mayali sistem ne zaman co2 uretir


ucakbiletiÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2006
İl: Tokat
Mesaj: 289
ucakbiletiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 03:57
Selam arkadaşlar;
Düzeneği daha bu sabaha kurdum.

Düzeneğimi 1,5 lt su şişesine Üç su bardağı ılık suya 1 su bardağına yakın şeker ve 4 çay kaşığı toz maya karışımı ile yaptım 20 -25 dakika sonra reaksiyon başladı ve şimdi hava taşını fokur fokur fokurdatıyor.Reaksiyon iyi olması için annelerimizin hamur mayalarken yaptığı gibi düzeneği yün bir kazak parçası ile sarıp ılık kalmasını sağlarsanız cidden iş görüyor.
Ben herzaman küçük şişeler kullanıyorum hava azaldığında biraz şeker takviyesi yapıyorum bir süre daha öyle gidiyor.

Daha önce bir kaç marka daha maya denedim ve yukarda arkadaşımın yazdığı gibi sorunlar çıktı.Bu konuda Pakmayanın toz olanı mükemmel sonuç veriyor.Umarım reklam sayılmaz.
Saygılarımla.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

diablostrÇevrim Dışı

Kayıt: 06/10/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 502
diablostrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 06:46
Iyi gunler ben yaptigim 2.5lt siseye 1 kg seker ,1lt dinlanmis su ve 1 tatli kasigi kuru maya koydum ama 1 baloncuk bile cikmadi cok bulanik igrenc bir goruntusu var sizinti vardir diye kovaya batirdim sizinti yok oda 25 derece acaba seker miktari cok oldu diyemi gaz cikmadi? diablostr2008-01-04 06:47:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aprilliaÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 55
aprilliaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 08:29
Selam arkadaşlar dünde beklememe rağmen co2 gazı düzeneğimde oluşmadı.Bende gecenin 24 ünde bir şişe daha co2 hazırladım ve 2 tane 2,5 litrelik co2 karışımını tek çıkışa bağladım.Ve nihayet 2 saat sonra akvaryumda damlacıkları görmeye başladım.Çok mutlu oldum.Nihayet gönlüm rahat artık.
Ancak benim bir sorum daha olacak 2 adet 2,5 lt lik cola kutusundan çıkan co2 balıklara ve bitkilere fazla gelip zarar verirmi?Motorum içten filtreli ve şelale tarzında devip dayim yapıyor suyu.
Sağolun arkadaşlar yardım ve fikirleriniz için

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ucakbiletiÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2006
İl: Tokat
Mesaj: 289
ucakbiletiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2008 02:33
Haluk bey sonunda siz de başardınız demek, hayırlı olsun.
Size ilk tavsiyem geceleri yani tankınızın lambasını söndürmeden önce karbondioksiti tankınızdan ayırmanızdır.Karanlıkta zaten bitkileriniz sudaki  oksijeni alıp karbondioksit verecekler birde siz karbondioksit takviyesi yaparsanız balıklarınız rahatsız olurlar diye düşünüyorum, çünkü artan karbondioksit miktarı balıklarınızda tedirginlik ve strese sebep olabilir.
Tankınızın ölçüleri, balık ve bitki miktarlarınızı ayrıca saniyede çıkan karbondioksit kabarcık sayısını yazarsanız, uyguladığınız karbondioksit miktarının yeterli veya yeterinden fazla olduğu hakkında bir fikir verebiliriz.Hatta bir resim ekleyebilirseniz çok daha iyi olacaktır.
Ancak Gün içerisinde, yani tankınızın lambasını siz söndürünceye kadar saniyede bir kabarcık yeterli olabilir.Tabiki difüzör kullanıyorsanız.Aksi  halde karbondioksitiniz hortumdan veya hava taşınızdan direkt su yüzeyine ulaşıyorsa etkisi iki ayrı düzenek kurduğunuz halde pekte fazla olamayacaktır.
Size nacizane tavsiyem en kısa zamanda bir difüzör yapmanızdır.
Umarım hatalı bir bilgi yazmamış veya hatalı bir kelime telaffuz etmemişimdir.Hatalıysam şimdiden affınıza sığınıyorum.
Sağlıklı balıklar ve bol yapraklı bitkiler dilerim.Saygılarımla.
ucakbileti2008-01-05 02:41:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir