ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Adem
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ocak 2006 23:26
Son Ziyaret:
25 Ekim 2021 15:48
Toplam Mesaj:
342 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Adem Kurt
Doğum Tarihi:
15 Mart 1973
Yaş:
51
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Adem KURT İSTANBUL/Eyüp "Oyun bitince, şah da piyon da ayni kutuya konur."

SON 10 MESAJI

Brevislerim için cinsiyetlerini belirleme
Epey bir süredir forma giremiyordum. Özel mesajınızı geç gördüm kusura bakmayın Yiğit Bey; 
Bu saatten sonra bir anlamı olur mu bilemem ama bende yorumlarımı yazayım.

Arkadaşlara bende katılıyorum. Malesef 3 erkek 1 dişiniz var. Hem davranışları hemde fotolar bunu gösteriyor. Brevisler için cinsiyet ayrımında pek yazılmayan birkaç ipucu daha verebilirim. Erkek brevislerin sırt yüzgecinin ucunda  ve kuyruğunun üst kısmında açık bir renk oluşur. dişilerde bu olmaz yada az belirgin olur. Alın kısımlarında ki truncuya yakın renk dişide o kadar canlı olmaz. Erkeklerdeki hafif alın çıkıntısı dişide olmaz. 

Diğer erkeğin birini bir dişi ile değiştirirseniz daha iyi olur tabiki ama olmasa da sorun oluşturmazlar. Baskın erkek zaten dişinin başında nöbet tutacaktır.

Dişinin rengi iyice koyulaştığında karındaki şişkinliğide farkedersiniz. Bu koyu renk alması dişinin birkaç gün içinde yumurtlayacağı anlamına gelir. dişinin rengi açılmaya başladıktan 8-110 gün sonra kabuğu boşaltıp yavruları alabilirsiniz. Brevis yavrularını diğer balıkların yavruları gibi(Calvus, Leleupi vb.) toplu halde kabuğun ağzında pek göremezsiniz. Kabuğun ağzına kadar gelen yavrular, yuvayı terk edip hemen akvaryuma dağılırlar. Bu sebeple zamanı iyi hesaplayıp kabuktan yavruları siz alın.

Umarım kısa zamanda  yavru da alabilirsiniz.
Artemia olmuşmu?

    Bence olmuş, ama  videoda kabın dibi tam görünmüyor, dibini kendiniz inceleyip belli bir noktada biriken artemialar yoksa olmuş demektir. Yani tüm artemia yumurtları hareket halinde olmalıdır.

    Birde tavsiyede bulunmak isterim. Bu tür düzeneklerde bir kısım artemi suyun hareketleri nedeni ile kabın yüzeye yakın yerlerine yapışır kalır. Bu kaybı azaltmak için artemi kabına 1-2 adet pinpon topu koyabilirsiniz. Üstte toplar hareket ettikçe kenardaki artemialara çarpıp tekrar suya dönmesini sağlar.
Demasoni hakkında
Gökhan Hocam, Demosonilerde ki güçlü yumurta sahiplenmesini ,beslediğim türler arasında başka balıklarda göremedim. Ben kepçeye kustururken dişiler avucum içindeyken bile kepçedeki yavruları toplamaya çılışırlardı. Örneğin yaşadığım bir durumu anlatayaım. Birer gün aralıklarla yumurta almış iki demosonimi kusturuyordum ilk dişiyi kusturduktan sonra ikincisini kepçeyle aldım ve aynı kovaya kusturdum., kepçe içinde ki dişi biraz yorulduğu için hemen ana tanka salmadım ve kepçe içinde bir süre bekleteyim dedim. Kepçeden çıkan dişi kovanın tabanındaki tüm balıkları ağzına almış ve sahiplenmişti .Yaklaşık 40 kadar yavrui kendide küçücük bişi :) topitop şeker gibi olmuş :) 
 
Sonuç olarak benim önerim eğer akvaryumda başka balık yoksa dişiye dokunmayın eğer akvaryum kalabalıksa ,tül yavruluğunuz varsa dişiyi oraya alın(Eğer canlı doğuranlar için satılan yavruluktan bahsediyorsanız kesinlikle koymayın, dişiyide kaybedebilirsiniz. ). Siz gelene kadar yavrulara bişi yapmicaktır. Ama yem makinesinide ayarlayın, azda olsa yem atsın. Demasoniler ağzı doluykende yem yiyebilen nadir türlerdendir. Hem ilerde doğacak yavrular içinde gerekli olacaktır.
Adem2009-01-20 01:38:02
Frontosa Ve bitki
Serkan Bey;
 
Yıllardır frontosa besleyen biri olarak, frontosa ve bitkinin birlikte olmasının oldukça güç (Zaten bunu sizde, frontosa besleyen çoğu arkadaşta tecrübe etmiştir. ) ama mümkün olabileceğini  söyleyebilirim.  Bitkilerinizi her nekdar kuma iyice gömsenizde, yada kumda diktiğiniz yerin etrafını kayalarla çevirsenizde o bitkiler bir süre sonra ya su yüzeyinde yada yaprakları kopmuş dal şeklinde diktiğiniz yerde duracaktır. Frontosalar çoğu kez kumları ağızlarıyla kazdıkları için bitkileri yerinden ederler , kumu kazmalarını engellesenizde bu sefer yaprakları ağızlarıyla tutup koparmaya çalışırlar. Çoğu kezde başarılı olurlar. Ama bitkide olsun diyorsanız mutlaka birkaç önerim olabilir. Kum yerine kayalarada tutunabilen bitkileri tercih edin. Bunlar anubias, java fern tarzı bitkiler olabilir. Köklerini tutturduğunuz bu kayaları(bunları yarıklara sıkıştırarak yada misina vasıtasıyla sağlayabilirsiniz) akvaryumunuzun taban kısmına değilde ,diğer kayaların üzerine koyunuz, yani bu bitkili kayalar tabanda değil, akvaryumun orta veya biraz üst seviyesinde olsun. Frontosalar kendilerini akvaryumun tabanında iyi hissettiklerinden üst kısımdaki dekorla fazla uğraşmazlar.Bunun diğer bir kazancıda bitkilieriniz  ışığa daha yakın olacaklardır.
 
Şunuda unutmamak gerekir ki, sağlıklı bir frontosa tabanda devamlı hareketlidir. Kumla ve bitkiyle oynar, bu normaldir. Eğer devamlı saklanıyor bu sebeple tabandaki dekorlarla uğraşmıyorsa zaten başka bir problem var demektir akvaryumda.
 
Saygılarımla;
frontosalarım yem yemiyor
Bu soruyu cavaplayabilmek için Öncelikle birkaç duruma açıklık getirmeniz lazım.
 
- Balıklarınızı yeni mi aldınız ? Ondan mı yem yemiyor ?
- Normalde balıklarınız yem yiyordıda birden yem yemememeye mi başladı ?
- Akvaryumda ısı düşüşü oldu mu ? Suyun soğuması gibi.
- Akvaryumun ışıklarında bir değişiklik mi oldu vb. gibi.
 
Biraz daha bilgi verebilirseniz daha sağlıklı çözümler önerebilirim.
 

 

frontosa anüs vent.
Hayır, bu boylarda anüs vent. kontrolü kesin cinsiyet tespiti için yeterli olamayacağı gibi yanıltıcı da olabilir.
Kribensiz

Gözlemlediğim ve tecrübe ettiğim bir durumu yazmak istiyorum. Belki sorun bu olabilir. Benim daha önce 1 çift kribensisim vardı. Bana gelmeden önce yavru alınmıştı bu çiftten. Büyük ve karma tanka attım. Akvaryumda onların bölgesine yakın ve çifti rahatsız eden balıklarda vardı. Yaklaşık 4 ay burda yaşadılar. yuvalarına girip çıktılar ama yumurtlama olmadı. Denemek için bu çifti çok küçük 35 litrelik bir akvaryuma aldım. Yuvaları olan testiyide yanlarına koydum. Kendilerini rahat hissetiklerinden sanırım 4 gün sonra dişi yumurtladı ve 2 hafta sonrada küçük akvaryumda 150 adet kadar yavru yüzüyordu. Belki balıklarınız stres yaptığı için ürememiştir ama sebep, balıklarınız üreme için hazır olmadığındanda kaynaklanıyor olabilir. Özellikle yeni aldığını balıklar henüz küçük. Dişilerden biri üremeyi istedikten sonra aralarında ki boy farkı sorun olmayacaktır.

Leleupi Türü Nedir?
Bu renk olması kızışmış olduğu anlamına gelmez. Bu rennkte olmasından farklı bir tür olduğu yorumu çıkarılamaz. Lelupilerdeki bu koyuluk kalıcıdır malesef.  Sebebi ise, kesin emin olmamakla birlikte balığınızın büyüme aşamasında fazla nitrata bağlı olarak bu tür bir rengi almış olmasıdır. Aynı ortamda büyüyen tüm yavrularını bu rengi alması gibi bir durumda söylenemz ama bazı balıkların nitrata duyarlılığı  farklı olabiliyor sanırım. Benim lelupi yavrularımda çok nadirde olsa böyle yavrularım olmuştu. Ama düzenli su değişimi yapıp büyüttüğüm yavrularımda bu tür kararmalar olmadı.
Bu balıklardan alacağınız yavrularında kırma olması yada koyu oması gibi durum söz konusu değil, çünkü balığınız farklı bir tür değil.  Yavrularında koyu olma ihtimali balığın yetiştirilmesi ile ilgili şartlara bağlıdır.
 
Saygılarımla;
2007-2009 Akvaryum Kreasyonundan Kareler /

Güzel fotoğraflar, tebrik ederim. Özellikle son karedeki çöpçü fotoğrafı çok hoş gerçekten.

Dış filtre olmadan ne kadar dayanabilirler ?
Furkan Bey, bahsettiğiniz şelale filitre saatte 800 litre su dönüşümü yapabilen bir filtre. Nerdeyse akvaryumunuzu saatte 3 kez çevirebilecek bir filitre. Buda oldukça iyi bir rakam, hava motoru ve bahsettiğin dış filitre ile çok rahat idare eder.  Hatta periyoduk olarak su değişimlerini aksatmadığınız ve balık sayınızı arttırmadığınız sürece dış filitre bile kullanmasanız problem olmaz. Ama kişisel önerim, biyoljjik filitrelemeyide sağlamak için ilerde kendinize bir dış filitre edinmeniz. Şu anki sisteminizde bunun içine aceleye ve paniğe gerek yok. Rahat olun.
 
Saygılarımla;

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.