Melek Black Water Biyotop Çalışması


burakiaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/11/2016
İl: Ankara
Mesaj: 513
burakiaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2019 03:03
Merhaba;

Bir süredir bakmış olduğum bir kaç kez yavrularını aldığım melek balıklarımı bir arkadaşıma vermiştim. Yeni yuvalarında gayet mutlu mesutlar. Yalnız bu güzel balıklara olan ilgim azalmak bir yana giderek hayranlığa dönüştü. Daha önce sahip olduğum melek balıklarıma ait tankın kurulumundan kalan bir fotoğraf
[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191206/300620172214561.jpg[/IMG]

Şu an evde tek bir bitkili tankım aktif ve boşta 3 adet tankım bulunuyor. Mevcut tanklardan yine 65cm standart bombeli tankı bir melek akvaryumu olarak kurmayı düşünüyorum. Fakat bu sefer bir biyotop çalışması yapmayı planlıyorum. Bunun için kafamda bir kaç soru var;

1) Black water daha önce denediğim bir çalışma değil. Yaklaşık olarak 80 lt brüt bir hacmim var. Bu hacimde en verimli şekilde black water çalışmasını nasıl yaparım. Catappa yaprağı - Mangrow kökü gibi materyellerin yanında kullanmam gereken başka neler var?

2) Bitki seçimi. Hem black water hem de bölgeyi düşününce pek fazla bitki olmayacağını ama önemli de bir detay olduğunu düşünüyorum. Hangi bitkileri seçmeliyim.

3) Tankın diğer sakinleri. Tanka ek olarak başka hangi türleri ekleyebilirim. Hacim kısıtlı olacağı ve melekleri bir çift alacağımı göz önünde bulundurarak, biotope çalışması çerçevesinde hangi canlılar meleklerime eşlik edebilir?

4) Kum seçimi. Elimde bolca jbl monado var. Sizce bunu kullansam biyotop görüntüsünden uzaklaşır mıyım? Ben kullanmak taraftarıyım ki kumlar boşa gitmesin yine de kumu değiştirmek fikrini düşünürsek, dere kumu mu yoksa bej silis kum mu tercih etmeliyim?

5) Tortu. İdeal bir black water ve bölgeyi düşünürsek tortu gerçekten güzel bir hava katacaktır. Tortuyu nasıl yapabilirim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3494
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2019 03:55


1) 65cm bombeli bir tank bir biyotop için ideal bir akvaryum değil. Varsa uygun olan başka akvatryumunuzu düşünün. Yine de yaptınız diyelim; o hacimde ancak yapay seleksiyon meleklerle devam edebilirsiniz bu da çalışmanızı biyotop olmaktan çıkarır. Yine de devam edeceksiniz diyelim; pinoy, silver, gold, black gibi yapay seleksiyon melek türleri ile kurulum yapın. O hacimde altum, rio nanay , manacapuru gibi doğal türler mutlu olmaz ve sizi mutlu etmez.
2) Subulata, echinodorus türleri bitki olarak o akvaryumu doyurur.
3) 1. maddede de bahsedildiği üzere hacim kısıtlı. 6lı - 8li grup tetra ve ufak bir grup corydoras tank arkadaşı olabilir. Diğer güney amerikanlar bölgeci olacaklarından melekleriniz çift tuttuklarında o hacimde sıkıntı yaratır.
4) Biyotop kıstasından zaten uzaklaşacaksınız. Manado size son kurşunu vurmaz. Zamanla tortu ile kapanır , kullanabilirsiniz.
5) organik yük + zaman = tortu


Beğenenler: [T]202876,AmazonDream[/T][T]191206,burakia[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir