Malachite Yeşili Kum Ve Kayaları Boyar Mı?


AquapirÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 164
AquapirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2020 21:23
Merhaba, arkadaşlar.

450 litre bitkili, kütükler ve kayalarla dekore ettiğim bir akvaryumum var kuralı 1,5 ay oldu.
Balıklarımı da peyderpey 1 aydır alıyorum. Zaten şansıma şu sıra ithalat olmadığı için almak istediklerimin de çoğunu bulamıyorum. Maalesef 1 haftadır akvaryumumda iç parazit ve dış parazit olduğunu fark ettim.
İç parazite yem yemedikleri ve jel dışkı çıkardıkları için
Dış parazite de dekorlara çok yoğun sürtünmeleri ve silkelenmeleri nedeniyle karar verdim.
Detaylar:
Hacim 450 Litre + 50 litre sumplu
2 kaya, 2 kütük, 5 kök cryptocorn balanse, 3 kök başka bir cryptocorne, 7-8 kök limon, 5-6 adet anubias, 10 adet lepistes, 6 adet lda vatoz, 1 adet L200, 2 adet makrakanta var.

Balıkların tamamını tank dışında tedaviye alıp banyo yaptırıp tekrar tanka koymak aksesuarlar ve bitkiler nedeniyle çok zor görünüyordu bu nedenle tedaviyi ana tank içinde uygulamaya karar verdim.
*İç parazit için, bu gün 50 litreye 1 tablet Flagy 500 ezip eritip tanka döktüm.
*Dış parazit için, Pazartesi veya salı günü de malachite yeşili içeren Crystalpro Spotex adlı ilaç ile tedavi yapacağım, bunu 1 hafta sonra tekrar edeceğim.
Sormak istediğim üç soru var.
1-Yukarda ki şekilde ana tanka tek doz flagy kullanımı tedavi için yeterli midir? (eskiden hastalanan balığı akvaryum dışında 5 gün günde 1 kez 10-15 dakikalık flagy banyosu yaptırırdım sorun çözülürdü, tüm tanka hiç denememiştim) Yeterli değilse nasıl devam etmeliyim?
2-Malachite yeşili içerikli Crystalpro Spotex ilacını ana tankta kullanırsam, kayalarım(beyaz bölümleri var) ve kumum (2 mm krem rengi dere kumu) yeşile boyanır mı?
3-Eğer dış parazit beyaz benek ise(beyaz benek zerrelerini göremedim ama olabilir) zaten tedavisini ana tank içinde yaparak tank içinde serbest durumda bulunanların da yok edilmesi gerekmez mi?

Durumun anlaşılması için biraz uzun bir yazıya dönüştü, okuma zahmetine katlanıp da bu konuda tecrübesi bulunan arkadaşlar, ulaştığı sonuçları paylaşırlarsa memnun olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim.


[EDIT]Aquapir,2020-06-20 22:19:59[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir