ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mkekinci
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2006 12:23
Son Ziyaret:
21 Haziran 2016 04:11
Toplam Mesaj:
254 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Koray Ekinci
Doğum Tarihi:
31 Temmuz 1984
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
Jeoloji Mühendisi / TPAO
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Koray Ekinci

Ankara

SON 10 MESAJI

JBL 200 W Isıtıcı
Anliyorum ve cok haklisiniz bu konuda, bisi diyemicem acikcasi. Iade etme ya da degistirme sansiniz yok ise mecbur bu sekilde kullanicaksiniz. Anladigim kadariyla az bi para da vermemissiniz. 
Yavru ciklet balık
Daha once hic duymadim acikcasi yumurta sarisini. Cabuk bozulan birsey sonucta, bozulup suyu olumsuz etkiler mi bilmiyorum. Ama en temizi artemia. Yavru buyutmede tek gecerim.
Yavru ciklet balık
Bence hic ellemeyin, bu sekilde kalsin. Yavru yemi temin edin, ya da elinizdeki granul yemlerin birazini toz haline getirin ve yavrulara verin. Artemia vermeyi sakin ihmal etmeyin. Yavrulari ana tanka salmak icin de acele etmeyin. Baya bi boylanana kadar beklemeniz gerekebilir. Bu sirada baska yavrulariniz olursa, direkt kucuk tankiniza kusturun ve anneyi de yine normak tankiniza birakin, yavrularla kalmasi sart degil. 
JBL 200 W Isıtıcı
Yani bu oyle ciddi bir sorun gibi gelmedi bana acikcasi. Kalibrasyon denilen sey bu aslinda. Teoride olmasi gereken ile pratikte olan arasindaki farkdir. Ciddi bir fark olmus olsa, tepesindeki isi ayarini cikarip, olmasi gereken sicakliga gore tekrar takabilirsinz ama kurcalamaya gerek yok bence. Bu sekilde de gayet rahat kullanabilirsiniz. Amaciniz 26 derece ise isiticinizi 27.5 a getirin birakin.
yunus hastamı
Merabalar oncelikle. Bana kalirsa, baliginiz hasta. Yani en azindan fotografa bakinca ilk izlenimim bu yonde oldu. Cok uzun sure yunus besleyen biri olarak bu renklenmeyi ve durusu iyi taniyorum. Baliginiz enfeksiyon ve ya ic parazit tehditi altinda. Ilerleyen gunlerde karin cokmesi goz sismesi gibi belirtiler gorurseniz bilin ki ic parazit. Diskini takip edin. Su an icin yapilmasi gereken sey, hasta baliginizi karantina tankina almaniz, Sera bactopur direct tedavisine baslamaniz ve yemlerini sarimsak-limon suyu karisiminda bekletip baliginizi bu sekilde yemlemeniz. Umarim duzelir. Gecmis olsun.
İKOLA İLGİNÇ OLAY
En iyi seçenek bekleyip görmek. Sabredin bakalım biraz. Zaten ilk anneliklerde kusturulması tavsıye edilmiyor.
Kaya alicam
Gol nehir deniz kenarlarina gidip yuruyus yapar, gozunuze ve aklinizdaki tasarima uygun kayalari toplayabilirsiniz. Bulduklarinizi buradan paylasirsaniz, yorumlar uygun veya degil diyebiliriz. Spesifik bir lokasyon bilmiyorum ama Istanbuldaki arkadaslar genelde gol cevresinden buluyorlarmis.
Bu kayaların balıklarıma bir zararı olur mu?
Merabalar. Oncelikle meslek icabi bu kayalarin dilinden anlarim. Yani isi bilen biriyim diyebilirim. Buldugunuz kayalar magmatik kayac siniflamasinda andezit olarak adlandirilan kayalardir. Bunlar yuksek silis icerigine ve ince kristel yapilarina sahip masif saglan kayalardir. Suya salinimlari son derece yavastir. Bazi yuzeylerinin gozenekli yapiya sahip olmalari nedeniyle yosun olusumlarina elverisli ortam saglar. Ki, resimlerinizde gorundugu uzere kayalarin yuzeylerinde yosun ve liken topluluklari mevcut. Akvaryumunuza bu yosunlari temizlemeden koymayin. Sicak tuzlu su icerisinde biraz bekletirseniz ileride olusabilecek enfeksiyon risklerini de azaltmis olursunuz. Bunun disinda gonul rahatligi ile kullanabilirsiniz. Sakin tuz ruhu camasir suyu gibi kimyasallarla yikamayin.
Sarı ve Mavi prenses yem tavsiyesi
protein agirlikli olmak sartiyla, bitkisel yemlerle bir karisim hazirlayin. 4-5 cesit yemden 100er gram alsaniz yaklasik yarim kilo yem yapar. Bu hem baliklariniza genis yelpazede yem cesitligi sunar, hem de dengeli beslenme diyeti. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.