Meleğe Ne Yem Verilmeli


dodogusÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2012
İl: KKTC
Mesaj: 68
dodogusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2012 18:07
Melek balığına iyi gelişmesi ve sevceği hangi yem verilmelidir ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muslim kavakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3448
muslim kavakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2012 18:12
İlerleyen zamanlarda bitki tabanlı besinler de verilmelidir. Hazır yemlerin haricinde haşlanmış ıspanak yaprağı balıklara verilebilir. Akvaryumda bulunan bazı bitki türleri melekler için yine severek yiyecekleri besinler arasındadır. Bitki bakımından zengin akvaryumlarda çoğunlukla ilave bitkisel yeme gerek kalmaz. Özellikle Su mecimeği (Lemna Minor), Amazon (Echinodorus), Limon (Hygrophila) ve Aponogeton türündeki bitkilerin yaprakları melekler tarafından yenebilir. Bunun için tatile çıkılacağı veya herhangi bir nedenden ötürü akvaryuma yem verilemeyeceği zaman tatil yemleri yerine yukarıda belirtilen akvaryum bitkileri balıkların besin ihtiyaçlarını belirli bir oranda doğal olarak karşılar. Lemna Minor_ Su mercimeği gibi çok küçük veya Aponogeton Crispus gibi ince yapraklı bitkilerin haricindekilere aç kalmadıkça önemli bir zarar vermeyeceklerdir.
Piyasada satılan yemler melek balıklarının dengeli bir biçimde beslenmeleri için son derece uygun ve yeterlidir. Özellikle diskus balıkları için üretilenler tercih edilebilir. Birkaç çeşit yem kullanılması daha dengeli bir diyet için faydalı olacaktır. Başta da ifade edildiği gibi meleklerin bakımları gibi beslenmeleri için de ayrıca bir gayrete gerek yoktur, hemen hemen her marka yeni afiyetle yiyeceklerdir. Gayet iştahlı olan melekler miktarı aşırı tutmamak kaydıyla tüm yeni başlayan veya bu konuda yeterli deneyimi bulunmayan akvaryum severler tarafından kolaylıkla beslenebilir. 
Yem seçiminde dikkat edilmesi gerek diğer bir nokta da yemin büyüklüğü ve şeklidir. Melek beslemekte kullanılan hazır yemler şekillerine göre temelde 3’e ayrılabilir. Bunlar:
  • Granül, iri taneli yemler
  • Pellet, ince taneli yemler
  • Pul yemlerdir
Yem biçimi balığın büyüklüğüne göre ve akvaryumdaki melekler arasındaki boy farklarına göre yapılmalıdır. Granül yemler büyük boy balıklar tarafından kolaylıkla yenebilirken, ufak boydakiler bu yemleri yakalamakta ve yemekte zorlanabilir. Pul yemler su yüzeylinde fazlaca yayıldıkları için balığın boyutu büyüdükçe bunları toplaması zorlaşacaktır.
Melek balığı ile birlikte akvaryumda bulunan balıklardan tetra grupları ve canlı doğuranlar son derece çevik oldukları için meleklerden daha fazla miktarda yem kapabilirler. Bunu bir anda şişen karınlarından anlayabilirsiniz. Tüm balıkların eşit olarak faydalanmaları için bu yemler sıra ile verilmelidir. Öncelik büyükten küçüğe doğru olursa ilk verilen yemleri kapan balıklar bunları yemeye çalışırken daha ufak taneli olanlar diğer balıklar tarafından rahatlıkla yakalanıp yenebilecektir. Özellikle diskus için üretilen pellet yemlerin kısa sürede suya batmaları ayrıca bir avantaj sağlar. Böylelikle balıklar arasında dengesizlik önlenmiş olur. Üçrenk meleklerde kırmızı renk veren yemler kafa bölgelerindeki renklenmeyi daha da belirginleştirir.
Akvaryumlarda canlı doğuran türler bulundurulması balıklar için doğal protein kaynağı sağlamanın en az riskli yoludur. Bu amaçla akvaryuma Plati veya Kılıç dişileri rahatlıkla konulabilir. Bu türler barışçıl yapıları, güzel görünümleri, kolay bakımları ve üreme verimlilikleri ile ideal seçimlerdir. Ancak akvaryumda fazla sayıda bulunmaları melekleri rahatsız edebilir. Akvaryumda yavru balığın varlığından haberi olan melek bunları tüketene kadar her yeri arayacaktır tamamınn bittiğinden emin olana kadar akvaryumun her köşesini dolaşır. Bunun için yavruların yaşama şansları ancak yoğun saklanma alanlarının olması ile mümkün olacaktır.

Read more: http://www.melekdunyasi.com/beslenme/
Create your own website for free: http://www.webnode.com Alıntıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HBoraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 505
HBoraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2012 19:18
Verebiliyorsanız bitkisel ve diger yem çeşitleri ile destekleyerek tropical D-50 plus tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir