ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alicanka
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ocak 2006 19:32
Son Ziyaret:
02 Haziran 2016 12:51
Toplam Mesaj:
342 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Can Karakulak
Doğum Tarihi:
06 Haziran 1992
Yaş:
31
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

BETTA DÜNYASI
Kendi üretimim olan HMPKxCT kırması kendime damızlık olarak ayırdığım iki erkeğimin resmini ekliyorum bende. Bir kaç nesil sonra CTPK elde etmeye çalışıyorum. İlk resimdeki erkek favorim.


Yeni Bettalarım
Evimde uzun zamandır uğraşamadığım bir akvaryumum vardı. İçine 4 sarı prenses koymuştum sadece yemlemesini yapıyordum. Geçenlerde tekrar bitkili bir tank yapmaya karar verdim. Önce sarı prensesleri totanka nickli üyemize verdim karşılığında pistia, su mercimeği, ceratopteris cornuta, limnobium laevigatum bitkilerinden aldım. Poşetten az miktar riccia ve 1 kök zemin bitkiside çıktı onlarıda ayırmadım akvaryuma ekledim. Bitkiler geldikten sonra suyun büyük bır kısmını çektim, toprağı düzelttim, kayaları azalttım ve bitkileri yerleştirdim. Ardından bu akvaryuma tür olarak bettaları yerleştirmeyi düşündüm. Acele etmeden bir kaç akvaryumcu gezdim en son aksoy pasajından istediğim bettaları buldum ve bugün onlarıda akvaryuma ekledim. Balıkları eklemeden önce su mercimeği miktarını azalttım. Limnobium laevigatum su mercimeklerinin altında kalıp ışık alamıyordu. Bu yüzden limnobium laevigatum ve bir kaç pistiayı su mercimeklerinden ayırmak için strafor kullandım(Resimlerdeki suyun üstünde pembe straforla ayrılmış kısım). Zamanla tabanı bitkilendiricem ama çok ışık isteyen türler düşünmüyorum anubias barteri ve echinodorus bleheri olabilir çünkü ışıklandırma olarak 2*20watt daylight philips kompakt floresan kullanıyorum kendi dıy yaptığım sistemde. Ayrıca mangrow veya yati kökü eklemeyi düşünüyorum. Ekipmana ek olarak 100watt ısıtıcı ve şelale filtre var. Şelale filtreninde akıntısını engellemek için suyun aktığı kısmı strafor ve eski bir defter kapağını kullanarak ayırdım. Resimlere geçiyorum :

Önce tankın üstten görüntüsü



Dıy ışıklandırmam



Şelale filitremdeki aldığımda iki tane olan sonra ortadan kesip 4 tane yaptığım ama birisi hava aldığından çürüdükten sonra 3 kök kalan bambolarım. Dalları oldukça uzadı belki kök sayısı ileride dahada artar.



Alttan suyun üstünün görüntüsü



Tabanın şimdilik öylece duran hali



Gidince ilk dişilere baktım. Aklımda crowntail erkek ve dişilerinden almak istiyordum. Dişiler plakat-crowntail karışıktı. Ardından erkeklere bakınca plakat erkeklerin olduğunu gördüm en çok beslemek istediğim ve crowntaillerle beraber en sevdiğim betta türüydü. Aslında bu zamana kadar hiç canlı plakat bile görmemiştim. Delta erkeklerde vardı ama ilgimi çekmediğinden hiç bakmadım bile. Önce kendime 3 dişi seçtim.  Dişilerim oldukça gençler tam istediğim gibi ileride üretmeyi düşünüyorum ama öncelikle bu tankı tamamlamak istiyorum. Daha sonra ayrı bir üretim akvaryumu yapacağım. Dişilerin biri crowntail ve kuyruğu çok düzgündü hemen onu aldım. Diğer dişileri plakat diye tahmin ediyorum ama veiltailde olabilirler emin değilim. Mavili dişinin pulları çok canlı bir şekilde parladığından dikkatimi çekti kaçırmak istemedim. Diğer dişinin gövde rengi beyaz kuyruğu ise kırmızı sarı arası gidip geliyor.









Ardından hemen beğendiğim bir erkek seçtim. Bu da plakat erkeğim



Ankaralı Akvaristler Meslek Grupları
ODTÜ makine mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim.
1dişi 1erkek beta
Taç kuyruk betta Crowntail'dir. Sizin dişi sorunuza cevabım ise erkeğinde dişininde aynı boyutlarda olması yönündedir. Boyutlarında büyük fark yoksa bir sorun olacağınıda zannetmem. Benim size bir sorum olucak Ankara'da dişi bettayı nereden alacağınız?
Bambu Kesilirmi?
[QUOTE=Spiritchaser]Tepesinde bitki var.  Aslında tepesinden kısatlmak istemiyorum.  Acaba kökten kısaltsam gömsem akvaryum kumuna tekrar kök salarmı ki?[/QUOTE]

Tabi ki tekrar kök salar. Kestiğiniz kısımında hava almasını engeleyebilirseniz iki kök bambunuz olmuş olur.

[QUOTE=imparator08]

MALAWİ AKVARYUMUNA BAMBU DİKMEK UYGUNMUDUR ?

[/QUOTE]

Malawi akvaryumlarınada bambu dikilebilir. Hatta sert olduğundan dolayı yiyemezler ve malawi akvaryumlarındaki yeşillik açığını bambularla kapatabilirsiniz.
Beta Üretiminde Takip Etmem Gerekenler
Neden dişi ve erkeğin birbirini görmemesini istediniz anlayamadım. Zaten 20gündür ayrı akvaryumlarda form tutmuş durumdalar. Ben yanlış yaptığım veya yapmam gereken bir şey var mı diye sormuştum.
Beta Üretiminde Takip Etmem Gerekenler
Yaklaşık 4 yıldır betalarla ilgileniyorum fakat yavrulatmak hiç kısmet olmadı. Son olarak kendime bir crowntail çift buldum. Üretim tankı olarak hazırladığım 35*22*22 akvaryuma aldım 15cm yükseklik olucak şekilde su doldurdum. Dişiye yaklaşık 10cm kalıcak biçimde camla bir kısım ayırdım. Erkeğin yuvasının bozulmaması için strafor tabak koydum. Erkeğe ve dişiye form kazandırmak için dişiyi diğer tankıma aldım. 20 gün ikisine de iyi bir perhiz uyguladım. Erkek dişi yokken bile köpük yapıyordu. Dişinin yüzgeçlerindeki ve kuyruğundaki deformasyonlar gittikten ve iyice hareketlendikten sonra geçen cumartesi günü ayırdığım kısıma dişiyi bıraktım. Erkek zaten 20 gündür kendi kısımında olduğu için akvaryumu benimsemişti. Dişiyi görünce hemen kur yapmaya başladı. Dişide erkeğe şu ana kadar yem saatleri dışında sürekli karşılık veriyor. Dişinin anüs bölgesinde üreme tüpü diye tahmin ettiğim beyaz bir çıkıntı var. 5gündür birbirlerini gören çiftim sürekli birbirlerine kur yapmalarına karşın dişi yokken deli gibi yuva yapan erkeğimin yuvası bozulmuş durumda. İlk günlerdeki gibi yuva yapımıylada pek ilgilenmiyor. Işık 24saat açık şekilde acaba yorgun düşmüş olabilirler mi? Işığı kapatmamı önerir misiniz? Yuva probleminin ve dişideki çizgilerin 1-2 hafta içinde halledileceğini umuyorum. Şimdi sormak istediğim ise bundan sonra izlemem ve uygulamam gereken veya şu ana kadar yanlış yaptığım bir şey var mı?

Not : Yemleme için Sera Granugreen, Tetra Discus, Tubifex, Tetra Pond dörtlüsünü değiştirerek veriyorum. Şu an için resim ekleme şansım yok ama en yakın zamanda eklemeye çalışacağım.
Bambu Kesilirmi?
Bambularınızı kesebilirsiniz yanlız kestiğiniz yerin hava almasını engellemelisiniz. Mum kullanabilirsiniz. 2 adet bambumu mum ile 4 kök yapmıştım fakat birini bakımsızlıktan kuruttum, diğer 3ü hala sağlıklı bir şekilde duruyor.
Yavru Akvaryumunda kum olmalı mı ?
Mustafa Bey,
Ben yavru akvaryumlarından kumu kaldırmanızı tavsiye ederim.
Tabi ki debisi düşük iç filtre avantajlıdır ama imkanınız varsa yanına biyolojik filtre de ekleyebilirsiniz, daha faydalı olacağı görüşündeyim.

Bülent Bey,
700lt/h dıy ve 1 gün arayla 800lt/h UV filtreyi 60*35*60 boyutlarındaki bir akvaryumda kullandığınızı ve yavruların bundan rahatsızlık duymadığını yazmışsınız. Açıkçası içinde saatte yaklaşık 1500lt devir daim olan ve bu boyutlardaki bir akvaryumda yavrular nasıl rahatsız olmuyor anlayabilmiş değilim. Tabi birde buna havataşınında etkisi düşünülürse yavruların UV filtre bulunmayan yada kullanılmayan bir akvaryumda dirençsizlikten hastalanması veya UV filtre bulunan bir akvaryumda da bağışıklık sistemlerinin aşırı derecede zayıf olması çok olası bir ihtimal gibi duruyor. Ayrıca sizden yavru alıp büyüten arkadaşlarınızın yanlızca iç filtre kullanmasından dolayı balıkların hastalıklara karşı dirençsiz olduğunu ve kendi akvaryumunuzda balıkların hiç hastalanmadığını yazmışsınız ama cevabını devamında yine siz vermişsiniz. Bence bunun sebebi sizin yavru akvaryumunuzda UV filtre kullanmanızdır. Genelde yavru akvaryumlarında UV filtre önerilmez. İç filtrelerinde süngerlerinin gözenekli olduğu için pislikleri ve yem artıklarını tutamayacağını daha çok suyu kireleteceğini yazmışsınız. Şu ana kadar neredeyse her akvaryumumda iç filtre kullanmama rağmen pisliklerin ve yem artıklarının süngerden kurtulup, parçalanarak akvaryuma geri döndüğüne hiç şahit olmadım. Eğer kullanılan malzemeler kaliteli olursa pislikleri bir kör noktada ve üstündeki malzeme de toplayarak tartıştığımız dip çekimi işlemini kolaylaştırdığını düşünüyorum. Birde nitratın dipte bulunduğunu yazmışsınız! İçinde saatte 1500lt devir daim olan bir akvaryumda nitratın akvaryumun her köşesine -suya karıştığı anda- eşit olarak dağıldığını tahmin ediyorum.

Anareobik bakterileri ise bir süre araştırdım ve bildiğim kadarıyla oksijensiz noktalarda koloni kuruyorlar. Hatta biraz araştırırsanız deniz akvaryumlarında anareobik bakterilerin oluşması için kum seviyesini yüksek tutan kişilerle karşılaşabilirsiniz. (En az 10cm olmak üzere)

Gelelim suyun istenilen değerlere getirilmesi konusuna! Suyun istenilen değerlere gelmesi için bazı arkadaşlar midye kırığı kullandığını yazmış eğer dış filtre ve/veya şelale filtre kullanan arkadaşlarımız varsa kumu akvaryum içinde tutmak istemezlerse filtrelerinin içlerine de koyabileceklerini düşünüyorum.

Sonuç olarak benim kum konusundaki tavsiyem ise ; iyi bir filtrasyon ve bakımı düzenli olarak yapılan akvaryumlarda isteğe göre kullanılmasını fakat bakımı düzenli yapılsa dahi filtrasyonu iyi olmayan akvaryumlarda kullanılmaması taraftarıyım.
BALIKLARA SPOR YAPTIRIN
Ben malawi beslediğim zamanlarda 50*50*50 akvaryumumda 750lt/h gücünde bir iç filtre ve 500lt/h bir askı filtreyi sürekli açık olarak kullanıyordum. Bir zararını görmedim aksine faydasını gördüm balıklar ince uzun kaslı bir yapıya sahip oldular ve ısı akvaryumun her köşesine eşit dağılırdı. Tabi bunun yanında akıntıdan kaçabilecekleri çok sayıda mağrada vardı. Eğer akıntının ulaşamayacağı bolca yer yapılırsa akvaryumlarda sürekli bir akıntı bulunmasından yanayım ve tavsiye ediyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.