Malawi Bloat


Şükrü249Çevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 309
Şükrü249Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2009 16:30
Fotoğraf:--

Canlıdaki Belirtiler:Dibe çökük durma, ve sürekli suyun üst kısımlarında sabit kalma = ?? malawi bloat ??

Akvaryum Kapasitesi (litre):115

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:toplam 3 sp 1ahli


Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):26 sabit

Filitrasyon:dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:---

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Haftalık düzenli su değişimi 20 litre kadar.

Biliyorum ilk önce forumdaki makaleleri okumamı önereceksiniz fakat oralarda çok bilimsel yazılar yazıyor ve ben anlayamıyorum lütfen burda balığın tedavisi için bildiklerinizi yazarmısınız ( en kısasından)

Şimdiden teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fuatakgunÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 36
fuatakgunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2009 19:13
Bloat olduğundan emin iseniz sadece 1. yöntemi uygulayabilirsiniz.
Eğer balığınız bloat değil iç paraziti varsa 1. ve 2. yöntemleri uygulayabilirsiniz.

1. Flagyl(Tablet)
Flagyl dediğimiz eczanelerden 4-5-6 TL'ye temin edebileceğiniz bir ilaç. Bu ilaçtan ana tankta kullanabilirsiniz. Ana tanktaki biyolojik düzeni etkilemeyen nadir ilaçlardan biri.

Her 50 litreye 1 adet 1 tablet gelecek şekilde sıcak suda eritip akvaryum suyuna ilave ediyoruz. Eklediğiniz an su bulanacaktır. Akvaryum suyu 2-3 saat içerisinde tekrar eski haline gelir. Bu tedaviye 3 gün devam edilir. Tedavi sırasında sıcaklığın kademeli olarak 31-32 dereceye yükseltilmesinde fayda var deniliyor.

3. günün sonunda sürtünme ve iştahsızlık problemi devam ediyorsa 50 litreye 1.5 tablet flagyl olarak tedaviye devam edilir. Asla tedavi tam olarak amacına ulaşmadan yarıda kesilmemelidir, o zaman iç parazitlerin flagyle bağışıklık kazandığı söyleniyor.

Ek olarak flagyl ile birlikte Bemiks vitamin uygulanmasının da iyi olacağını belirten arkadaşlar var. Bemiks içeriği ağırlıklı olarak B vitamininden oluşmakta. Haftalık Periyodik olarak kullanan arkadaşlar da var.

2. Sarımsak Suyu(Uzmanlar içindir, yapmaktan endişeli iseniz denemeyiniz)
Sarımsağı piyasada yeni yeni yaygınlaşan sarımsak ezicilerle ezerseniz suyunun aktığını görürsünüz. Kimi arkadaşlar sarımsağı dövüp kadın çorabından kendileri sıkarak da suyunu çıkarıyorlar. Suyu bir enjektörün içine almanız gerekiyor(enjektör - iğne yapmada kullanılan aygıt). Enjektörün ucuna da hava hortumu takıyoruz. Hasta balığımızı akvaryumdan alıp, fileden çıkarmadan, filenin içinde yavaşça tutalım. Balık sudan çıktığı için nefes almak amacıyla ağzını açıp kapamaya başlayacaktır(10-15 saniye sonra da yapabilir). Ağzını açtığı an hava hortumunu 0.5 - 1 cm kadar (balığın boyunun 4-5 cm olduğu varsayılarak) ağzından sokuyoruz. 3-4 damla kadar ağzına damlatıyoruz. Damlayı da enjektörün üzerinde numaralardan takip edebiliriz. En ufak 1 çizgi kadar bile yeterli gibi duruyor. 10-15 saniye sonra balığı akvaryuma salıyoruz ki aldığı sarımsak suyu işlesin bu süre boyunca. Ardından suya bırakabilirsiniz. Bazı arkadaşlar suya bıraktıktan sonra geçici felçler yaşadıklarını söylemişler aman dikkat.

Bu yöntemi balıklarınıza verdiğiniz yemlere sarımsak suyu katarak da yapabilirsiniz. Ancak hastalık ileri safhadaysa direkt ağızdan vermek en etkili yöntem gibi duruyor.

Ayrıca önlem olarak bazı arkadaşlar periyodik olarak yemlerine sarımsak suyu karıştırarak balıklarına veriyor. Ek olarak da NLS'nin neredeyse bütün yemlerinde değişen miktarlarda sarımsak bulunmakta.

Ama unutulmamalıdır ki burada etkili olaran sarımsağın suyu değil içindeki (adını hatırlayamadığım) antibakteriyel özellikteki ve sadece sarımsak ezilirden/dövülürken ortaya çıkan ve birkaç gün içinde kaybolan bir maddedir.

Yazı bu zamana kadar okuduğum yazıların karması gibi oldu. Eğer bir hatam olduysa affola.

Geçmiş olsun,
Herkese sağlıklı balıklar!
fuatakgun2009-11-04 19:15:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir