ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mersoy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Nisan 2010 19:24
Son Ziyaret:
01 Aralık 2012 19:27
Toplam Mesaj:
105 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mesut Ersoy
Doğum Tarihi:
07 Temmuz 1979
Yaş:
44
İl:
Kirklareli
Meslek:
Muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mesut Ersoy

SON 10 MESAJI

Malawi tankım için ilaç tavsiyeniz
Teşekkür ederim çneriler için. En azından bir metilen mavisi edinelim.
Malawi tankım için ilaç tavsiyeniz
Merhabalar

200 litre karışık malawi ve bunların yavruları için 80 lt. akvaryumlarım var. Henüz hiç bir ilaç kullanmadım. Ani hastalıklar için (iç parazit, dış parazit, beyaz benek v.b.) her an elimin altında bulunması gereken ilaçlar nelerdir arkadaşlar. İlaçların isimlerini ve kullanım amaçları ile birlikte belirtirseniz çok memnun olurum. İki gündür yavru tankımda 4 balığı kaybettim. Web üzerinden toplu bir alış veriş yapacağım için bunlarıda aradan çıkarayım diyorum.
Bir hafta içinde ikinci balık ölümü
[QUOTE=cihadfurkan]Balıklarda herhangi bir değişik davranış gözlemliyormusunuz.Bir köşede durma.Yeme ilgisizlik.Renginin değişmesi.Korkaklık v.s.. [/QUOTE]

Saydıklarınızı gözlemlemedim. Balıklar o kadar canlı o kadar hareketlilerki anlatamam.
Bir hafta içinde ikinci balık ölümü
Arkadaşlar 5 gün önce bir sarı prensesim ölmüştü, bugün ne yazık ki bir s.p daha ölmüş. Balıklarda herhangi bir hastalık belirtisi ve ya herhangi bir durgunluk gözlemlemedim. Canavar gibi gözüken balıklarımı akşam eve geldiğimde ölü buluyorum. Devamının gelmesinden çok korkuyorum. Akvaryumun genel durumu ve balığın resmi aşağıda, deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Düzenli dip çekimi ile beraber haftalık yaklaşık %20 oranında dinlenmiş su değişimi yapıyorum. Balıklarımın tümünü yaklaşık 9 ay önce aldım ve hepsi yavruydular. Şu anda 8 s.p , 2 demasoni, 5 icemen , 2 yunus, 2'de mücevher var.

Mücevher hırçın ve saldırgandır çıkar diyebilecekler için hemen şu notu ileteyim. Bendeki 2 mücevher o kadar sakin balıklarki daha bir kez bile bir balığı kovaladığını görmedim.

Erkek demasoninin akvaryumda kovalamadığı balık yok. Sürekli bir balığı kovalıyor yorulup tekrar dinlenceyene kadar. Fakat balıklarla herhangi bir temasını hiç görmedim, o kovalıyor diğer balıklarda biraz kaçınca bırakıyor hemen. Dişisiyle güzel çift tutup sağlıklı yavrular aldığım için ayırmak ya da değiştirmek istemiyorum.

Dış filtremin bakımını yapıyorum ve bu tanktan bir kaç aydır yavru almaya da başladım. Şu an tank içinde 1 demasoni birde icemanin ağzı yumurta dolu.

Sera Flora, Pro Tetra Vegatable, JBL Grana Cicglid ve NLS Formula yem kullanıyorum. JBL yemi haftada bir kez, diğer 3 yemi günde birere öğün veriyorum.

Akvaryum 200 litre ve hiç bir ilaç kullanmadım bugüne kadar. Balıklar biraz daha büyüyünce tankın yetmeyeceğinin farkındayım. S.P , iceman ve demasoniler dışındaki mücevher ve yunusları takas edebilirsem elimden çıkarabilirim.




240.60.60 Amerikan tankım son resimler 76-78-79-80
Hayırlı olsun. Konuyu merakla takip ediyorum.
SARI PRENSES YUMURTA
Gece yakalamaya çalışın.Uyku sersemiyken balık çok fazla hareket etmiyor. Ana tanktan balığı ayıracağınız tanka su koyarsanız pek sorun olacağını sanmıyorum. Daha dün aynı şekilde 9 yavru aldım s.p den. Kesinlikle kustumaya çalışmayın.
Yavrular İçin Yem
Ben atemia pul ve nls grow veriyorum.
Erkek seçme ve çiftleşme
Benim 100x40x50 boyutlarında akvaryumum var ve sizin gibi jebo dış filtre kullanıyorum. Balıklarım oldukça mutlu olmalılarki geçen hafta ilk iceman ve demasoni yavrularımı aldım. İç filtre kullanmıyorum. Yemleri kaliteli seçmelisiniz.
uygun fiyata internet alışverişi
http://www.musaakvaryum.com sitesinden dün alışveriş yaptım. Birçok markanın açık yemlerinin yanısıra canlı balıkta gönderiyorlar. Ben 4 çeşit yem ve bir derece aldım. Dün sipariş verdim bugün az önce elime geçti. Görevli arkadaşlar son derece ilgililer. Sanalkart ile alışveriş yaptıktan sonra hiç bir riski de yok. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum.
güvenli Alışveriş yapacağım internet market arıyorum
http://www.musaakvaryum.com sitesinden dün alışveriş yaptım. Birçok markanın açık yemlerinin yanısıra canlı balıkta gönderiyorlar. Ben 4 çeşit yem ve bir derece aldım. Dün sipariş verdim bugün az önce elime geçti. Görevli arkadaşlar son derece ilgililer. Sanalkart ile alışveriş yaptıktan sonra hiç bir riski de yok. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.