Mango kökü


VenDioSÇevrim Dışı

Kayıt: 15/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 154
VenDioSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2011 21:37
Merhabalar mango kökleri hep renk verırlermı renk vermelerını istemıyorum suyu pis gosterıyorlar:d renk vermemelerı ıcın ne yapmam lazım?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

thekobayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/07/2011
İl: Bursa
Mesaj: 460
thekobayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2011 22:05
Sanırım bildiğim kadarıyla önce kaynatıp sonra fırında biraz pişirenler var.Sadece kaynatıp kullananlar mevcut.Bulaşık makinesinde yıkayanlar var.Tercih sizin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cenksel2001Çevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 416
cenksel2001Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2011 22:07
Önce sıcak suda kaynat daha sonra uzun süre suda beklet. Ya da kullanılmış bir tane alabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TheMuRoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 587
TheMuRoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2011 22:07
Merhaba :

Mango kökleri her zaman renk verirler , azda olsa engellemek için kökü kaynatıp tuzlu suda bekletmeniz olucaktır, fakat zamanla tekrar suyunuz sararıcaktır.  Bunun önüne geçemezsiniz , çünkü işlevi budur düzenli su değişimleri ile sararmayı engelleye bilirsiniz , yada ufak kökler kullana bilirsiniz , suyu sarartmayan bir kök varmı bilmiyorum ben duymadım açıkcası.

TheMuRo2011-11-26 22:09:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

elmayra_Çevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2011
İl: Samsun
Mesaj: 259
elmayra_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2011 22:14
Mango kökünün veya başka köklerin amacı suyu yumuşatmaktır.Birkaç kere kaynatıp kullanın,mutlaka hafifte olsa sarılık olucaktır çünkü bu işini yerine getirdiğini gösterir (elif)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir