etmek için makale aramakla uğraşmanıza gerek yok, herhangi bir genel biyoloji kitabının "[B]kalıtım-genetik[/B]" bölümüne bakmanız yeterli.[8)][/QUOTE]

Neyin gereksiz bilgisi yarışındasınız anlamadım. Diyorum ki SORU BASİT. Verdiğim cevapta soruya orantılı düz mantık, tek cümle, olur/olmaz sonucu. Benden alıntı yaparak söylemimin üzerine ekte bulunup akademik kariyer yarışına girmenin mantığı yok. Özellikle uzmanı olduğum bir balık cinsinde sorulan soruya verdiğim cevap. Bu arada belirteyim bana her balık cinsi ve türleri konusunda bilgi verebilirsiniz memnun olurum ama lütfen Frontosa ve Calvus cinslerinde yorumuma yanaşmayın.
Uzamaması için tekrar belirtiyorum;
soru: kardeş balık eş tutar mı?
cevap: evet.
Bu kadar basit mevzu.
Kardeş Frontozalar Eş Tutarmı?
[QUOTE=GhostKoi]

Eğer sağlıklı ve ataya benzeyen yavrular elde etmek amaçsa kardeşleri çiftleştirmekten kaçınmak esastır. [K]Soydaki olumsuz özellikler, hastalıklar kardeş birleşmesinde çok daha fazla aktarılır[/K]. O yüzden kardeş balıklar daha yavruyken cinsiyet tespiti yapılarak birbirlerinden döl tutmaları önlenir.

Bütün hayvan türlerinde yapay seçici üretimde (yapay seleksiyon) ataya benzeyen yavrular elde etmek için baba-kız ve anne-oğul eşleştirmesi yapılır. Uzun vadede ise dışardan sağlıklı bir birey olarak yabancı kan eklenmesi sık yapılan bir uygulamadır.

Tür ıslahı ve saflaştırmayla profesyonel olarak uğraşmıyorsanız bunları dikkate almanız gerekmez.[/QUOTE]

Cinse uygun su şartlarında bakılan balıklarda gen transferlerinde sıkıntı çıkmaz. Aksine soydaki olumluluklar en derin şekilde transfer edilir. Kardeş balıkların çiftleşmesinde (orjinde sıkıntı yoksa) bir sorun oluşmaz.
2004 yılından beri süregelen Frontosa üretimimde aynı kan devam etmekte. Torun yavruları büyütmekteyim. 2005 yılından beri aynı kan Compressiceps Mutondwe üretimim devam etmekte. Şuan üretimde olan balıklarım da aynı kan ve dışarıdan tek balık eklemedim, eklemem.
Evet kan tercihen eklenebilir ama konu içeriğine verilen basit cevabı bilimsel makaleye de dökmek yersiz olur.
Soru basit, cevap basit.
Kardeş Frontozalar Eş Tutarmı?
Eş tutar ve yavru verirler, sıkıntı olmaz.
Gold Head Ve Chaitika Gold Erkekleri
Emeğinize sağlık. Balıklarınız form olarak çok güzeller. Sağlıklı hobiler dilerim.
Dolandırıcılık
Şikayetinizden vazgeçmenizi önermem. Bu gibi olayları cezasız atlatırsa ileride tekrar yapacaktır.
Dolandırıcılık
Ankara da yaşayan çok hobici dostumuz var. İsim verirseniz kişiyi soruşturalım ve tanıdık bulursak irtibata geçelim.
Brikardi Daffodil Eş Tutması Hakkında Sorum Var
Brichardi ve Daffodil bakım ve üremeleri aynıdır. O yüzden daha önce paylaştığım bir yazıyı okumanızda fayda olabilir.
http://oasis.akvaryum.com/
Leptosoma Bitkili Akvaryumda Olurmu?
Anubias ve Cryptocoryne türü bitkiler koyabilirsiniz. Hiç bir zararı olmaz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.