Melek yavruları ölüyor


ucakbiletiÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2006
İl: Tokat
Mesaj: 289
ucakbiletiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2011 00:14
1 yıldır beslediğim 6 adet melek balıklarım Allah'ın takdir i ile 3 çift olarak eş tuttular :).
her ay 2 günlük sıra ile yumurtluyorlar.Yumurtaları ayrı bir tankta 4-5  yavru fire ile çıkartabiliyorum, ancak kacıncı seferdir sayısını unuttum belki 1000 yakın yavru olmustur bu sekilde kaybettiğim, yavrular çıktıktan 5-6 gun sonra sıra ile bazan topluca ölmeye baslıyorlar bu gune dek aldığım hiçbir yavrunun normal balık gibi yuzebildiğini gormek nasip olmadı.Sorunu çözemedim.yavrular hep topluca duruyorlar ve sanki kafalarında tutkal var gibi biribirlerine resmen yapışıyorlar.
Beslemek için ticari üretim yapan birisi 5-6 günlük olup keseleri bitmeye baslayınca kaynamıs yumurta sarısını suda eritip damlalıkla verebilirsin dedi.Ama bana sanki yavrularım aclıktan oluyorlar gibi geliyor.Şu an hala tankımda 200 e yakın gecen haftanın yavrularından var ve keseleri bitti ancak halen yerlerde sürünüyorlar yani yüzemiyorlar ve renkleri siyahlasmaya basladı zaten renkleri oyle olduktan sonra olmeye başlıyacaklar.Durumu anlayabilen olduysa yardımcı olursanız sevinirim zira hayvanlara yazık oluyor.Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2011 02:17
Öncelikle yavrularınız keselerini dolduramıyorlar.
Keseleri doldurmamalarının sebebi çok derin su olması ve bulundukları ortamda tepeden ışık verilmemesi.
İlk yüzüşten sonra ışıksız ortamda hep yapışırlar bu doğada akıntıya kapılıp gitmemeleri içindir. Anaçlar ışıgın azlmasıyla toplar ve bir yere yapıştırırlar. Tankta 5. günden itibaren 1 ay boyunca artemia ile beslenmelidir bol bol ve sık sık. Her gün dikkatlice dip çekimi ve su değişimi yapılmalıdır. Su değişimleri beklemiş su ile ve su düzenleyicisi katılmış olarak yapılmalı. Su ısısı çok önemli değildir sadece aradaki fark 5 dereceden fazla olmamalı. İlk 15 gün %50 sonra %90 hatta iki tank kullanıp birinde su dinlendirip hergün balıkları kepçeyle diğer tanka almanız çok daha verimli olur. Işık üstte ve azda olsa yemleme boyunca açık olmalı. 1 aydan sonra toz larviva yada benzeri yemlere geçebilirsiniz. Bu sistemi kurup idame ettirirseniz 3 ciftten aldığını yavruları 2-3 ay içinde satış boyutuna getirirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hersanliÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 06/03/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 893
hersanliÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2011 20:12
Eğer yavruları ayrı bir yerde çıkartıyorsanız yumurtadan su miktarını 25 cm civarına çekip ışığı yanık bırakın. Hava keselerini doldurmak zorundalar. Ayrıca keselerinin bitmesine yakın artemia düzeneğinizi kurup onlara ziyafet vermek için beklemelisiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ucakbiletiÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2006
İl: Tokat
Mesaj: 289
ucakbiletiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 01:15
İlginiz ve alakanız için sonsuz tesekkurler. Su seviyesinin yüklsekliğinin böyle bir şeye sebebiyet vereceği aklımın ucundan gecmemişti. Allah razı olsun. Az önce artemia düzeneğimi kurup faaliyetede geçirdim inşallah bu sefer yaşatabilirim. Yavruları büyüyünce ne yapacağım da ayrı bir sorun çünkü akvaryum hobby si tutkum boyunca hiç balık satmadım genelde hediye vermişliğim çoktur. Satış işi bana göre değil ayrıca hobbynin tüm keyfini kaçırır diye düşünüyorum, tabiki bu benim kanaatim.
Ancak benim melekler 2 güne kalmaz tekrar döngüye başlarlar yani 3 çift 1-2 gün arayla yine yumurtluyacaklar bu kadar yavruyu napacağım bilemiyorum. Yumurtaları almasam üzülüyorum tanktaki diğer balıklar yuvayı talan ediyorlar. Ama öyle uyanıklar ki yavrular çıkana dek dokunmuyorlar. Yumurtayken yeseler sorun yok ama canlanınca yemeleri beni üzüyor.
Allahtan hayırlısı bakalım ne olacak.Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir