Meleklerde karin sisligi ve ani olumler


mkekinciÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2006
İl: Ankara
Mesaj: 254
mkekinciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2013 11:35
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Yeme ilgisizlik, karinda siskinlik

Akvaryum Kapasitesi (litre):100

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: sadece melek

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 30 derece su sicakligi, orta sertlik

Filitrasyon: ic filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Contra, Mycopur, Nidazol 250 mg

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Haftada bir ceyrek tank su degisimi yapiyorum. Yerine damacana su koyuyorum. Her su dedisiminden sonra 1-2 yemek kasigi tuz atiyorum.

 

Yaklaşık bir ay önce başlayan ani melek ölümlerini bir türlü çözememiştim. İştahsızlık, yüzeye yakın ve akıntısız akvaryum köşesinde sabit durma ve çok kısa süre zarfında ölümlerle sonuçlanan bir süreç geçirdim. Kaşınma, deri ve/veya yüzgeçlerde herhangi bir problem olmaması dış parazit sorunu olma ihtimalini aza indirdi. Ama yine de Sera Mycopur tedavisine başladım. Nedeni, bu süre içerisinde 10-15'e yakın meleğin ölmesi ve diğer balıkların ölenlerin karnini boşaltmasıö dolayısıula parazitin suya ve diğerlerine geçme ihtimalinin olmasıydı.

Ancak ölümler durmadı. Kısa bir araştırmadan sonra problemin iç parazit olduğuna karar verdim ve Discus üretiminde uzman olan arkadaşıma danıştım. O da bana Nidazol 250 mg adındaki antibiyotiği önerdi. İlacın prospektüsünde iç organ hastalıkları ve parazit tedavisinde kullanılır yazıyordu. İlacı bir bardak suda eritip akvaryum suyuna karıştırdım. Bu kürü 2 gün birer defa olmak üzere tekrarladım ve yarım tank su değişimi yaptıktan sonra bir tablet daha ilaç hazırladım ve suya ekledim. Şu ana kadar balıklarımın durumu gayet iyi görünüyor. Umarım problemi çözmüşümdür ve daha fazla balık ölümü olmaz.

Bu konuyu açmamdaki temel amacım hem yasadığım hoş olmayan bu tecrübeyi paylaşmak hem de süreç içerisinde yaptıklarımın hangilerinin doğru hangilerinin yanlış olduğunu siz melek uzmanı arkadaşlarıma danışmak istedim.

Saygılarımla


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 00:27
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun ben melek uzmanı değilim ama iç parazit sorunu bendede oldu yaklaşık 3 ay önce 14 aylık 5 adet melek balığımı 2 gün içerisinde kaybettim ben mikofish isimli ilacı kullandım ve kalanları kurtarabildim ben balıklarımı 1 aylıkken almıştım tam 13 ay baktım emek verdim çocuklarıma gösterdiğim ilgiyi onlara gösterdim biranda ölünce gerçekten insan çok üzülüyo inşallah böyle bir sorunu bir daha yaşamayız

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

avcımuratÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 55
avcımuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 00:31
Ahh kardeşim keske bu konuyu 2 hafta once acsaydın bır haftada 10 adet albıno ıncı govde melegımı kaybettım aynı belırtıler vardı. bende ıc parazıtten en son suphelendım ama artık cok gectı gercı falgy tablet kullandıktan sonra bır tanesı kurtuldu sımdılık ıyı gıbı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mkekinciÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2006
İl: Ankara
Mesaj: 254
mkekinciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2013 09:28

Arkadaşlar,

 
Son yazdıklarımdan sonra 1 balığımı daha kaybettim. Bu problemi yaşayan diğer arkadaşlarla konuştuktan sonra onların uyguladığı yöntemi uyguladım. Nidazol isimli ilacı zaten kullanmıştık. Bunun yanına bir de TetraLet 500 mg Kapsul isimli ilacı da aynı şekilde akvaryuma ekliyoruz. Su önce köpürüyor ve su üstünde köpük tabakası yapıyor. Daha sonra ise suyun rengi kırmızıya dönüyor. Ama şu anda 5 gündür balık ölümü yaşamadım çok şükür. Sanırım olayı çözdük. Bu arada ismini verdiğim ilaçları her hangi bir eczaneden ikisi 7 lira gibi çok cuzi miktarlar ödeyerek temin edebilirsiniz.
 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir