Maymun kafa ve frontosa


kingofarakÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1
kingofarakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2006 14:00

Farklı habitatların balıkları olmaları ve maymun kafanın frontosaya göre çok daha hızlı hareket edebilen bir tür olması itibariyle aynı akvaryumda yaşamalarının zor olduğunu tahmin ediyorum ama yine de daha önce bu iki türü beslemiş arkadaşların olupolmadığını merak ettim. Ayrıca maymun kafayla aynı akvaryumda bakılabilecek türler ve uygun akvaryum ölçüleri konusunda da bilgi vcerebilirseniz sevinirim..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mc_zahirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/01/2006
İl: Ankara
Mesaj: 495
mc_zahirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2006 23:52

     İbrahim Bey merhaba;ben maymunkafa besleyen birisi olarak derimki maymunkafayla frontoza beslemek sağlıklı olmaz.Maymunkafalar aşırı hırçın balıklardır.Üreme dönemi özellikle yanında hiçbir balığı barındırmaz.Frontozayla maymunkafa besleyenler gördüm.Ama üreme döneminde özenle baktığım,güzelim frontozamın maymunlar tarafından hırpalandığını görmek istemem.Sözün özü birlikde beslendiğinde illaki birzaman sorun çıkacaktır.

       Tek tür bitkili bir maymunkafa tankı kurmanızı tavsiye ediyorum.70-80 litrelik bir tankda 5-6 adet genç maymunkafayı çok sağlıklı bir şekilde besleyebilirsiniz.Yanına daffodil veya brikardi koyabilirsiniz.Ama özellikle belirttiğim gibi üreme dönemi tek tür kalmalılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AdemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 342
AdemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2007 23:01

İbrahim Bey ben bu iki türe beraber baktım ve halen bakmaktayımda yaklaşık 2 yıldır. Eğer akvaryumunuz yeteri ölçüde büyükse iki türede beraber bakabilirsiniz. İki türdende yavru almaktayım. Maymun kafaların yavru yapacağı testiyi frontosaların kurlaşıp yumurtladıkları bölgeye yakın bir yere koymadığınız sürece srun yok. Benim beraber baktığım akvaryum 660 litre.

Saygılarımla;


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir