Malawi ve Amerikanlar Bitkili Akvaryumda


Özgür Can ÖneyÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 18
Özgür Can ÖneyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2008 10:09
MALAWİ AKVARYUMU

malawi%201


Boyut (cm):  80x50x45

Kapasite (litre): 190
 

Canlılar: 4 sp (2e 2d) , 2 yunus ( 1e 1d ) , 1 kobalt blue , 1 beyaz prenses , 1 vatoz

Bitkiler: 5 çeşit

Malzemeler: atman 3036 dış filtre , 200watt ısıtıcı , hava motoru  , 3 adet 36 watt'lık flo. , 25 kg aquclay ve kuvarz kum , 2 büyük kaya , 1 mangrove kökü , 3 hindistan cevizi kabuğu , 1 yapay kovuk

Akvaryum Bakımı:Ayda 1 , 3'te 1 su değişimi ve dip çekimi .

Kullanılan Yemler: Sera Granured ,Sera GranuGreen .

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: E vitamini , gerektiğinde de Sera Aquatan , Nitivec , Costamed F , Baktopur .



GREEN TERROR AKVARYUMU VE YAVRULUK

amerikan%20ve%20yavruluk


amerikan


GREEN TERROR AKVARYUMU

Boyut (cm): 72x26x40

Kapasite (litre): 70
 

Canlılar: Green Terror ( 1e 1d ) 1 vatoz

Malzemeler: İç filtre , 200 watt ısıtıcı , 1 18 watt'lık flo. , 4kg taş ve kum , 3 adet büyük kaya , 1 adet kil saksı

Akvaryum Bakımı: Ayda1 , 3'te 1 su değişimi ve dip çekimi

Kullanılan Yemler: Sera Granured ve GranuGreen

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: E vitamini , gerektiğinde de Sera Aquatan , Nitivec , Costamed F , Baktopur .


YAVRULUK


Boyut (cm): 35x15x29

Kapasite (litre): 15

Canlılar: 15 adet sp yavrusu , 3 lepistes yavrusu

Malzemeler: Atman F200 iç filtre , 100 watt'lık ısıtıcı

Akvaryum Bakımı: 3 günde bir 3'te1 su değişimi

Kullanılan Yemler: Tetra Vega pul yem


Herkese selamlar

Yaklaşık 1 yıldır akvaryum hobisiyle ilgileniyorum ve bu süre zarfında da sitenizden çok bilgi aldım , öncelikle bunun için teşekkür etmek isterim .

Akvaryumların gelişiminden bahsetmek istiyorum size .

Hobiye 70'litrelik karma tankla başladım . Bütün balıkları yavru olarak aldığım için başta çok sorun yoktu ve kazasız belası yaklaşık bir yıl orada yaşamak zorunda kaldılar . Buradan öğrendiklerim doğrultusunda malawilerle green terrorleri ayırmaya karar verdim ve uygun ebatlarda bir tank arayışına başladım . Bu arada 3 ay kadar önce de  yunus ve sp'ler ağızlarına yumurta aldıları için  ben de onlara hazırlık olması için ufak bir yavruluk aldım . Ama önce sp yumurtaları yedi . Yunustan ise erken kusturduğu için yavru alamadım .

En üstteki bitkili tankı Batuhan Bayram beyden aldım , kendisi çok yardımcı oldu sağolsun . Site de geçirdiğim zamanlar boyunca bitkili tanklara hayranlığım artmıştı ama bakımı çok zor olduğu için çok cesaret edemiyordum . Sonuçta Batuhan beyden tankı alırken kendisi cichlidlerin yemeyeceğini düşündüğü bazı sert yapraklı bitkileri  de hediye etti  . Bitkiler fena durumda değiller , Anubais yaprak açıyor ve diğerleri de kök salmaya devam ediyor , iyi yemleme yapılırsa bitkilerle hiç uğraşmıyorlar .

Böylece Malawi türlerinin hepsini ve 1 büyük vatozumu bu akvaryuma aktardım . Akvaryumun eni geniş , hindistan cevizi kabukları ve bitkiler de balıklara saklanabilecekleri doğal yerler sağlıyorlar . Kobalt Blue dan çok çekiniyordum ama uzun zamandır hiç bir sorun yaşatmadı . Bütün balıklar gayet keyifli bir şekilde yaşıyorlar bakalım .

Küçük tankımda ise Green Terror çiftini yalnız bıraktım . Orada sadece ufak bir vatoz kaldı . Green Terror'ler sanki yalnız kalmayı bekliyorlarmış gibi direk yavrulama olayına girdiler .

Geçtiğimiz ay kusturduğum sp'nin yavruları ile Batuhan beyden aldığım tankın dış filtesinden çıkan 3 lepistes de yavrulukta hayatlarına devam etmekteler ...

Her türlü eleştiri ve önerilerinizi bekliyorum . Herkese kolay gelsin .

Saygılar ...



Özgür Can Öney2008-05-22 01:34:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karahantolgaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/01/2006
İl: Antalya
Mesaj: 359
karahantolgaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2008 21:41
Birinci tankı amazon yapsanız çok güzel olabilir. :) Gerçekten çok güzel apistogramma besleyebilirsiniz.Ayrıca GT tankınız daki kayalar da her an devrilecekmiş gibi görünüyor.Bunu dışında 1. tankınız için söylenecek başka söz bulamasam da aynı şey 2. tankınız için geçerli olmayacak.Taban malzemelerini çıkartıp midye kırığı kullanmanızı ve akvaryumda ki doğal olmayan elementleri çıkartıp filtre ve ısıtıcınızı sazlarla kamufle edip bir kaç kök anibuas eklerseniz gerçekten güzel bir GT akvaryumu elde edersiniz diye düşünüyorum.Ayrıca arka fon olarak derinlik vermesi amacıyla siyah fon kullanabilirsiniz.
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sutozuÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2006
İl: Eskisehir
Mesaj: 983
sutozuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2008 23:49
Özgür bey büyük akvaryumunuzun hacmini tam doldurursanız daha güzel bi r görüntü oluşur ve balıklarınızda daha fazla hacimde yüzerler unutmayalım. Wink
G.T. akvaryumunuz ise oldukça sade bir akvaryum olmuş. Arka fon ile daha güzel bir görüntü oluşturabilirsiniz.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Özgür Can ÖneyÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 18
Özgür Can ÖneyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2008 05:29
[QUOTE=tolga_34]Birinci tankı amazon yapsanız çok güzel olabilir. :) Gerçekten çok güzel apistogramma besleyebilirsiniz.Ayrıca GT tankınız daki kayalar da her an devrilecekmiş gibi görünüyor.Bunu dışında 1. tankınız için söylenecek başka söz bulamasam da aynı şey 2. tankınız için geçerli olmayacak.Taban malzemelerini çıkartıp midye kırığı kullanmanızı ve akvaryumda ki doğal olmayan elementleri çıkartıp filtre ve ısıtıcınızı sazlarla kamufle edip bir kaç kök anibuas eklerseniz gerçekten güzel bir GT akvaryumu elde edersiniz diye düşünüyorum.Ayrıca arka fon olarak derinlik vermesi amacıyla siyah fon kullanabilirsiniz.
Saygılar,
[/QUOTE]

Mesajınız için çok teşekkürler , zaten tankı aldığım Batuhan bey de ilk tankı amazon olarak kurmuş , ama amazon yaparsam cichlidleri ne yapacağım , çok bilemiyorum , ama haklısınız , aklın yolu bir , eninde sonunda o akvaryum en iyi amazon olur .

2. tank için söyledikleriniz de çok doğru , ben de bir çok değişiklik düşünüyorum ama 1-2 haftadır yavru ve yumurta telaşı var o akvaryumda o yüzden müdahale için biraz daha bekleyeceğim . GT akvaryumunda doğal olmayan bir şey yok ( plastik vs. ) .

[QUOTE=sutozu]Özgür bey büyük akvaryumunuzun hacmini tam doldurursanız daha güzel bi r görüntü oluşur ve balıklarınızda daha fazla hacimde yüzerler unutmayalım. Wink
G.T. akvaryumunuz ise oldukça sade bir akvaryum olmuş. Arka fon ile daha güzel bir görüntü oluşturabilirsiniz.
Saygılar.
[/QUOTE]

Mesajınız için size de çok teşekkürler .

Aslında her su değişiminde tam dolduruyorum ama özel yapım olduğu için kapağı yok ve buharlaşma çok oluyor , o yüzden sürekli dinlenmiş su ekliyorum , su eklemediğim bir dönemde çekmişim fotoğrafı ...

Ama arka fon kullanımı konusunda ne yapacağımı bilmiyorum , çünkü salonun oturma kısmı ile yemek kısmı arasındaki kısımda duruyor akvaryum ve iki tarafı da açık , yani bir tarafını kapatırsam arkasından göremeyeceğim .
Ama en yakın zamanda düz kayalar ve midye kırığı  ile güzel bir dizayn yapmak istiyorum .


Özgür Can Öney2008-01-18 05:31:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Özgür Can ÖneyÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 18
Özgür Can ÖneyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2008 03:24
Selamlar

Büyük tankımın en son halini ekleyip bazı konularda fikir danışmak istiyorum.




İlk mesajımda anlattıklarımdan sonra green terrolerimden erkeği kaybettim. Dişisini de tekrar bu tanka aldım . Tankta genel olarak bir değişiklik olmamakla beraber herşey aslında bayaa yolunda gidiyor .Orta boy tankım s.p. yavrularına , en küçük tankım da g.t. yavrularına kaldı.

Her yerde karşıma çıkan " malawi tankında bitki olmaz " tesbitinin aksine bitkiler boylandıkça boylanıyor . Ne ışığına , ne de başka kriterlere itina ile yaklaşmamama rağmen , gayet keyitli bir şekilde hepsi büyüyor bazı ufak tefek sorunlar oluyor ama ( seyrek de olsa yaprak dökülmesi vs. ) sıvı gübre taviyesi (5 ayda 2 defa )ve sürekli dinlenmiş su eklemekten başka hiç bir şey yapmadım .

Tank kapaksız , hızlı bir buharlaşma süreci oluyor , haftada bir eksilen miktarı ekliyorum . Yemleme günde bir , bazen 2 defa yapıyorum . Işıklar bazen devamlı açık kalıyor , bazen de geceleri kapatıyorum . Bunların dışında sadece 2 defa sıvı gübre kullandım ...

Belki bitkilerim gerçekten balıkların sevmediği türlerde ve dokunmak hiç akıllarına gelmiyor .

Vallisneria spiralis sürgü üzerine sürgü vermeye başladı , belki mevsimle de alakalı , belki de cinsinden dolayı ( biraz arsız olduğu söylenir ya )

Eledoa da aynı şekilde , büyüyor , yeni sürgü veriyor ve koparıp başka yere dikiyorum , o da gayet sağlıklı durumda

Anubias barteri bir kaç defa kötü şartlar atlattı ( taşınma esnasında biraz zarar gördü ) , ona rağmen o da gayet sağlıklı durumda ve yaprak açmaya devam ediyor .

Türünü tam bilmediğim ( aslında çok yaygın bir bitki ) o da gene aynı şekilde gayet sağlıklı , sadece yaprak dökme sorunu yaşayan o , o da çok seyrek ...

Sonuç olarak

* Bu şekilde , tankıma uyum sağlayacağını düşünerek önerebileceğiniz başka bitkiler var mı ?

* Diğer bitkili tank sahipleri bir çok konuya itina ile yaklaşıyorlar , ben o şekilde yaklaşmadığım için ( şimdilik öyle bir durum yok ama ) kısa vadede ne gibi bir sorunla karşılaşabilirim ? Ya da karşılaşır mıyım ?

Şimdiden teşekkürler .

Saygılar ...


Özgür Can Öney2008-05-16 03:29:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HikoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 3562
HikoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2008 07:45
Özgür Bey, akvaryumunuz Malawiler için uygun dekore edilmemiş. Akvaryumunuzda Mango kökü ve hindistan cevizi kabuğu var. Özellikle Mango kökleri suya salınım yapar, zaten suyunuzun rengine bakılacak olursa PH düşmüş olmalı, Malawileri bu ortamda bulundurmanız balıklarınızı yoracaktır. Bozduğunuz Green Terror akvaryumunuz Malawiler için daha uyun dekora sahipmiş. Green Terrorleride bol kayalıklı ortamda bulundurmak PH'ın yüksek olacağı için sağlıklı değil. Balıklarınızın sağlığı için ya dekor değişikliğine yada tür değişikliğine gitmenizi tavsiye ederim. Tabi bu sadece bir tavsiye, son karar sizindir.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

megaÇevrim Dışı

Kayıt: 14/05/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 36
megaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2008 19:56
Çok güzel bende akvaryumumu yeniden tasarlamaya başlamıştım sizinKinden biraz esinleneceğim müsadenizle... reis2008-05-17 21:27:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Özgür Can ÖneyÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 18
Özgür Can ÖneyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2008 01:27
[QUOTE=Hiko]Özgür Bey, akvaryumunuz Malawiler için uygun dekore edilmemiş. Akvaryumunuzda Mango kökü ve hindistan cevizi kabuğu var. Özellikle Mango kökleri suya salınım yapar, zaten suyunuzun rengine bakılacak olursa PH düşmüş olmalı, Malawileri bu ortamda bulundurmanız balıklarınızı yoracaktır. Bozduğunuz Green Terror akvaryumunuz Malawiler için daha uyun dekora sahipmiş. Green Terrorleride bol kayalıklı ortamda bulundurmak PH'ın yüksek olacağı için sağlıklı değil. Balıklarınızın sağlığı için ya dekor değişikliğine yada tür değişikliğine gitmenizi tavsiye ederim. Tabi bu sadece bir tavsiye, son karar sizindir.
 
Saygılar...
[/QUOTE]

Hikmet Olgu bey , duvarın rengi ve ışıktan dolayı ( belki de fotoğraftan ) su öyle görünüyor . Normalde cam gibi berrak . Ph ölçümü yapmıyorum . Ama mesele renkse , normalde renksiz . Bunu belirteyim .

Bozduğum gt akvayumumu dediğim gibi sp.' lere tahsis ettim .

Ben sadece bitki konusunda öneri istemiştim .

Teşekkürler .
Özgür Can Öney2008-05-22 01:42:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Özgür Can ÖneyÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 18
Özgür Can ÖneyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2008 01:29
[QUOTE=mega]Çok güzel bende akvaryumumu yeniden tasarlamaya başlamıştım sizinKinden biraz esinleneceğim müsadenizle... [/QUOTE]

Nasıl isterseniz :) Ben de zaten akvaryumu satın aldığım Üstadın kurduğu şekilde devam ettiriyorum . Yani telif hakkı da bana ait değil .

Bu başlığa tekrar resim eklememin birincil sebebi bitki türleri konusunda destek istemek , bir diğer sebebi de , malawilerin de bitkili akvaryumda yaşayabileceğini göstermek .

Saygılar ...
Özgür Can Öney2008-05-22 01:32:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir