Makrakanta türünün yiyebileceği salyangoz cinsi


fishkeletorÇevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2013
İl: Izmir
Mesaj: 24
fishkeletorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2013 16:08
Arkadaşlar Merhaba,

kısmetse tamamen Makrakantalardan oluşan bir akvaryum kuracağım.

Makrakantaları ilk başta tanımak için 8 adet en ufak boyken alıp öncelikle 100 litrelik bir akvaryumda büyütmeye başlayacağım.bu esnada salonumdaki 300 litrelik Discus Akvaryumumu boşaltıp (makrakantaları tanıdıktan sonra) ve bakımını yapıp (belki akvaryumu yeniden yaptırabilirim) Makrakantaların üreyebileceği bir ortamı oluşturacak ve bol bitkili yeni bir yaşam alanı kuracağım yavaş yavaş. Makrakantalar 100 litreye yetmeyecek boya geldiklerinde  yeni ortamları hazır olacak ve oraya aktaracağım.

Tabi ben bu balıkların üreyebilmesi için doğal bir ortam oluşturmak istiyorum. ve bu yüzden bol bol canlı yem ile beslemek amacındayım. Bunun için akvaryumda bir miktar Canlı Doğurgan ( plati) beslemek istiyorum ki makrakantalar yavruları yiyip protein alsın. ( umutgunay arkadaşımız başka bir forumda bana yavrulara kaçma şansı vermem gerektiğini söyledi - haklı.  bu yüzden gene kendisinin tavsiyesi ile yavruların saklanabileceği bol bitkili bir ortam yapacağım 100 litrelik akvaryumda da.)

Makrakantalar, kabuklu canlıları yemeyi sevdiğinden ötürü, onlara yavru balık ile birlikte bol miktarda salyangoz vermeyi düşünüyorum. Ana yemleri olarak bunu kullanacağım. bu kabukluları ilk başta daha küçük bir akvaryumda çoğaltacağım.

Sorum şu;

1- İlk başta makrakantalar ufak olacağı için beslenebilecekleri en ideal salyangoz türü olarak ne tavsiye edersiniz? bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlar var ise yorumlarını yazabilirlerse çok memnun olurum.

2- Ayrıca makrakantalar için önerebileceğiniz kuru yemler var ise belirtirseniz çok sevinirim.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

p.s.: Yeni üyelerin mesaj sınırı olduğu için konuyu bu başlıkta açmak zorundayım. daha sonra moderatör arkadaşlar ilgili foruma taşıma işini yapacaklardır.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

masaaiiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 897
masaaiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2013 17:12
En ideal salyangoz adi salyangoz ve minarelerdir. ayrıca tatlı su midyelerinide afiyetle yiyorlar ve çok güzel renk alıyorlar. bende üretmek istiyorum ama çok zaman ve sabır isteyen bir balık ve üretimi biraz zor. damızlık boya gelmesi için 3-4 sene bekliyeceksiniz. şimdiden kolay gelsin :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fishkeletorÇevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2013
İl: Izmir
Mesaj: 24
fishkeletorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2013 17:22
Sayın Mesaaii,

yanıtınız için çok teşekkür ederim.

evet beklememiz lazım :) bekliycez napalım. bizim kerata adam olsun diye üniversiteyi bitireceği süreye kadar beklicez nasıl olsa bir 20 sene kadar :)). varsın olsun makrakantalarıda 4 sene bekleyelim :))) birlikte büyürler...

[QUOTE=masaaii]En ideal salyangoz adi salyangoz ve minarelerdir. ayrıca tatlı su midyelerinide afiyetle yiyorlar ve çok güzel renk alıyorlar. bende üretmek istiyorum ama çok zaman ve sabır isteyen bir balık ve üretimi biraz zor. damızlık boya gelmesi için 3-4 sene bekliyeceksiniz. şimdiden kolay gelsin :)[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir