Melek Akvaryumu


alicankaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2006
İl: Ankara
Mesaj: 342
alicankaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2006 23:26
Bir çift melek için 80*35*40 yani 112litre dekorun ve üstte kalacak boşluğun götüreceği yeri de göz önüne alırsak 100 litrelik tabanda riccia olan arka fon saz ortada anubiaslar ve bir tane kütük bulunan akvaryum melek üretimi için ideal midir? Yavrulara en iyi nasıl bakabilirim? Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ToSTiKÇevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 81
ToSTiKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2006 00:59

Merhaba Ali bey

Şayet melek akvaryumu kurmayı düşünüyorsanız tarifiniz gayet güzel 100 litrelik bir akvaryum 2 yetişkin melek için yeterli olacaktır. fakat melekleriniz eş iseler yani yumurta veriyorlarsa üretim için böyle bir akvaryum kurmanıza gerek yok üretim için kullanacağız akvaryum

50x50x50 boyutlarında cama cam olmalı içinde iyice eskimiş bi su ve şu kocaman sünger filtrelerden olmalı. Balıkların yumurtlaması için plastik bir parçayı asabilir,  pimaj boru,  6 cm çaplı pvc boru yada  paranız varsa JBL diskon kullanabilirsiniz. Koyu bir ortam yaratın su sıcaklığını 28 e sabitleyin akvaryumu fazla hareketli olmayan bi yere kurun. yumurtlama ve dölleme işi bitince eşleri ayırın ben asla yapmadım ama eşleri almak daha hayırlı oluyor. Sonra metilen mavisi katacaksınız yumurtaları ışıkdan uzak tutun metilen mavisi kattığınızda suyun mavi trak olmasına dikkat edin çok koyu yapmayın kaliteli metilen kullanın hatta bu metileni toz halinde bulup kendiniz yapın ilacı ama pahalı 100 gramı 70-80 ytl o kadara da gerek yok buğday tanesi kadar toz olsa yeter bir üreticiden birazcık isteyebilirsiniz tabi tanıdığınız varsa :) sonrası beklemek yavruları görürseniz ne mutlu bu arada eşleri yumurtlama dönemi çok yedirmeyin hatta canlı yem vermeyin yağlanmasınlar az az ama sık sık yem verin yavrular çıkarsa zati 1 hafta yumurtaları yiyorlar sonra serbest yüzüşe geçtiklerinde yumurta sarısı verin ve tabiki bol bol artemia eşleri ayırmayacaksanız yani yavruladıkdan sonra dikkat yavrular çıktıkdan 7-8 gün sonra ayırın yoksa yeni yumurtlama dönemi olacağı için strese girip yavruları yiyebilirler.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

Sağlıklı mutlu balıklar dilerim

 

 

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alicankaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2006
İl: Ankara
Mesaj: 342
alicankaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2006 12:39
Çok saolun bilgileriniz çok yararlı oldu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir