Mayalı co2 sistem baloncuk sayısı


uğur içliÇevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 6
uğur içliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2014 13:50
Arkadaşlar herkeze merhaba
370 lt lik bitkili tankıma mayalı co2 sistemi kurdum baloncuk sayacı kurdum fakat dakikada kaç baloncuk atması gerektiğini bilmiyorum 370 lt lik akvaryuma dakikada veya saniyede kaç baloncuk uygun olacaktır. Fazla verip balıklarıma zarar gelsin istemiyorum. Burda işin ehli akvaristler var bilgi verirseniz çok sevinirim herkeze keyifli hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkruseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 513
darkruseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2014 14:07
Mayalı sistemi vana ile kontrol etmek biraz zor olacaktır, siz kıstığınızda mayalı sistemde basınç artacak ve kabınıza zarar verecektir. Önemli olan nasıl çözdüğünüzdür. Seramik çözücü ile yapıyorsanız zaten çok iyi derecede çözemezsiniz, bunun yanında sistmede fazla CO2 olursa ne yaparım di,ye düşünüyorsanız, sürekli gözlem yapın. Balıkların davranışları bize suyun kalitesi hakkında bilgi verecektir.

Not: Mayalı sistemlerde mutlaka mayanın suya karışması kontrol edilmelidir.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrelverÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 120
emrelverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2014 18:21
Uğur bey,

Akvaryumunuza ne kadar co2 vereceğiniz akvaryumunuzdaki  bitki oranı ve co2 kacağı ile doğru orantılıdır. Ben şahsen 200 lt yeni kurulmuş tankımda saniyede 4-5 damla gibi ph kontrol cihazı kontrolünde reaktör(%90-100 arası çözünme) ile çözerek veriyorum. Ama bu hiç bir zaman demek değildir ki sizin tankınızın ölçüleriyle doğru orantılı olarak saniyede 5-7 damla vermeniz gerek.

Bunun kontrolü malesef ya pahalı bir sistem olan Ph kontrol cihazıyla mümkün (ki mayalı sistemde bunu kullanmak imkansız değil ama çok gereksiz) yada en pratik yöntem Co2 indikatörü kullanarak aşağı yukarı bir fikir sahibi olarak sürekli olarak kontrol altında tutmaya çalışmak.

Yanlız Co2 indikatörleri ph kontrolü yaparak sudaki co2 miktarını tahmin mantığı ile çalışır 7 ph civarı yeşil 6.5 ph ve altı sarı 7.5 ph ve üstü mavi olarak gösterir ki burda suyunuzun co2 vermeden önceki ph değeri bence önem kazanır, yani co2 vermeden önce suyunuzun ph değeri zaten 6.80 ise sarı ile yeşil arasında göterir diye düşünüyorum, bunu test etme fırsatım olmadı daha önce ama ph kontrol cihazı kullanmada önce sürekli olarak suyumun co2 miktarını bu şekilde tahmin ederek kontrol ettim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir