ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
elmayra_
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Eylül 2011 12:46
Son Ziyaret:
15 Temmuz 2023 14:55
Toplam Mesaj:
259 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Elif Serdar
Doğum Tarihi:
20 Haziran 1985
Yaş:
38
İl:
Samsun
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Elif SERDAR

Kalbinde merhamet olmayana Cennet yoktur.

Hz. Muhammed (S.A.V)

SON 10 MESAJI

Canlipetshop Gerçekleri (Resimli)
 Benim de sık sık alışveriş yaptığım bir sitedir. Pek fazla sorun yaşamadım ama diğer arkadaşların da dediği gibi bitkileri sağlıksız ve miktar olarak az geliyor. Ekipmanlarda pek sorun olmuyor. Bu hafta yaptığım alışverişte arkadaşım ve ben arka fonlara heves ettik birer tane beğenip sipariş ettik. Fonlar diğer eşyaların arasına öylece atılmış geldi tamamen kırışmış durumdalardı ve kırışık yerlerin havasını ne yaptıysak alamadık. Arkadaşımın fonu düz renkti pek sorun yaşamadı. Bense istediğim fonu görünce şoka uğradım. 60 cm.yüksekliği olması gereken fonu yan kesip göndermişler. 

Olması gereken:


Gönderilen fonun akvaryumuma yapıştırmaya kalktığımda alacağı şekil:


Allah'tan arka tarafında yeşillikli bir fon varmış da (Gerçi o da yan duruyor ama deseni karışık olduğundan belli olmuyor) orayı yapıştırdım. 

Bu arada ısıtıcıları soran arkadaşlar için söyleyeyim; bu ay biri 200w. biri 100w. olmak üzere 2 ısıtıcı aldım. İkisi de çalışır vaziyette ancak risk alıp alıp alışveriş yapmak ister misiniz orası size kalmış.
Puffer Bakımı
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=uqGkRZzSTe0[/VID]

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=mWxkOLfA0D8[/VID]
Puffer Bakımı
 Merhaba.

Uzun zamandır istediğim puffer akvaryumunu kurdum ve bugün 1 adet puffer aldım (daha eklenecek).
Pufferım gayet güzel yem yiyor, hiçbir sıkıntısı yok. Benim merak ettiğim konu şu; Malum bu balıkları akvaryumculardan tatlı sulardan alıyoruz. Ben bu balığa acı su yapmak istiyorum. Forumdan öğrendiğim kadarıyla 10 lt için 15 gr. tuz atmamız gerekiyor. Tuzun tamamını tek seferde mi koyayım yoksa balığı tuza yavaş yavaş mı alıştırayım (hergün bir miktar olacak şekilde)? Besleyen arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. Bir de yanına mono almayı da düşünüyorum mono pufferla uyumlu mudur? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.


Dev Pistialar (Çiçekli)
Teşekkür ederim Muhittin bey. Dediğiniz doğru nitratı seviyorlar. Birkaç aylık bir rahatsızlık geçirdim o dönemde rutin olarak sadece yem verdim akvaryuma ve hiç su değişimi yapmadım bu hale geldiler. Su değişimi yapmaya başladıktan sonra kayboldu gitti pistialar. Şuan ufak tefek yeni çıkanlar var sadece.
Dev Pistialar (Çiçekli)


2 minik pistia ile başladığım pistia maceram birkaç ayın sonunda bu hale geldi. Gübre, co2 vs kullanmıyorum, Pistialar 20-25 cm arası oldular ve kökleri neredeyse akvaryumun tabanına değiyor. Sarı ateş neon karideslerim mutlulukla aralarında geziyor. Tek öbekte 3-4 çiçek açmış olanları da mevcut.
Yıllardır Beklenen An. Sajica'yla kavuşma :)
 Akvaryumları boşaltıyorum.  Normalde ebjd yi uygun fiyata bulmak mümkün de Samsun'da olmayan bir tür olduğundan mecbur meblağ yüksek oluyor. 
İşte Amerikan Rüyası

Aslında 4 adet neon tetra vardı ama yediler. Çok uysal demiş bakan arkadaşlar ebjd için bana pek öyle gelmedi bakalım bekleyip göreceğiz.
[/QUOTE]

Serdar bey ben ebjdleri neon - plati - kılıçkuyruk ve lepistesle birlikte bakmıştım epey bir müddet. Aynı akvaryumdalarken canlı doğuranların yavrularını bile toplayabiliyordum. Amerikan türlerinde genelde karakteristik özellikler var hareketleri kestirilemiyor.
Suyunbulanmaması için kumu akvaryuma nasıl koyayım

 Epeyce geniş ve su seviyesini geçkin uzunlukta pvc bir boruyla aynı yöntemi kullanarak kocaman bir akvaryumun kumunun saniyeler içinde doldurulduğu bir video izlemiştim. Şişe fikri ufak akvaryumlar için güzel olsa da büyük akvaryumlarda uygulamak epey sıkıntılı olur gibi görünüyor.
Karidesler İçin Set Akvaryum Önerileri
[QUOTE=Oğuz42]Bölmelerin hepsinde aynı su mu olacak?Kardinal ve crs nin hoşlandığı ph seviyeleri çok farklı.[/QUOTE]

Akvaryumlar aynı ebatlarda, set şeklinde üst üste olacaklar, birbirleriyle alakaları olmayacak. Sadece görüntü daha derli toplu olacak. 

Buğra bey anlatmak istediğinizi anladım sanıyorum. Teşekkür ederim güzel bir fikirmiş. 
Karidesler İçin Set Akvaryum Önerileri
6 çeşit karides için 3'erli olacak şekilde setler yaptırmayı düşünüyorum. Ne şekil yaptıracağıma karar veremedim. Setler hem mobilyalı olsun, hem de gerektiğinde müdahale edebilmem kolay olsun istiyorum. Bu konuda fikir verebilecek veya elinde örnek resimler olan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim. Türler şunlar olacak:

1- Mavi kaplan
2- Crs (Kristal)
3- Kardinal
4- Red rili
5- Sarı ateş
6- kiraz

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.