ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Aquapir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
28
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mart 2008 10:39
Son Ziyaret:
15 Saat 45 Dakika önce
Toplam Mesaj:
164 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Savaş İşgören
Doğum Tarihi:
11 Haziran 1968
Yaş:
55
İl:
Istanbul
Meslek:
Müşavir
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SAVAŞ İŞGÖREN

SON 10 MESAJI

Balığım Hasta Mi Teşhis Ve Tedavi Yöntemi Tavsiyes
[QUOTE=***MT***]
[B]
Bu bilgiyi öğrenmek çok iyi oldu. 450 litre için su dinlendirmek çok zor. 5 damacana var o bile bir çok yer alıyor. Bu bilgi ile o zaman yüzde 30-40 kadar değişim yapabilirim.
Şu kartuş filirteyi araştırmaya başladım formda bir konu altinda kartuşları tek tek anlatan birisi vardı bir daha okumam lazım ve sonra yaptiracak birisi. Özellikle klordan arındırmak ve su değerlerini zenginleştirmek için bir de ph yüksek tutmak için bir filirte yaptırabilirsem çok iyi olacak. [/B][/QUOTE]

Benim akvaryumum da 450 litrelik. Bitkili discus akvaryumu. Su dinlendirme işlemini şu bidon ile yapıyorum, yeriniz müsait ise muhteşem iş görüyor.
https://www.n11.com/urun/220-litrelik-plastik-varil-zeytinyag-tursu-varili-7596135?magaza=hiratedarikhizm
Bidonu doldururken başında duramadığım için taşmasını önlemek için şu alarmı kullanıyorum.
https://www.malawiizmir.com/urun/ako-damacana-dolum-tasma-alarmi
Bir de 10 metrelik hortum+ bir ucunda kafa motoru+ diğer ucunda dış filtre u borusu ila pratikçe su değişimi yapıyorum.
Bidonun içine de bir hava taşı ve ısıtıcı koydum, tam istediğim değerlerde suyu akvaryuma bolca gönderebiliyorum
Muhteşem bir rahatlık oluyor. Yeriniz var ise ve uzun vadeli akvaryum bakacak iseniz kesinlikle tavsiye ederim.[EDIT]Aquapir,2022-07-08 12:44:19[/EDIT]
Cüce Vatoz Cinsiyet Ayrımı
Uzun kısa fark etmez, bıyığı var ise erkektir.
Akar Suda Bulunan Taş Üzerindeki Yosun
Akvaryumlara uygun çok güzel dekoratif yosun çeşitleri var, onlardan almanız daha estetik olacaktır.
Balığım Hasta Mi Teşhis Ve Tedavi Yöntemi Tavsiyes
Suyu bidonda 1 hafta dinlendirdiyseniz(bidonun kapağı açık olmalı, hava almalı) su düzenleyici kullanmanıza gerek yok, ama kullanmak isterseniz, su düzenleyiciyi dinlendirme bidonuna dökmeniz ve 30 dakika kadar etki etmesini beklemeniz gerekiyor, sonra dinlenmiş suyu akvaryuma ekleyebilirsiniz. Su düzenleyiciyi kullanmaya mecbur olduğunuz durum, suyu dinlendirmeye vaktiniz olmadığı durumdur.
Balığım Hasta Mi Teşhis Ve Tedavi Yöntemi Tavsiyes
Yeni bir akvaryum kurmaya niyetin yok ise bu balığı yakında ki bir akvaryumcuya bırakabilirsin. Orada çabucak toparlanır. Balığa bakmak istiyor isen evde ki 35 litre akvaryum daha uygun görünüyor. Havalandırması motoru çalışan bir akvaryumda, ilk koyacağın suya o ilaçlardan birisini prospektüsünde yazan şekilde kullanarak, sonra da herhangi bir ilaç kullanmadan bakabilirsin balığa. Bir bidona da çeşme suyu koy dinlendir her hafta %25-%50 arası su değişimi yap. Fotoğrafta ön yüzgecinde bir erime var gibi görünüyor ama çok da belirgin değil. Ben böyle bir durumla hiç karşılaşmadığım için bu konuda ilaç tavsiye edemeyeceğim ama tahminimce akvaryumun su dengesi oturunca düzelecektir. Yazında ki hatalı işlemler şunlar, 35 litre akvaryuma 5 kapak bana çok göründü, prospektüse uymamış olabilirsin, 29 derece çok yüksek 24 derece olmalı bu balığın su sıcaklığı.
Balığım Hasta Mi Teşhis Ve Tedavi Yöntemi Tavsiyes
Yüzgeçleri gayet temiz, hiç birinde erime görünmüyor. Anüs yüzgecinde ki nokta ise yumurta beneği, bir hastalık değil. Kırmızı çizgi ise fiziki bir zorlanmaya benziyor. Zaten akvaryumda bir tek balık var, amonyak veya nitrat sorunu olamaz, filtresini ve havalandırmasını kesintisiz çalıştırın, yemlemeyi bir balığa yetecek kadar yapın, sorun geçecektir. Akvaryum yeni dolduruldu ise yararlı bakteriler henüz oluşmamış olabilir ama bu zararlı bakteriler bulunduğu anlamına gelmez. Sakın musluktan taze su koymayın, filtre ve havalandırmayı kuvvetlice çalıştırıp akvaryum suyunun olgunlaşmasını bekleyin.
2. seçenek(hızlı yöntem): Akvaryumcudan Seachm Prime alıp 200 litreye 1 kapak olacak(şişenin üzerinde yazdığı gibi) şekilde akvaryumunuza katın, suyu zararlı maddelerden ve klordan temizler, sonra bakteri kültürü oluşumunu hızlandırmak istiyorsanız akvaryumu olan bir arkadaşınızdan kirli elyaf parçası alıp filtrenize ekleyin veya akvaryumcudan hazır bakteri kültürü alıp akvaryumunuza ekleyin.

Seachm Prime'ı taze musluk suyunu doldurduğunuz bir bidona ekleyip, karıştırıp, 30 dk bekleyerek de bidonda ki musluk suyunu akvaryuma çabuk eklenebilir duruma getirebilirsiniz.[EDIT]Aquapir,2022-06-29 19:09:00[/EDIT]
Balığım Hasta Mi Teşhis Ve Tedavi Yöntemi Tavsiyes
Merhaba, o kırmızı çizgi bir hastalığa benzemiyor, sanki bir yere sürtünmüş, çizilmiş, yaralanmış gibi. Ayrıca sanırım akvaryumda yalnız, yalnız olduğu için çekingen olur, bir kaç arkadaşı olsa çekingenliği kalmaz. İlaveten, sakın akvaryuma doğrudan çeşme suyu eklemeyiniz, çeşme suyunu bir bidonda en az 1 hafta dinlendirdikten sonra ekleyebilir veya su değişimi için kullanabilirsiniz. Geçmiş olsun.
Akvaryum Rehberi ( Youtube )
Cüce vatoz üretimi videonuzda çöpçü değiller akvaryumda ki dışkıları yemezler demişiniz. Çöpçüler akvaryumda ki dışkıları mı yer?
1 Tl Ye Co2 Yapılır Mı
[QUOTE=Kaantp]

Hocam bende buna tutuluyorum millet yapıyor ben yapınca olmuyor onca form okudum video izledim adamlar 2 3 saate gaz çıkışı olur dedi 24 saat geçti hiç sonuç yok kacakta yoktu ama olmadı diffuser kullanıyorum [/QUOTE] Mayalı sistemle diffüser kullanamazsınız, diffüserden co2 çıkaracak kadar basınç oluşmaz, diy reaktör yaparsanız gayet işlevli olur.[EDIT]Aquapir,2021-02-11 15:24:05[/EDIT]
Eheim 3582 Twin Feeder Yemleme Miktarı Sorunu
Merhaba arkadaşlar.

Eheim 3582 otomatik yemleme makinesi aldım. Digital ayarlamada yapılabilen en düşük ayarlama 1 tur yemleme, ama bu miktarda attığı granül yem miktarı benim normalde tek öğünde verdiğimin iki katı. Acaba 1 turda atacağı yem miktarını manuel veya digital olarak daha aza ayarlamak mümkün müdür?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.