ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Özgür Can Öney
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Ocak 2008 03:13
Son Ziyaret:
03 Mart 2011 03:57
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgür Can Öney
Doğum Tarihi:
21 Temmuz 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Green Terror'um ve yumurtaları


Bu başlığa yazmayalı bayaa uzun zaman olmuş :)

Green terror merakım hala devam ediyor , o batında doğan yavrulardan büyütebildiklerimden bazılarını sattım , bir tek bu erkek kaldı . Bir de dişisi vardı ama bir kaç yumurta dökümünden sonra , dişiyi fazla hırpaladığı için dişiyi de yavruları da ayırdım.

Şimdilik akvaryumda tek başına yaşıyor.

Yanına başka tür balık koymayı düşünüyorum , ya da bir kaç tane dişisinden koyacağım.

Herkese kolay gelsin ...
Cüce Gurami Karideslerle Yaşar mı ?
Selamlar

Sorum kısaca başlıktaki gibi , bugün rengini beğendiğim için 2 tane cüce gurami aldım , koyabileceğim 2 tankım var , bitkili akvaryumum 40 lt , bol bitkili  içinde 4 neon , 2 sae , 4 robinus , 1 cüce vatoz ve bolca ( 30 kadar ) çeşitli boylarda beyaz , kırmızı ve mavi karides var. Diğer tankım ise 80 lt'lik içinde  bir çift 15 cm'lik yunusum , 3 tane yaruları ve bir de normal vatoz var.

Bitkili olana koymayı düşünüyorum ben bu guramileri ama karideslere ya da tetralara zarar verirler mi diye merak ettim .

Yardımlarınızı bekliyorum , çok teşekkürler şimdiden...
Malawi ve Amerikanlar Bitkili Akvaryumda
[QUOTE=mega]Çok güzel bende akvaryumumu yeniden tasarlamaya başlamıştım sizinKinden biraz esinleneceğim müsadenizle... [/QUOTE]

Nasıl isterseniz :) Ben de zaten akvaryumu satın aldığım Üstadın kurduğu şekilde devam ettiriyorum . Yani telif hakkı da bana ait değil .

Bu başlığa tekrar resim eklememin birincil sebebi bitki türleri konusunda destek istemek , bir diğer sebebi de , malawilerin de bitkili akvaryumda yaşayabileceğini göstermek .

Saygılar ...
Özgür Can Öney2008-05-22 01:32:32
Malawi ve Amerikanlar Bitkili Akvaryumda
[QUOTE=Hiko]Özgür Bey, akvaryumunuz Malawiler için uygun dekore edilmemiş. Akvaryumunuzda Mango kökü ve hindistan cevizi kabuğu var. Özellikle Mango kökleri suya salınım yapar, zaten suyunuzun rengine bakılacak olursa PH düşmüş olmalı, Malawileri bu ortamda bulundurmanız balıklarınızı yoracaktır. Bozduğunuz Green Terror akvaryumunuz Malawiler için daha uyun dekora sahipmiş. Green Terrorleride bol kayalıklı ortamda bulundurmak PH'ın yüksek olacağı için sağlıklı değil. Balıklarınızın sağlığı için ya dekor değişikliğine yada tür değişikliğine gitmenizi tavsiye ederim. Tabi bu sadece bir tavsiye, son karar sizindir.
 
Saygılar...
[/QUOTE]

Hikmet Olgu bey , duvarın rengi ve ışıktan dolayı ( belki de fotoğraftan ) su öyle görünüyor . Normalde cam gibi berrak . Ph ölçümü yapmıyorum . Ama mesele renkse , normalde renksiz . Bunu belirteyim .

Bozduğum gt akvayumumu dediğim gibi sp.' lere tahsis ettim .

Ben sadece bitki konusunda öneri istemiştim .

Teşekkürler .
Özgür Can Öney2008-05-22 01:42:19
Malawi ve Amerikanlar Bitkili Akvaryumda
Selamlar

Büyük tankımın en son halini ekleyip bazı konularda fikir danışmak istiyorum.




İlk mesajımda anlattıklarımdan sonra green terrolerimden erkeği kaybettim. Dişisini de tekrar bu tanka aldım . Tankta genel olarak bir değişiklik olmamakla beraber herşey aslında bayaa yolunda gidiyor .Orta boy tankım s.p. yavrularına , en küçük tankım da g.t. yavrularına kaldı.

Her yerde karşıma çıkan " malawi tankında bitki olmaz " tesbitinin aksine bitkiler boylandıkça boylanıyor . Ne ışığına , ne de başka kriterlere itina ile yaklaşmamama rağmen , gayet keyitli bir şekilde hepsi büyüyor bazı ufak tefek sorunlar oluyor ama ( seyrek de olsa yaprak dökülmesi vs. ) sıvı gübre taviyesi (5 ayda 2 defa )ve sürekli dinlenmiş su eklemekten başka hiç bir şey yapmadım .

Tank kapaksız , hızlı bir buharlaşma süreci oluyor , haftada bir eksilen miktarı ekliyorum . Yemleme günde bir , bazen 2 defa yapıyorum . Işıklar bazen devamlı açık kalıyor , bazen de geceleri kapatıyorum . Bunların dışında sadece 2 defa sıvı gübre kullandım ...

Belki bitkilerim gerçekten balıkların sevmediği türlerde ve dokunmak hiç akıllarına gelmiyor .

Vallisneria spiralis sürgü üzerine sürgü vermeye başladı , belki mevsimle de alakalı , belki de cinsinden dolayı ( biraz arsız olduğu söylenir ya )

Eledoa da aynı şekilde , büyüyor , yeni sürgü veriyor ve koparıp başka yere dikiyorum , o da gayet sağlıklı durumda

Anubias barteri bir kaç defa kötü şartlar atlattı ( taşınma esnasında biraz zarar gördü ) , ona rağmen o da gayet sağlıklı durumda ve yaprak açmaya devam ediyor .

Türünü tam bilmediğim ( aslında çok yaygın bir bitki ) o da gene aynı şekilde gayet sağlıklı , sadece yaprak dökme sorunu yaşayan o , o da çok seyrek ...

Sonuç olarak

* Bu şekilde , tankıma uyum sağlayacağını düşünerek önerebileceğiniz başka bitkiler var mı ?

* Diğer bitkili tank sahipleri bir çok konuya itina ile yaklaşıyorlar , ben o şekilde yaklaşmadığım için ( şimdilik öyle bir durum yok ama ) kısa vadede ne gibi bir sorunla karşılaşabilirim ? Ya da karşılaşır mıyım ?

Şimdiden teşekkürler .

Saygılar ...


Özgür Can Öney2008-05-16 03:29:46
Green Terror'um ve yumurtaları
[QUOTE=balıkçı68]slm özgür fazla artemianın tek zararı suyu çabuk kirletmesidir.günde 3 kere verebilirsin. sık su değişimi yapman lazım.fakat ısı değişikliğine dikkat[/QUOTE]

Teşekkürler , dikkat edeceğim ...

[QUOTE=kadir1891]Özgür can arkadaşım hani nerede yaruların yeni resimleri.Umarım topaç gibi büyümüşlerdir.Seyir zevki daha güzel olmuştur umarım.Tongue
 
Bekliyoruz..
[/QUOTE]

Daha pek topaç boyutuna gelemediler ama baya uğraşıyorlar. Seyir zevkine diyecek yok , çünkü büyükler gibi hareket ediyorlar :)

Yakın zamanda tekrarresim ekleyeceğim ...

Teşekkürler , saygılar ...
Green Terror'um ve yumurtaları
[QUOTE=balıkçı68]  Selam Özgür,yavrular nasıl? [/QUOTE]

Selamlar

Kısaca anlatayım .

Anne ve babayı ayırdıktan sonra ani bir kararla akvaryumun çok kirli olduğuna ve yavrular için olumsuz olacağına kanaat getirerek yavruları itina ile  hava hortumu ile çektim . Akvaryumu temizleyip boşaltarak yeni su ve iyi bir iç filtre ile yeniden kurdum , tabii ki boş olarak .  Şimdi 100 kadar yavru piti piti yüzüp duruyorlar . Bu gün de artemia düzeneği kurdum , yarın ilk artemialarını yiyecekler bakalım ...

Bilgi veren herkese çok teşekkürler .

Saygılar .


23'ünde artemialarım çıktı ve eşimin uyarılarına rağmen fazlaca artemia verdim heralde ...  Bunun bir zararı olur mu ?

Yavruların en son hali de burada , saygılar ...


gt%20yavruÖzgür Can Öney2008-01-23 23:51:51
Green Terror'um ve yumurtaları
[QUOTE=kadir1891]Benim fikrim yavruları sade bir akvaryuma al.İçinde fazla malzeme olmasın resimdeki gibi.Dişi ve erkeği tekrar çifleştiği akvaryuma alki yavruların devamı gelsin.Ortam değişikliği sana problem yaratmasın.[/QUOTE]

[QUOTE=balıkçı68]
slm arkadaşım bende de 1 ad 20 cm erkek Green Terror ve 3 ad 12-18 cm lik dişi terrorüm var 20 günlük periyotlar halinde yumurta yapıyorlar. yumurta yaptıkları zaman 30 cm lik akvaryuma alıyorum. kuvvetli hava veriyorum. serbest yüzmeye başladıkları zaman artemia veriyorum. şu anda 1500 cıvarı yavrum var. sağlıklı balıklar dilerim.
[/QUOTE]

Çok sağolun , dediklerinizi yapmaya çalışacağım ama akvaryumun dibi çok fazla kum  taş dolu olduğu için yavruları nasıl toplayacağımı düşünüyorum şimdi de ...

Bir de yavruluğum dolu , içinde 15 tane kadar 1cm boyunda sp yavrusu var . Oraya koyarsam sp ler bir şey yapar mı sizce ?
Özgür Can Öney2008-01-19 11:39:54
Green Terror'um ve yumurtaları
[QUOTE=kadir1891]Peki akvaryumun ölçüleri nedir,anne baba ve vatoza nerede bakıyorsun.
[/QUOTE]

gt

Boyut (cm): 72x26x40

Kapasite (litre): 70

Anne , baba ve vatozu 190Lt'lik başka bir tank var oraya aldım ...
Green Terror'um ve yumurtaları
[QUOTE=Özgür Can Öney]

Aynısı oldu :(

Biraz önce kalktım ve hemen bakayım neler oluyor dedim , sadece döllenmemiş yumurtalarla döllenmişlerden 1-2 tane duruyor ...

Hemen anneyle babayı ayırdım , bir kaç tane sağlam var onları kurtarmaya çalışacağım ...

Demek ki hemen ayırmak gerekiyor , bir daha kesinlikle beklemeyeceğim ...

[/QUOTE]

İyi bakmamışım :) ve büyük ihtimalle anne ve babanın günahını almışım .

Yavrular yumurtadan çıkmışlar , kuyruk çıkarmışlar ve taşların arasında kalan ufak bir kumluk kuytu da piti piti sallanıyorlar :)

Yumurtaları göremeyince anne , baba ve vatozu ayırmıştım , şimdi sadece yavrular var akvaryumda ve akvaryum kum , taş , kaya midye kabuğu dolu .

Bu ortam yavruların gelişimi için uygun mudur ?

Nelere dikkat etmem gerekir ?

Şimdiden teşekkürler ...

Saygılar .


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.