Makrakanta


hallowenn8Çevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2012
Mesaj: 27
hallowenn8Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2013 17:50
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar. 52 litrelik canlı doğuran akvaryumumda 30 adet 1-2cm lepistes yavruları var. Aldığım bitkilerden akvaryumuma salyangoz geldi ve gün geçtikçe ürüyorlar. Biraz araştırdım ve salyangozlar için makrakanta adında bir balık buldum. Aklıma takılan 2 soru var. 

1)Makrakantalar lepistes yavrularıma zarar verirler mi?

2)Akvaryumcu 3-4 cm lik makrakantalar için 9tl dedi. Sizce fiyat nasıl?

şimdiden herkese teşekkürler iyi hobiler. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ecrinpetshopÇevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2012
İl: Sanliurfa
Mesaj: 54
ecrinpetshopÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2013 19:15
Fiyat olarak normaldir, belki forumda biraz daha ucuza bulabilirsin, lepisteslere zarar vermezler ama kendileri çok hassas balıklardır dikkat etmelisin, kolay ölüyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2013 23:26
Makrakantalar pahalıdır biraz, sana söylediği en yavru cinslerdir muhtemelen aldığında öleceklerdir çokta hassastırlar, yavruları çabuk ölür uygun tank olmazsa saklanacak yerler oyuklar mağaralar ararlar, onun için biraz gelişmişini  almayı tercih ederler, salyangozları kırıp yiyenler genelde 8-13 cm boyda olanlar oluyor. onlarda zor bulunur ve çok pahalıdır 25-30 TL belki daha fazla. senin o alacağın hiç dokunmaz bile salyangozlara yavru çünkü alacağın. genelde makrakantalar salyangoz yumurtaları bulup yerler ama inan arkadaşımın 7 tane gelişmiş makrakantası vardı çatır çatır kırıp yerlerdi salyangozları yinide baş edemezlerdi salyangozlar ürerlerdi, sen boşver masraf etme, az sayıdalarsa elinle o salyangozları topla sulak bir yer varsa etrafta dere falan oraya at tatlı su olan biryere, böyle böyle azaları, azalmasada akvrayumuna bir zararı olmaz, artık yemleri yerler suyu temizlerler, genelde görüntü kirliliği olduğu için insanlar bu salyangozları istemez. sende elinle topla yahut bir sopaya plastik bir kaşık bağla onunla ayıkla akvaryumdan az az.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir