ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ucakbileti
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mart 2006 19:30
Son Ziyaret:
01 Haziran 2013 17:19
Toplam Mesaj:
289 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan KARA
Doğum Tarihi:
21 Mayıs 1976
Yaş:
47
İl:
Tokat
Meslek:
Kamu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[color=red][b]Hakan KARA[/b][/color] [color=Blue][b]Kardeş Zorunlu Arkadaş.[/color] [color=red][b]Arkadaş Seçilmiş Kardeştir.[/b][/color]

SON 10 MESAJI

Melek yavruları ölüyor
İlginiz ve alakanız için sonsuz tesekkurler. Su seviyesinin yüklsekliğinin böyle bir şeye sebebiyet vereceği aklımın ucundan gecmemişti. Allah razı olsun. Az önce artemia düzeneğimi kurup faaliyetede geçirdim inşallah bu sefer yaşatabilirim. Yavruları büyüyünce ne yapacağım da ayrı bir sorun çünkü akvaryum hobby si tutkum boyunca hiç balık satmadım genelde hediye vermişliğim çoktur. Satış işi bana göre değil ayrıca hobbynin tüm keyfini kaçırır diye düşünüyorum, tabiki bu benim kanaatim.
Ancak benim melekler 2 güne kalmaz tekrar döngüye başlarlar yani 3 çift 1-2 gün arayla yine yumurtluyacaklar bu kadar yavruyu napacağım bilemiyorum. Yumurtaları almasam üzülüyorum tanktaki diğer balıklar yuvayı talan ediyorlar. Ama öyle uyanıklar ki yavrular çıkana dek dokunmuyorlar. Yumurtayken yeseler sorun yok ama canlanınca yemeleri beni üzüyor.
Allahtan hayırlısı bakalım ne olacak.Saygılarımla.
Melek yavruları ölüyor
1 yıldır beslediğim 6 adet melek balıklarım Allah'ın takdir i ile 3 çift olarak eş tuttular :).
her ay 2 günlük sıra ile yumurtluyorlar.Yumurtaları ayrı bir tankta 4-5  yavru fire ile çıkartabiliyorum, ancak kacıncı seferdir sayısını unuttum belki 1000 yakın yavru olmustur bu sekilde kaybettiğim, yavrular çıktıktan 5-6 gun sonra sıra ile bazan topluca ölmeye baslıyorlar bu gune dek aldığım hiçbir yavrunun normal balık gibi yuzebildiğini gormek nasip olmadı.Sorunu çözemedim.yavrular hep topluca duruyorlar ve sanki kafalarında tutkal var gibi biribirlerine resmen yapışıyorlar.
Beslemek için ticari üretim yapan birisi 5-6 günlük olup keseleri bitmeye baslayınca kaynamıs yumurta sarısını suda eritip damlalıkla verebilirsin dedi.Ama bana sanki yavrularım aclıktan oluyorlar gibi geliyor.Şu an hala tankımda 200 e yakın gecen haftanın yavrularından var ve keseleri bitti ancak halen yerlerde sürünüyorlar yani yüzemiyorlar ve renkleri siyahlasmaya basladı zaten renkleri oyle olduktan sonra olmeye başlıyacaklar.Durumu anlayabilen olduysa yardımcı olursanız sevinirim zira hayvanlara yazık oluyor.Saygılarımla.
Adım Adım Bitkili Tank
Hayırlı olsun adaşım.Gelişmeleri şimdilik forumdan takip etsemde en kısa zamanda birebir canlısını görmekte isterim.Tankın otursun inşallah bir gün rahatsız ederim.Cidden güzel sonuçlar olacağa benziyor.Verdiğin emekleri ve maddi harcamalarını bildiğim için sonucun iyi olmaması gibi bir durum söz konusu olmayacaktır, inşallah.Bu arada o neonlar benimkilerse onlar adınada çok sevindim artık daha doğal ve güzel bir ortamda yaşamlarını idame ettirecekler.
Saygılarımla.
ucakbileti2009-04-08 10:19:07
TOKATTAKİ AKVARTİSLER TANISALIM GÖRÜSELİM.
:) Cevaplar için teşekkürler..
Aslen Ben de Kırıkkaleliyim ama artık Tokata yerleştim Burada evlendim.
Tokat'ta şöyle oturup balıklarımız hakkında bilgi alışverişi yapabileceğimiz, güzel bir arkadaşlık ortamı oluşturmaya çalışıyorum.
Bu arada malesef 3 adet erkek kalvusum var (Akvaryumcumun bana kıyağı :(  ) onlara Tokattan yada yakın illerden dişi arıyorum ama ne mümkün!
Bu arada site kurallarına göre reklama girmez umarım girerse mod arkadaşlar uyarsınlar lütfen Tokat Hakan Bilgisayarın sahibiyim tanışmak için gelmek isteyen olursa kapım herkeze açıktır.Gop Bulvarı Kentmar arakası Tokat.Saygılarımla.
TOKATTAKİ AKVARTİSLER TANISALIM GÖRÜSELİM.
TOKAT'ta akvartis yok anlaşılan.Bu demek oluyor ki tek başımayım :(

Saygılar.
TOKATTAKİ AKVARTİSLER TANISALIM GÖRÜSELİM.
Bu güzel ve tutkulu hobiyi arkadaşlık kurma vesilesi haline getirmeye ne dersiniz?
 
Tokatta ikamet eden tüm akvartisler, çağırım sizlere, ister kavanozu ister faunusu ister 2,5m lik tankı olan tüm balık dostları.Hadi mesajlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla.
discuslarım ölüyor
İlginiz ve iyi dilekleriniz için çok tesekkürler Faruk bey.
Bactobur Driecti hemen alıp denemek istiyorum insallah bulunduğum ilden teğmin edebilirim.
Tekrar teşekkürler.Saygılar.
discuslarım ölüyor
2 tane discusumu kaybettim :(
 
Şimdi kalan ikiside 4-5 gündür yemyemiyorlar ve renklerini siyaha yakın yaptılar öyle bitkilerin arkasındaki karanlık yerlerde duruyorlar.Bir tanesi bazen kendinde değilmiş gibi yüzüyor.İç parazitten şüpheleniyorum akvaryumcumun tavsiyesi ile tubifex vermiştim :( cahillik iste herkeze güveniyoruz.
flagy vermek için yemleri ilaçlıyorum ama malesefki yemlere karsı en ufak ilgileri kalmadı.
Ağızdan ilaçlamaya çalışıyorum balıklarımı sudan çıkarttığımda adeta çenelerini kilitliyorlar ve açmıyorlar son kalan iki balığımıda kaybedeceğim ve discus maceramın baslaması ile bitmesi bir olcak.Çok üzgünüm ve durumu sizlerle paylaşmak istedim.
Saygıyarımla.
Herkeze sağlıklı balıklar dilerim.
YAPILABİLİRMİ ?
Vahdet bey selamlar.Düşünceniz güzel olmakla beraber su ısının algılayıp ısıtıcıyı açıp kapayacak olan termostat bölümü yine tankınızın doğallığını bozacaktır.Yinede fikrinize saygı duyduğumu belirtmeliyim.
ayrıca otolardaki gibi bir ısıtma sistemi için 12 v akıma ihtiyacınız olacak ve bayağı kuvvetli yani Amperi yüksek bir adaptörünüz olmalı buda ciddi bir maaliyettir.
 
Ancak denemek istiyorum diyorsanız Ankara konya sokakta oto cam resistansı tamir boyası satılmakta bu boya ile minyatür bir tank üzerinde testler yapabilirsiniz.Boyanın özelliği elektrik iletmesi ve iletimde ısı üretmesidir.
İsterseniz elimde mevcut ve aksam mesai sonrasında boyanın adını ve markasını size yazarım.
 
Birde aklıma gelen şey şu, oto camları darbeye ve ısıya dayanıklı havalı tabir edilen temperli camlardandır diye biliyorum ama hatalıda olabilirim, tankımızdaki camın belirli noktalarının ani ısınması o bölgelerde zaafiyet oluşturup çatlamasına sebep olabilir kanısındayım.
 
Saygılarımla.
ucakbileti2008-02-27 17:34:06
Acaba ne yumurtası
Selamlar bir yorumda ben yazmak istedim;
Eğer yumurtanız ipliksi bir dokuya sahip ise çok büyük ihtimal ile örümcek kozasıdır ve içerisi onlarca larva ile doludur.Muhtemelen tavanınızdan veya tankınızın kapagı içerisinden düşmüş olabilir.Örümcekler nemli yerlere koza bırakıyorlar.
Bu sadece bir tahmindir gelişmeleri ilgi ile takip ediyorum.Hayırlısı diyelim.
Saygılarımla.
ucakbileti2008-02-23 10:46:43

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.