Mayalı Co2 Sistemi hakkında bulamadığım c


bukotezoÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 129
bukotezoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2007 21:48
Forumdaki mayalı sistem ve difüzörler hakkında nerdeyse tüm yazıları okudum fakat bulamadığım yada anlamadığım bazı şeyler var. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Akvarymum 40 litre ve bol bitkili canlı doğuran olacak.
 
1) Difüzör Co2 nin su içinde çözünmesi için gerekli anladığım kadarıyla. Kendin yap sistemlerdeki bir difüzör yapabilirim. Anlamadığım nokta bunun için ayrı bir iç filtremi kullanmam gerekiyor yoksa mevcut iç filtrem hem filtreleme hemde Co2 için kullanılabilinir mi?
 
2) hava motoru kullanmadan direk iç filtrenin normalde oksijen almak için dışarı çıkan borusunun yerine direk mayalı sitemin borusunu takabilirmiyim?
 
Teşekkürler. Burkay Tez
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ColdFishÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 406
ColdFishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2007 03:04
Burkay bey bilgim ve tecrüben dahilinde sorularınıza cevap vermek istedim.
Kısaca.
 
1- Dediğiniz gibi difüzör Co2 nin su içinde daha iyi çözümlenmesini sağlıyor. Bahsettiğiniz sistemde ayrıca bir iç filitre kullanmanıza hiç gerek yok. Ben daha önce kuş suluğundan mevcut filitreme bir difüzör yapmıştım, ve gayet güzel sonuçlar almıştım. Bunun için ayrıca bir iç filitre alıp tankını daraltmanıza ve görüntü kirliliği yaratmaya hiç gerek yok.
 
2- Evet buda basitçe gerçekleştirilebilecek bir sistemdir. Ayrıca araya birde küçük, plastik bir vana ekleyerek ayarda yapabilirsiniz. Ama bu sistemin üste bahsettiğimiz kadar verimli olabileceğini zannetmiyorum.
 
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
 
Saygılarımla...
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir