ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fishkeletor
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Mart 2013 16:13
Son Ziyaret:
30 Nisan 2018 20:13
Toplam Mesaj:
24 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Harun Doyuran
Doğum Tarihi:
19 Haziran 1982
Yaş:
41
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fishkeletor 300lt (Bikili - 45 rizom Anubias + 19 Makrakanta Akvaryumu) 150lt (Bitkili - Lepistes - full red) 100lt (Bitkili - Lepistes Doğum ve gelişme akvaryumu) 40lt (Bitkili karantina akvaryumu) 40lt (Bitkili Nano Akvaryum)

SON 10 MESAJI

Anubias
Merhaba,

Anubiaslarda aşağıdaki konulara dikkat ederseniz bir problem yaşamazsınız.

1- rizom yani bitkinin gövdesi kesinlikle kuma gömülü olmayacak. hatta gövde ile kumun temasını kesecek şekilde köklerin çok azı kumun üstünde olacak. (bir cisme bağlamanız önerilir)

2- düzenli dip çekimi yapmanız gerekiyor. (15 günde 1 akvaryumun suyunun 10da2 sini çekseniz yeterli.)

3- günde 10-12 saatten fazla ışık vermeyin.

4- kum altına köklere yakın 1/2(yarım) adet tablet gübrelerden (prospektüsüne uygun şekilde) koymanız bu bitkinin besini için yeter de artar.

anubias için yukarıda saydığım 4 madde haricinde başka bir şey yapmanıza gerek yoktur.

Bu Bitki Türü Hakkında Bilgisi Olan Var Mı?
Merhaba,

fotoğraflarını koyduğum bitki türü hakkında bilgisi olan arkadaşlar, bitkinin türü hakkında yorumlarını yazabilirlerse memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/144712/250420180949461.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/144712/250420180952031.jpg[/IMG]
Akvaryumun her yerinden kendi kendine filizler vermeye başladı. tüm akvaryumu kapladı. hızlı çoğalıyor ve hızlı büyüyor.[EDIT]fishkeletor,2018-04-25 16:48:03[/EDIT]
Makrakanta Günlüğü
2.Hafta:

Arkadaşlar Merhaba,

Artık haftalık olarak yazacağım. Yazmaya ara verdiğim 1 Hafta boyunca olanları sizlerle paylaşacağım. Bir çok köklü değişiklik yaptım.

Flitre Değişikliği:

2. akvaryumum olduğu için iç flitre tercih etmiştim. Ancak iç flitrenin çıkardığı gürültü ve karmaşanın makrakantaları strese soktuğunu düşündüm ve LifeTech marka bir dış flitre aldım.

Bu arada Flitre hakkten başarılıymış. 100 Lt akvaryuma tam yetti.

Yuva tasarımı değişikliği:

Master Yuva kayaların altında çok karanlıkta ve dipte kalıyordu. böyle olunca balıklar dışarı çıkmıyordu. Çıksalarda alışamıyorlardı. Master yuvanın kapısını dışarıya verdim ve ortama bol bitkiler koydum. gene karalık ama kapısından çıkınca aydınlık oluyor. tüm yuvaları bu şekilde tasarladım.

Arkadaşlar bu değişiklikleri yaptıktan sonra inanamadım. makrakantaların hepsi ertesi gün dışarı çıktılar.  artık dışarıda geziyorlar. Ve dışarı çıktıklarında gördümkü hepsi beyaz benek olmuş !!!!

hemen mavi ilaç tedavisine başladım. dün 1 tanesini eve gelince ölü buldum. fakat diğerleri gayet sağlıklı gözüküyor beyaz benek dışında :)

geriye kaldı 5 makrakanta. gün aşırı tedaviye devam ediyorum.

yuva tasarımının resimlerini ekliyeceğim en kısa zamanda. ama iç flitre kullanmanın çok etkilediğini düşünüyorum. suyuda daha iyi temizliyor zaten.

bakalım izlemeye devam.

Herkese Selamlar.



Sayın Malkoç,

Bende tüm yemlerimi dibe çöken yem aldım. bir türlü yemiyorlar. yada ben bakmıyorken yiyor olabilirler. batmayan yem alayım bir de öyle deneyeyim. teşekkürler.

minare salyangoz koydum. heralde çoğalırlar.canlı midye dediğiniz akvaryum için olan midyemi ( öyle bir midye varmı bilmiyorum)  yoksa denizdeki bu küçük shell kabuk olanlardanmı? 

bilgi verebilirseniz çok sevinirim.


[QUOTE=masaaii]

Yazınızı yeni gördüm ve merakla takip edeceğim. bende 1 senedir makrakanta besliyorum. Üretmek amacındayım. Türkiyede üretimi yapılmıyor ve ik olmak çok güzel olur. zamanla size alışacaklardır. hatta dibe düşmeyen yem atarsanız kendileri yukarı çıkıp yemeye başlıyorlar. canlı doğurandan ziyade yemeleri için adi ve minare salyangozu,canlı midye öneririm. çok güzel renk alıyorlar.

[/QUOTE]
Eyvah yaz geliyor.
OK. Katılıyorum.

Bir arkadaş klimanın altına koymuş akvaryumu. en güzel ve kesin çözüm :)

Herkes dilediğini tabikide kullanabilir. Fakat içime sinmemesi burada benim mühendis olamdan ve herşeyi kitabına uygun yapma eğilimimden kaynaklanıyor anladığım kadarıyla. bazen en güzeli en basit olanıdır. ama işte malesef beyni bu şekilde çalıştıramıyorum. maruz görün.

Vantilatörü (220 V şehir elektriği ile çalışan fanlar) tehlikeli buluyorum. kesinlikle denenmemesi gerekir.
Pc fanlarını da akvaryumun üstüne koyunca çok verimli olacağını düşünmüyorum. Hala çok verimsiz bir sistem olduğunu iddia ediyorum. Bir türlü mantıklı gelmiyor. fakat merak ettim yazın hakkaten denicem. gerci sariyer serin oluyor ama olsun. merak ettim.

Ama ben genede bakır boru kullanılıp, bakır soğutulursa daha az enerji ile daha çok verim alınacağından eminim.  ( hatta küçük bir değirmen bisiklet dinamosu ile suyun debisinden faydalanıp 12 volt elektrik üretip fanları o şekilde çalıştırabilirsiniz- gene kompleks düşündüm gailba... )

O yüzden artık burada susuyorum. nasıl yapıldığını paylaştım. çekincelerimi söyledim. kullanmak isteyen kullanır. dediğim gibi ben izmirdeki evdeki akvaryumu yazın 45 derece sıcakta bu şekilde soğutuyorum. zahmetsiz ve harika bir şekilde suyun sıcaklığı stabil oluyor. ısıtıcı bile çalışıyor sabitlemek için arada.

Selamlar Herkese.

p.s: 18 watt demedim. volt dedim. DC 18 Volt. DC olarak konuşuyorum.

[QUOTE=GÜVEN] Sevgili Harun,

Biz burda ekonomik ve pratik çözümler üretmeye çalışıyoruz. Dediğin gibi dandik bir işlemci fanı ile (18 wattlık değil birkaç wattlık) ben 680 litre su kapasiteli sistemimi 3-4 derece soğutuyorum bu da bana yetiyor.

Ama mühendis olmasamda dediğin sistemi kullansam en az 7-8 derece soğutacağımı da tahmin ediyorum. Eğer fan yetmeseydi emin ol kullanırdım.
Bir de sen dene istersen belki ufak bir kafa motoruna ayrıca bakır boru sistemine ve nerden baksan 20-25 cm yer israfına gerek kalmaz.

Kısaca burda tercihler kişiye kalmış hangi sistem kimin hoşuna giderse ve işine gelirse onu kullanır.

Burda bakır boru sistemi kötüdür işlemci fanı iyidir demiyorum. Sen ilk mesajında bakır boru sistemi iyidir fan kötüdür diyorsun.

Ayrıca vantilatörle küçük işlemci fanları arasındaki ayrımı da net yapayım elektrik tehlikesi olsun estetik olsun senin kafanı karıştıran o olmuş sanırım.

İşlemci fanı nedir:(8-9 cm boyunda  5-6 watt tan fazla elektrik harcamayan düşük wattlı adaptörle çalıştığı için suya düşsede sorun oluşturmayan küçük olduğu için çok yer kaplamayan görüntü kirliliği yaratmayan çok amaçlı bir aparat.)


[QUOTE=fishkeletor] Sevgili Güven.

Eğer verim alıyorsan ve güvenli bir şekilde yapıyorsan sen fan veya vantilatör hatta pervane bile koyarak soğutmaya devam edebilirsin. Tabikide bakır boru işin içine girince fiyatı artacaktır. senin yöntemin düşük verimli ve ucuz bir yöntem. genede soğutmayı başarabiliyorsan hakkaten tebrik ederim.

Ama şunuda bilmende fayda var, Ben Endüstri ve Bilgisayar mühendisiyim. bilgisayarların içindeki CPU fanları hep bir bakır veya metal levhalar üzerine koyularak kullanılır. Acaba Neden dersin? Söyliyeyim. Bakır ısıyı iyi iletir. o yüzden soğutma sistemlerinde bakır borular ve levhalar tercih edilir. Eğer bana insanları doğru yönlendir diyorsan, emin ol %100 doğru. Fan Bakırı Soğutur, bakır da temas ettiği şeyin ısısını alır.

Şunuda söyliyeyim sana, bu 18 voltluk fanları suyun üzerine üfleterek kocaman akvaryum falan soğmaz. ( ha evet akvaryumun tavanını fanlarla kaplarsın o zmn soğur. yada akvaryumun küçüktür. olabilir tabi. senin akvaryumunun bulunduğu şartlar demekki daha uygun. fakat herkeste böyle olacak diye bir şey söz konusu değil.)  Akvaryum Odanın sıcaklığına göre kendi ısısını ayarlar. devir daim olduğu için her zaman bir kaç derece daha düşük olur odanın sıcaklığından akvaryum.   eğer devir daim yaptığın suyu soğutursan daha çok verim alırsın.

Estetik konusuna gelirsek, ben boruları düzgün ve estetik bir şekilde arabaların amortisörlerine benzer şekilde kıvırdım. ben ahşaptan yaptım ve aktıyla üstüne eş yönlü 18 voltluk fanlar taktım. böylece bir tünel oluşuyor ve hava hızlı bir şekilde dönüyor. kabını guzel yaparsan çokta estetik olur.  böylece akvaryum dolabı ile duvar arasına sığıyor.  hiç bir şey gözükmüyor. gayet estetik. alt tarafı 2 metre bakır boruyu kıvıracaksın. kıvırma işleminide metal bir boruyu destek olarak alıp, bu borunun etrafına sarma yaparak kıvırırsan çok güzel estetik olur. ( kıvırmadan önce hortumu içine sokmayı unutma)

Bak sen gel beni dinle, bu şekilde yapıp, fanlarını,pervanelerini bu bakır boruların etrafına koyup bakırı soğutmayı amaçlarsan, gerçekten çok daha  fazla verim alacaksın. En azından tepki vermeden önce bir dene bakalım. hem akvaryumun suyu daha az buharlaşır. hemde homojen ve güvenli bir soğutma sistemin olur. mesela suyu döndürmek için düşük debili bir kafa motoruda kullanabilirsin.

Fakat ben Genede Fabrikasyon hazır sistemler haricinde elektrikle birlikte suyun çok yan yana koyulmasına karşıyım. özellikle küçük arkadaşlar için geçerli. çocuk o fanı tutup fişede takabilir. Çocuk bu sonuçta. gerçi bunu yapan yetişkinler bile var. burası Türkiye.

Ve evet insanları doğru bilgilendirip doğru yönlendirmek gerekir. Katılıyorum. Yaptığımız o zaten.




[QUOTE=GÜVEN] [QUOTE=fishkeletor] Murat bey,

Tabikide akvaryumun üzerinde kocaman bir vantilatör veya fan koyup görüntüyü bozarak akvaryumu soğutmaya çalışabilirsiniz. mutlaka siz başarılı oluyorsunuzdur.

Fakat estetik açıdan değerlendirince pek guzel bir goruntu çıkmıyor ortaya.

Bir de tabi elektriğe bağlı bir cihaz, olduda akvaryumun içine düştü. balıkları geçtim allah korusun insan hayatına bile etki edecek tehlikeler ortaya çıkabilir.

O yuzden ben boyle bir soğutmayı tercih etmiyorum. kimseyede tavsiye etmem, o sorumluluğa giremem. çünkü herkes sizin gibi bilinçli olmayabilir. bu forumu 12 yaşındaki çocuklarda okuyor. Çocuk burda okuduğunu görüp akvaryumun üstüne vantilatör koyupta o fanı suya düşürüp çarpılırsa çok yazık olur.

Burada bu tip tavsiyeler verirken biraz daha bilinçli olmakta fayda görüyorum. Akvaryum diyip geçmeyin. 240 volt ile suyu yan yana koyuyorsunuz. Can güvenliği her yerde esastır.

O yuzden gene diyorum, akvaryumun üzerine vantilatör koyulupta akvaryum soğutması yapılmaz.  Kimseye önermiyorum. Çok tehlikeli bir işlem. Kimse yapmasın.

Selamlar.

[QUOTE=cafein]Harun bey, akvaryumun üstüne fan koyup su soğutulmaz demişsiniz.Siz buraya tecrübelerinizi yazıyorsunuz, bizlerde yazıyoruz.Uydurduğumuz birşey değil.Ö.m atan arkadaşlara nasıl olduğunu söylemiştim burayada yazayım.Fanı akvaryumun üstündeki mobilyaya yapıştırıyorum, fan ile su arasında serçe parmağını geçmeyecek şekilde mesafe kalacak.Ne kadar yakın okadar iyi.Çünkü zamanla su buharlaşacak ve mesafe artacak buda suyun soğumamasına neden olacak.30-31 derecelerden 25-26 derecelere bu şekilde düşürüyorum ısıyı.Saygılar. [/QUOTE] [/QUOTE]


Akvaryumun üstüne kocaman bir vantilatör koymanın tehlikeli olduğu konusunda hemfikiriz. Ama küçük işlemci fanlarının ne gibi bir tehlikesi olduğunu anlayamadım. Ayrıca o bakır boruların çok estetik olduğunu mu sanıyorsunuz?

Evet bilinçli olmalıyız. Ayrıca insanları doğru bilgilendirip doğru yönlendirmeliyiz. Bilmem anlatabildim mi?
[/QUOTE] [/QUOTE] [/QUOTE] fishkeletor2013-04-01 16:58:44
Eyvah yaz geliyor.
Sevgili Güven.

Eğer verim alıyorsan ve güvenli bir şekilde yapıyorsan sen fan veya vantilatör hatta pervane bile koyarak soğutmaya devam edebilirsin. Tabikide bakır boru işin içine girince fiyatı artacaktır. senin yöntemin düşük verimli ve ucuz bir yöntem. genede soğutmayı başarabiliyorsan hakkaten tebrik ederim.

Ama şunuda bilmende fayda var, Ben Endüstri ve Bilgisayar mühendisiyim. bilgisayarların içindeki CPU fanları hep bir bakır veya metal levhalar üzerine koyularak kullanılır. Acaba Neden dersin? Söyliyeyim. Bakır ısıyı iyi iletir. o yüzden soğutma sistemlerinde bakır borular ve levhalar tercih edilir. Eğer bana insanları doğru yönlendir diyorsan, emin ol %100 doğru. Fan Bakırı Soğutur, bakır da temas ettiği şeyin ısısını alır.

Şunuda söyliyeyim sana, bu 18 voltluk fanları suyun üzerine üfleterek kocaman akvaryum falan soğmaz. ( ha evet akvaryumun tavanını fanlarla kaplarsın o zmn soğur. yada akvaryumun küçüktür. olabilir tabi. senin akvaryumunun bulunduğu şartlar demekki daha uygun. fakat herkeste böyle olacak diye bir şey söz konusu değil.)  Akvaryum Odanın sıcaklığına göre kendi ısısını ayarlar. devir daim olduğu için her zaman bir kaç derece daha düşük olur odanın sıcaklığından akvaryum.   eğer devir daim yaptığın suyu soğutursan daha çok verim alırsın.

Estetik konusuna gelirsek, ben boruları düzgün ve estetik bir şekilde arabaların amortisörlerine benzer şekilde kıvırdım. ben ahşaptan yaptım ve aktıyla üstüne eş yönlü 18 voltluk fanlar taktım. böylece bir tünel oluşuyor ve hava hızlı bir şekilde dönüyor. kabını guzel yaparsan çokta estetik olur.  böylece akvaryum dolabı ile duvar arasına sığıyor.  hiç bir şey gözükmüyor. gayet estetik. alt tarafı 2 metre bakır boruyu kıvıracaksın. kıvırma işleminide metal bir boruyu destek olarak alıp, bu borunun etrafına sarma yaparak kıvırırsan çok güzel estetik olur. ( kıvırmadan önce hortumu içine sokmayı unutma)

Bak sen gel beni dinle, bu şekilde yapıp, fanlarını,pervanelerini bu bakır boruların etrafına koyup bakırı soğutmayı amaçlarsan, gerçekten çok daha  fazla verim alacaksın. En azından tepki vermeden önce bir dene bakalım. hem akvaryumun suyu daha az buharlaşır. hemde homojen ve güvenli bir soğutma sistemin olur. mesela suyu döndürmek için düşük debili bir kafa motoruda kullanabilirsin.

Fakat ben Genede Fabrikasyon hazır sistemler haricinde elektrikle birlikte suyun çok yan yana koyulmasına karşıyım. özellikle küçük arkadaşlar için geçerli. çocuk o fanı tutup fişede takabilir. Çocuk bu sonuçta. gerçi bunu yapan yetişkinler bile var. burası Türkiye.

Ve evet insanları doğru bilgilendirip doğru yönlendirmek gerekir. Katılıyorum. Yaptığımız o zaten.




[QUOTE=GÜVEN] [QUOTE=fishkeletor] Murat bey,

Tabikide akvaryumun üzerinde kocaman bir vantilatör veya fan koyup görüntüyü bozarak akvaryumu soğutmaya çalışabilirsiniz. mutlaka siz başarılı oluyorsunuzdur.

Fakat estetik açıdan değerlendirince pek guzel bir goruntu çıkmıyor ortaya.

Bir de tabi elektriğe bağlı bir cihaz, olduda akvaryumun içine düştü. balıkları geçtim allah korusun insan hayatına bile etki edecek tehlikeler ortaya çıkabilir.

O yuzden ben boyle bir soğutmayı tercih etmiyorum. kimseyede tavsiye etmem, o sorumluluğa giremem. çünkü herkes sizin gibi bilinçli olmayabilir. bu forumu 12 yaşındaki çocuklarda okuyor. Çocuk burda okuduğunu görüp akvaryumun üstüne vantilatör koyupta o fanı suya düşürüp çarpılırsa çok yazık olur.

Burada bu tip tavsiyeler verirken biraz daha bilinçli olmakta fayda görüyorum. Akvaryum diyip geçmeyin. 240 volt ile suyu yan yana koyuyorsunuz. Can güvenliği her yerde esastır.

O yuzden gene diyorum, akvaryumun üzerine vantilatör koyulupta akvaryum soğutması yapılmaz.  Kimseye önermiyorum. Çok tehlikeli bir işlem. Kimse yapmasın.

Selamlar.

[QUOTE=cafein]Harun bey, akvaryumun üstüne fan koyup su soğutulmaz demişsiniz.Siz buraya tecrübelerinizi yazıyorsunuz, bizlerde yazıyoruz.Uydurduğumuz birşey değil.Ö.m atan arkadaşlara nasıl olduğunu söylemiştim burayada yazayım.Fanı akvaryumun üstündeki mobilyaya yapıştırıyorum, fan ile su arasında serçe parmağını geçmeyecek şekilde mesafe kalacak.Ne kadar yakın okadar iyi.Çünkü zamanla su buharlaşacak ve mesafe artacak buda suyun soğumamasına neden olacak.30-31 derecelerden 25-26 derecelere bu şekilde düşürüyorum ısıyı.Saygılar. [/QUOTE] [/QUOTE]


Akvaryumun üstüne kocaman bir vantilatör koymanın tehlikeli olduğu konusunda hemfikiriz. Ama küçük işlemci fanlarının ne gibi bir tehlikesi olduğunu anlayamadım. Ayrıca o bakır boruların çok estetik olduğunu mu sanıyorsunuz?

Evet bilinçli olmalıyız. Ayrıca insanları doğru bilgilendirip doğru yönlendirmeliyiz. Bilmem anlatabildim mi?
[/QUOTE]
Eyvah yaz geliyor.
Murat bey,

Tabikide akvaryumun üzerinde kocaman bir vantilatör veya fan koyup görüntüyü bozarak akvaryumu soğutmaya çalışabilirsiniz. mutlaka siz başarılı oluyorsunuzdur.

Fakat estetik açıdan değerlendirince pek guzel bir goruntu çıkmıyor ortaya.

Bir de tabi elektriğe bağlı bir cihaz, olduda akvaryumun içine düştü. balıkları geçtim allah korusun insan hayatına bile etki edecek tehlikeler ortaya çıkabilir.

O yuzden ben boyle bir soğutmayı tercih etmiyorum. kimseyede tavsiye etmem, o sorumluluğa giremem. çünkü herkes sizin gibi bilinçli olmayabilir. bu forumu 12 yaşındaki çocuklarda okuyor. Çocuk burda okuduğunu görüp akvaryumun üstüne vantilatör koyupta o fanı suya düşürüp çarpılırsa çok yazık olur.

Burada bu tip tavsiyeler verirken biraz daha bilinçli olmakta fayda görüyorum. Akvaryum diyip geçmeyin. 240 volt ile suyu yan yana koyuyorsunuz. Can güvenliği her yerde esastır.

O yuzden gene diyorum, akvaryumun üzerine vantilatör koyulupta akvaryum soğutması yapılmaz.  Kimseye önermiyorum. Çok tehlikeli bir işlem. Kimse yapmasın.

Selamlar.



[QUOTE=cafein]Harun bey, akvaryumun üstüne fan koyup su soğutulmaz demişsiniz.Siz buraya tecrübelerinizi yazıyorsunuz, bizlerde yazıyoruz.Uydurduğumuz birşey değil.Ö.m atan arkadaşlara nasıl olduğunu söylemiştim burayada yazayım.Fanı akvaryumun üstündeki mobilyaya yapıştırıyorum, fan ile su arasında serçe parmağını geçmeyecek şekilde mesafe kalacak.Ne kadar yakın okadar iyi.Çünkü zamanla su buharlaşacak ve mesafe artacak buda suyun soğumamasına neden olacak.30-31 derecelerden 25-26 derecelere bu şekilde düşürüyorum ısıyı.Saygılar. [/QUOTE]
Eyvah yaz geliyor.
Zaten bakırın içinden o yuzden hortum geçiyor. yani su ile bakır birbirine temas etmiyor. dolayısıyla ortada suya karışan bakır falan yok.

Bakır oksitlenme yapar. içinden direk su geçirilmez.


[QUOTE=ömer_] Peki suya temas edip suya karışan bakırı nasıl sudan uzaklaştırmayı planlıyorsunuz ?[/QUOTE]


fishkeletor2013-04-01 12:34:09
Eyvah yaz geliyor.
Arkadaşlar öyle akvaryumun üzerine fan koyup su soğutulmaz.

En güzel ve ucuz yöntem olarak bence şunu deneyebilirsiniz.

Plastiği çok kalın olamyan hortumun dış çapına denk gelecek çapta bakır boru alıyoruz.

Bu hortumu bakır borunun içine sokuyoruz ve hortumu uçlardan dışarı çıkartıyoruz. ( bakır boru ile hortum arasında mümkün olduğunca az boşluk ve hava kalması lazım. o yüzden boruları temin ederken çaplarını iyice hesaplayıp, hatta deneyip öyle alın. önce et kalınlığı ince hortumunuzu alın. o hortumla birlikte gidip bakır boruyu seçin.)
Hortumun çapının et kalınlığının ince olması ısı alışverişini arttırır.

Sonra hortumlu bakır boruyu dairesel  bükerek topluyoruz ( boruyu ve hortumu kırmadan yuvarlak halkalar şeklinde topluyoruz.)

Hortumun bir ucunu flitrenin su çıkışına takıyoruz. diğer ucunu da akvaryuma veriyoruz.

Boylece devir daim yapan su, bakır borunun içinden dönerek geçmeye başlıyor.

Bundan sonra yapacağımız işlem bakırı soğutmak. bunun yoluda dairesel olarak topladığımız bakır Borunun önüne vantilatör koymak. bakır soğduğu zaman hortumun içinden geçen su da soğuyup akvaryuma gidecektir.

Unutmayın bakır boru ne kadar uzun olursa, su o kadar çok içinde kalacaktır, ve daha çok soğuyacaktır.

Tabikide suyun buz gibi olmasını beklemeyin. Ama borunuzun uzunluğuna ve hortumunuzun  kalınlığına göre en kötü ihtimalle en az 4-5 derece suyu soğutursunuz.

Bu tip bir soğutma, yavaş yavaş gerçekleşeceği için, balıklarınızda ısı değişiminden olumsuz etkilenmez.

Kolay gelsin.

fishkeletor2013-04-01 10:59:28
Makrakanta Günlüğü
---------------
Gün6:

Akşam işten gelince 1 makrakantayı daha ölü olarak buldum. geriye kaldı 6 makrakanta.

işten geldiğimde karanlık ortamda  3 tane makrakanta dışarıda geziniyordu.

dışardaki hareketi görünce ve ben odanın ışığını açınca hemen saklandılar.

ardından balıklara yemlerini verdim. ışıkları tekrar kapadım ve led ışığı açtım. motoruda kapattım.
takribi 3-4 dakika sonra makrakantalardan 3 tanesi çıktılar ama yem yemediler sadece etrafta gezindiler.

zannedersem akvaryumdaki florosan çok etkiliyor bu canlıları.

ancak anlamadığım neden sadece 3 tanesi çıkıyor. Acaba bunları sürü halinde 8 adet alıp akvaryuma koymakla hatamı ettim?
ilk etapta 3 tane alıp her hafta 1 tane yanlarına yeni makrakanta ekleseydim belki daha kolay adapte olabileceklerdi.

---------------
Gün7:


sabah kaltığımda bu 3 makrakanta dışarıda geziyorlardı. tabi gene ışığı açtığımda hemen saklandılar.

bu demek oluyorki bu 3 arkadaş dışarı çıkmaya alıştı. balıklara yemlerini attım ve ışığı kapatıp led ışığı açtım. izledim. makrakantalar gene 3 dakika sonra çıktılar. önce etrafta dolaştılar sonra ürekek bir şekilde yem yemeye başladılar. zannedersem bu 3 arkadaşı kurtarıyoruz. çok hareketliler. dışarıda yavaş hareket edersem ürkmüyorlar artık. bakalım akşam gittiğimde ne ile karşılaşıcm. izleyip görücez. Acaba geriye kalan 3 makrakantayı nasıl kurtarıcz.

bu arada zannedersem bu dışarıda dolaşan 3 makrakanta master yuvada değiller.

acaba yuvayı çok geniş yapmam ve dipte kayaların altına saklamam doğru değilmi? çokmu sevdiler? yoksa çokmu korkuyorlar anlayamıyorum.

fakat bu makrakantalar gerçekten çok ürkekler ve sğrekl akvaryum dışını izliyorlar. bunu kesinlikle tecrübe edip anladım...


Bu arada iç flitre kullanıyorum ve çok gürültülü çalışıyor. acaba bu flitrenin sesinden ve titreşiminden korkuyor olabilirmi bu makrakantalar? en iyisi gidip eheim marka bir iç flitre alayım bu 100 litreye.
fishkeletor2013-03-28 11:33:06
100 lt için iç flitre önerisi
Serhat bey teşekkür ederim. İyi hava veriyor mu akvaryuma?

Bu eheimlar 2006 - 2008 - 2010 ve 2012 olarak 4 model. Model buyudukçe boyları uzuyor. Motor altta olduğu içinde boyu uzadıkça debisi düşüyor anladığım kadarıyla. Debisi düşüncede havayı az püskürtür haliyle. Bu tespit doğru mu acaba? Sizin filitrenin boyu kısa mı? BeZGiN2013-03-28 12:43:40

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.