LowTech Bitkili Kurmak İstiyorum 60x35x35[Resimli]


mstf26131Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/03/2015
İl: Eskisehir
Mesaj: 493
mstf26131Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2015 16:34
Arkadaslarım abilerim öncelikle herkese merhaba akvaryum hobisine başlayalı 2ay oldu, şuan 70litrelik akvaryumumda 4 blue grass, 4yellow tuxedo lepistes, 2tane cüce vatoz, 3 tane helena besliyorum, yavru akvaryumumda 1haftalık 6yavru 1aylık 4yavru var, yem olarak sera vipan, tetramin 2 3günde bir kabuksuz artemia kullanıyorum, ışıklandırmam 1xsylvania grolux t8, kum olarak tabanda 3-5cm arası hagen kullanıyorum, gübre, co2 vs kullanmıyorum bitki olarak eleoda larım var güzel gelişim gösteriyolar budadım daha 2gün önce, su sıcaklığım sabit 25derece.

Gelelim asıl olaya ben bu akvaryumda daha doğal bi görünüm almak ve balıklarımın rahatı için yavru kaybı olmaması için(çok yavru kaybı oluyo bu sekilde) bitkilendirmek istiyorum, ama öğrenciyim fazla bi bütcemde yok nerden ve nasıl başlamalıyım bu bitkilendirme olayına, co2 kullanamıycam şuan onun için bütcem yok, gübrede taban için misket gübrelerden düşünüyorum bana kolay yetişen, düşük destekli, akvaryuma yakışıcak bitkiler önerirmisiniz? Ve fotoğraflı örnekler verebilirseniz bana çok yardımcı olursunuz.(Neyi nereye dikersem güzel durur yakışır açısından). En önemliside tabanı kaplamak istiyorum, tabana misket gübre ekleyip ışıklandırmamı değiştirsem parvula, micra, monte carloyla tabanı sarabilirmiyim? Şimdiden yardım eden etmeyen herkese teşekkür ediyorum.

NOT :Son fotoğraf 1 ay öncesine ait.









Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TugraAltunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2015
İl: Izmir
Mesaj: 416
TugraAltunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2015 16:46
Mustafa merhaba. Akvaryumun gayet hoş duruyor. Mayalı sistem CO2 yapmanı tavsiye ederim. Difüzör olarak da şırınga ve sigara izmariti kullanırsan maliyetin azalmış olur. Tabi ki de mayalı sistem ilk başta daha az masraflı gözükse de ileride daha çok yük bindirebilir omuzlarına ( şeker maliyeti yüzünden ). Fakat taban kaplamak için bence CO2 kullanman gerek. Işıklandırma konusunda bir şey söyleyemeyeceğim zira ben hala tasarruflu ampul kullanıyorum. Kulaktan dolma bilgilerle de seni de yanıltmak istemem. Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mstf26131Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/03/2015
İl: Eskisehir
Mesaj: 493
mstf26131Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2015 17:10
Merhaba, yorumun için teşekkür ederim akvaryumum bu şekilde gözüme biraz boş geliyor o yüzden bitkilendirme kararı aldım. Mayalı sistemin bi işe yaramadığını söylediler bana, o kadar uğraşa değmez dediler+şişenin patlama durumu falanda varmış uzak durmak istiyorum ondan, parvulayı, micrayı co2siz gübreyle büyütenler varmış sadece büyüme yavaş oluyomuş çürüme vs söz konusu değil dediler, co2 kullanmadan sadece ışıklandırmayı değiştirerek büyütebilirsem tabana bunlardan birini düşünüyorum. Ama kafam çok karışık hoşuma giden birsürü tank var ama neyi nasıl yapmam gerek bi bilgim yok sizlerinde yardımıyla doğru bi şekilde başlamak istiyorum böyle uzun uzun yazınca cevaplayan pek olmaz sanırım, tek tek sorayım ışıklandırmayı nasıl yapmam gerek en fazla 3tane florasan olmak kaydıyla nası bi dizilim yapmalıyım ve günde kaç saat açık tutmalıyım bu konuda yardımcı olabilecekler varmı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KillLaKillÇevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2013
İl: Bursa
Mesaj: 68
KillLaKillÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2015 23:18

Mayalı sistem ile sp. japan ile tabanı kaplamak bana nasip olmuştu. Basınçlı sistem ile parvula ve cuba derin üzüntüler yaşadım. Hiç co2 desteği olmayan tankımda moss türleri ile çok güzel görüntüler elde ettim. Bunların arasında mayalı sistem ile taban için sp. japan bitkisini düşünebilirsin. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fateÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 919
fateÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2015 11:57
mayalı sistem ile tüplü sistem arasında kalite olarak bir fark yok.
Tehlikesi de yok. Ben uzun süredir mayalı kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım. İçine katacağın malzemelerinin oranını hatalı atma. Sorun olmaz. Mayalı sistem ile glosso tabanı kaplamıştım zamanında. Şimdi yeniden kurmak durumunda kaldım. Sıfırdan başladım sayılır. 
Uzun vadeli kullanımda mayalı sistem daha pahalıya geliyor elbette.
Ama patlama çatlama vs olmaz. Zaten plastik pet şişede yapacaksın. senin akvaryuma max 1.5 litrelik bir pet şişe kullanırsın. Hatta 1 litre daha uygun. patlasada bomba gibi olmuyor. kapağı fırlatır en fazla içindeki malzeme biraz etrafa saçılır. onuda kolinin içine ya da dolabın içine koy patlasada etrafı kitletmez ( ben daha patlayan görmedim.)

akvaryumun ufak t8 alsan yeterli gelir. t5 daha kaliteli olur ama daha pahalıdır.
 2 aqustar  1 grolüx ya da 1 daylight alabilirsin.
Yetiştirebileceğin bitkilere bakarak şahsi görüşüm hangisinin 2 adet olacağı çok sonucu değiştirmicektir. 
Tilki kuyruğu ve anubias var gorduğum kadarı ile. Hiç bir şey yapmasan da yaşar onlar. 

Tabanı bitkiler ile kaplayacaksan co2 şart. 
Vaz geçersen co2 siz güzel bir akvaryum yaparsın. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mstf26131Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/03/2015
İl: Eskisehir
Mesaj: 493
mstf26131Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2015 13:08
Abilerim yorumlarınız önerileriniz için çok teşekkürler, bu florasan işini babamla konuşmam lazım öncelikle kendisi akvaryumla benden çok ilgileniyo ama nedense bu 3 4florasan işine hiç sıcak bakmıyo  Onuda ikna edebilirsem ilk önce bu florasanları değiştirmekle başlıycam, mayalı sistem uzun vadede daha pahalı olur demişsiniz, peki benim akvaryumuma göre en küçük tüplü co2leri tüm aparatlarıyla beraber ne kadara temin edebilirim? Taban için cuba düşünmüyorum, parvula, sp japan, monte carlo, micra bunlardan hangisi en kolayıdır hangisiyle güzel bi görünüm alabilirim? Ve şuan benim tabandaki hagen miktarı 3-5cm arası önden arkaya doğru, üzerine bi 3cm kalınlık yapıcak kadar dere kumu koysam aralarınada misket gübre, bu taban bitkiler için doğru bi taban olurmu acaba? Bu arada hayalimdeki akvaryumda bu fotoğraftaki gibi bol bol çeşitli bitki istiyorum


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir