malzemeler ve tasarım hakkında


seagullÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2010
İl: Ankara
Mesaj: 12
seagullÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2012 15:50
Merhaba Arkadaşlar,

 Halen Red rainbow kasanga'larımı bulunduğu tanktan 160x55hx55yüksekliğe sahip siparişini verdiğim yeni tankıma yerleştireceğim. Tanka yerşleştireceğim malzemeleri konumlandırırken bazı noktalarda kafama takılanları sizinle paylaşmak isterim. Elimdeki malzemeler: Eheim 2228 dış filtre ada marka güçlü bir ısıtıcı

1- Kum olarak coralx'in whitex kalsiyum karbonat kumunu kullanıyorum. Bununla birlikte Hagen markayı kullananlarında olduğunu biliyorum 25 kg. lik kovalarda fiyatlar sırası ile 65 tl ile 85 tl. Kumumu Hagen ile değiştirmeli miyim? dediğim gibi coralx den balıklar memnun gibi?

2- Tankı sipariş ederken, hayvanların genellikle dipte dolaşmaları nedeniyle derinliği 65 cm olarak belirledim. Akvaryumun iki ucuna kayaları piramıt tarzı yerleştirmeyi düşünüyorum doğru bir yaklaşım mı? 

3- Akvaryumda kayalıklar içinde oluşacak dışkı ve diğer artıkları temizlemenin bir yolu var mı? Küçük akvaryumda çok sorun olmasa bile eni geniş bir akvaryumda temizlik biraz sorun olacak gibi geliyor.

4-Sump filtre kullanmayacağım için ısıtıcı ve iç filtre gibi görselliği nispeten bozan malzemeleri akvaryumun tek bir yerinde mi toplamalıyım yoksa ikisini akvaryumun diğer uclarına mı konumlandırmalıyım.

önerileriniz veya benim aklıma gelmeyen değerli fikirlerinizi paylaşmanız dileklerimle.

Safa

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dus_zamaniÇevrim Dışı

Kayıt: 28/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 256
dus_zamaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2012 17:26
1)  kum gayet yerinde bence değiştirmeyin...

2) Aslında genelde erkek sayısına göre  kayalara şekil verilir erkekler kayaları tutacağı için  bu oranı kendiniz belirleyebilirsiniz... veya yan camlara doğru yayılan 

3)tek yapabileceğiniz dekorla çok fazla oynamadan yanlarından dışkıları sifonlamak ...

4)bence akvaryumun temiz su akan borusunun yanına konumladırın iç filtreyi veya yakınına hem temiz suyu daha ileriye taşırartı 3 sorunuzdaki kaba pislikleride dipten  kendisine çekeceği için işinizi nispeten kolaylaştırır.. diye düşünüyorum...buna  + olarak ısıtıcıyı konumlandıracağınız yer bu sıcak yaz gününde pek farketmiyecek bence şimdilik hiç koymayın 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BatuhanBoztepeÇevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2011
İl: Malatya
Mesaj: 167
BatuhanBoztepeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2012 12:03
Isıtıcı iç filtrenin yanına konur ısıyı  her yere dağıtsın diye termometre ise ısıtıcının tam zıt cama konur en uzak mesafedeki ısıyı ölçsün diye.Diğer konularda pek bilgim yok iyi hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nihanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2011
İl: Nevsehir
Mesaj: 59
nihanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2012 12:45
Bence akvaryumunuz için dış filtre deilde dahili sump akvaryumun içinde yandan çok kullanışlı kaysei şen akvaryum yapımı akvaryumlarda var inceleyebilirsiniz maliyetide şen akvaryumda sadece 50 tl dir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir