Maymun kafa


goktugyÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1501
goktugyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2007 10:46
Kişisel tartışmalardan kaçınalım lütfen. Tartışma içeren mesajlar silinmiştir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnatiopuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2009
EnatiopuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2007 11:29
[QUOTE=blade666]Volkan Bey, yazımı muhalefet olarak algıladınız sanırım.1-) Ben de bu hobiye uzun zamandır emek veriyorum.Zevkle de yapıyorum.Baktığım hayvanları sürekli takip ediyorum.2-) Pekala balıkların hangi şartlarda memnun olup, hangi şartlarda olmadığını iyi biliyorum.Benim sorduğum maymunkafanın uyumsuz olup olmıyacağıdır.6 ay da şuan yetişkin olan ve yavru veren balıklarımın uyumlu bir şekilde şekilde yaşadığını, bu sürenin de balıkların uyumlu olup olmadığını görmek için fazlasıyla yeterli olan bir zamandır.Şunu da söyleyeyim sigarayıda insan ilk çektiğin de ya bağımlısı olur ya da tiksinir. Bu pirana akvaryumundaki japon balığına benzer.3-) Yada benim akvaryumuma 6 ay değil 1 ayda balıkların birbirleriyle uyumlu olup olmadığı anlayabilirsin. Yada japon balığınınki gibi çok daha yakın.Saygılar. [/QUOTE]
 
1-) Önemli olan bu hobiyi nekada uzun zamandır yapmak değil, yapılan süre içinde en doğru ve başarılısını yapabilmektir! ( Doğru ise bence tektir, yolları farklıdır. Buradaki doğru ise; Balıkların sağlıklı ortam şartlarında, onların habitatına uygun koşullarda, uygun yemlerle uygun türlerle ve uygun temizlik ve bakımla balığın türünün özelliklerini taşıyan, sağlığıyla farkedilen bir balık olarak beslemek, büyütmek ve üretmektir )
 
2-) Balıklar için uygun şartlar sadece su sıcaklığı, filitrasyon, su değerleri değildir. Sizin uyumdan kastınız nedir anlayamadım. Balıkların birbirlerini kovalamayıp, kuyruklarını ıssırmayıp, veya öldürmemesimidir? Ki yorumlarınızdan bu anlaşılıyor! Beslediğiniz türler ve beslemeyi planladığınız türler uyumlu değildir. Tropheusla Calvus birlerine saldırmıyorlar diye uyumlu olarakmı nitelendiriliyor? Yaşam koşulları farklıdır! Herşeyden önce beslenme diyetleri farklıdır.
[QUOTE=EnatiopuS]
 
İki çeşit yem kullanıyorsunuz ve mutlaka iki türde diğer yemden yiyorlar. Arada bu şekilde bir besin diyeti sindirim sistemleri için faydalı olabilir belki ama hergün aynı diyet yanlış olacaktır ve oluyordurda! Şuan için bence Calvuslardansa Tropheuslarınız daha fazla tehlikede.
 
[/QUOTE]
Sizin sorunuz Maymunkafanın olup olamayacağıdır, size verilen cevaplar Maymun kafanın uygun olmadığı bununla birlikte beslediğiniz türlerinde uyumlu olmadığıdır ( Uyumun ne anlama geldiğini yukarıdada anlattım)
 
3-) 6 ay türlerin birbirleriyle nekadar uyumlu olduğunu gösterecek bir zaman değildir bu balığın türüne bağlıdır. Helede Calvus gibi çok zor büyüyen ve gelişen, Tropheus gibi streese çabuk yenik düşen balıklar için.Kimse size hemen balıklarını değiştir demiyor, diyemezde zevk sizin zevkiniz. Ama bu sitedeki yazılanları sadece siz okumuyorsunuz, Yazı yazanlar doğruyu söylemelidirki yeni başlayanlar ve bişeyleri öğrenmek isteyenler doğruyu seçsin, siz yine kendi bildiğinizi yapın.
EnatiopuS2007-07-20 11:30:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dj_mercan_06Çevrim Dışı

Kayıt: 19/06/2007
İl: Ankara
Mesaj: 551
dj_mercan_06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2007 13:40

Ben şahsım adına size maymun kafayı önermiyorum,hele ki o tankınızda calvus ve tropheus varsa.Yem konusuna gelince 6 ay sorun yaşamamış olabilirisniz.Ama yaşamayacagınız anlamına gelmez.Belki bir anda bloat olabilir.Yem faktörleri sebebiyle.(Allah kimsenin başına vermesin)Her balık ayrı bir ph istıyor.Ama bu zamana kadar sorun yaşamadım yaşamamda diyorsanız o sizin bileceginiz iş.

 

 

Saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir