Malawi tankım için yem tavsiyesi


aydins74Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 471
aydins74Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2010 00:00
[QUOTE=reverse] [QUOTE=aydins74] [QUOTE=Kribensis]S. Green rezalet bir yem. Flora ve Nls tavsiyemdir.[/QUOTE]

Suda şişmesi hariç rezalet bir durum yok bu yem için. Hatta suda şişiyor olmasını sorundan saymazsak çokta güzel bir yem.
Yem tavsiye etmeyeyim zaten çoğu arkadaşımızı bunu yapmışlar hemde güzel bir şekilde yapmışlar.
[/QUOTE]

Daha ne olsun ki? Yemi yiyen balığın midesinde şişiyor ve balığa rahatsızlık veriyor diye düşünüyorum.
[/QUOTE]

Suda kaldıkça şişiyor yemi yiyen hayvanın midesinde şişip şişmediği konusunda yorum yapamam ama şu var ki rezalet denilecek bir yemde değil hatta besleyici ve kaliteli bir yem. Uzun zamandır kullandığım yemlerden ve balıklarımda bir kaç ölüm harici bir sıkıntı yaşamadım ve bu ölümler yemden değil diğer balıkların darbeleri sonucu oluşan ölümlerdi.
Şişme olayınıda akvaryuma atmadan suda bekletip sonra balıklara vererek çözen arkadaşlar var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mersoyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2010
İl: Kirklareli
Mesaj: 105
mersoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2010 08:14
[QUOTE=reverse]Mesut Bey, akvaryumunuzun dibindeki çakıl taşı malawi cichlidleri için uygun değildir. Hatta bana kalırsa hiçbir akvaryum balığı için iyi değildir. Birinci sebebi bu tür balıklar büyüdükçe kumu kazıp kendilerine yuva yaparlar. Ama sizin kumunuzla bu mümkün değil. İkincii sebebi ise iri taneli oluşundan dolayı aralara girecek artık yemler ve pislikler su kalitesini bozacaktır.

Bunun haricinde balıklarınız hayırlı olsun. Her zaman yavru balık alıp elimizde büyütmenin daha zevkli olduğunu düşünmüşümdür.
[/QUOTE]

Arman bey aslında ben silis kum düşünüyordum fakat akıvayumcu dış filtre için pek iyi olmaz dedi. Bu taşlarda görüntü olarak çok hoş olduğundan tercih ettim. Balıklar cinsellik evresine geldiğinde değiştirebilirm. Sizinle aynı fikirde olduğumdan en ufağını arayıp buldum. Biraz ürkek olsalarda çok güzel balıklar. Güzel dileğiniz teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir