Mercanda lepistes öldü ve suda çürüyen se


AsiKuzgunÇevrim Dışı

Kayıt: 28/04/2010
İl: Ankara
Mesaj: 34
AsiKuzgunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 01:13
Merhabalar, uygun bir başlık bulamadığım için buraya konu açtım.

Öncelikle yemden sözedeyim, internetten sera holiday tablet aldım, hafta sonu şehir dışında olacağım için. Bir tanesini akvaryuma attım, sonradan öğrendiğim üzere 24 saat sonra yenebilir oluyormuş, geç atmış oldum, neyse. 2 gün sonra, yani akşam çıkmıştım, 48 saat kadar sonra eve döndüğüöde tabletin koyduğum yerde durduğunu, üzerinin mantarla kaplı olduğunu gördüm. Fotoğraflar suyun içindeki fotoğraflarıdır, çıkardıktan sonra da kabının yanında çektim.




Bir de mercanın fotoğraflarını ekliyorum. Mercanı lepistesler yavruladıklarında yavruların korunabileceği bölge olarak düşünüp almıştım.



27 Nisan'da dişilerimin birinin kayıp olduğunu farkettim, birkaç saat gidip gelip akvaryuma bakarak bekledikten sonra ellerimi yıkayıp daldırdım akvaryuma, mercanı kaldırdım. Dişinin mercanın içine sıkışmış oldığını gördüm, pense yardımıyla mercanı dikkatlice kırarak, ve bir kalemin kenarıyla dikketlice iterek çıkarmayı başardım, mercanı aynı yerine, altında daha az boşluk bırakacak şekilde kuma bastırarak, koydum. Lepistes ilk gün yemek yemedi, hep dipte yattı, yaralıydı(sol yüzgecinde eksik vardı ve pulları yer yer kabarmış ve rengi soluklaşmıştı. Ertesi gün hareketlendi, yemek de yedi, iyileşecek diye düşünüyordum.
Ancak yemi mantarlı bulduğum gün (2 Mayıs akşamı) geldiğimde yine ortalarda yoktu. Mercanın altında bir kuytuda kuyruğunu gördüm, mercanı kaldırdığımdaysa öylece dipte kaldı, yani bu kez sıkışmamımş da olabilir. Cesedinin üzerinde yemin üzerinde olduğu gibi mantar vardı. Akvaryumumda istenmeyen bir bakteri üremiş olabilir mi?
Bu tip mercan kullanan var mı, balıklar için tehlikeli birşey midir? Akvaryumdan çıkardım, tekrar koysam mı diye düşünüyorum, lepistesin biri de sanırım hamile, yavrularn yitip girmesini istemiyorum, rafya, yavruluk gibi yapay malzeme de kullanmak istemiyorum. Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 01:24
Mercanı çıkarmanızı ve akvaryumunuzu canlı bitkilerle dekore etmenisi tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Rafi60Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/12/2008
İl: Tokat
Mesaj: 1525
Rafi60Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 01:26
Foruda bir araştırma yaparsanız istediğiniz bilgiye kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bu oluşum bir bayatlama belirtisi ancak bu bayatlama su şartlarınızdamı yoksa yemdemi buna dikkat etmek gerekli ve iyice incelemek...
Yavruların saklanması için ise size java moss bitkisini öneririm forumdan temin edebileceğiniz arkadaşlar da mevcut...
Geçmiş olsun,sağlıklı balıklar...
Rafi602010-05-04 01:26:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir