ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AsiKuzgun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Nisan 2010 04:09
Son Ziyaret:
13 Ağustos 2010 08:25
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Orçun Serçe
Doğum Tarihi:
28 Mart 1985
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

(şimdilik çaylak :))
50x24x30(36dm³)
3d1eLepistes, 2LeoparVatoz, 1(sanırımPaslı)çöpçü, 35+ YavruLepistes

SON 10 MESAJI

Yumurta Sarısı (artemia yiyemeyen yavru)
[QUOTE=rcall]
...Yumurta sarısı kullandığınız her gün en az %10 su değişimini mutlaka yapın...
[/QUOTE]

Eğer oturmuş, bol bitkili bir akvaryumunuz varsa bu kadar çok su değişimine gerek yok, ben 2-3 haftada bir %10 su değişimi yapıyorum lepisteslerim yaklaşık ayda bir yavruladıklarından yeni yavru olan zamanlar yumurta sarısı veriyorum ve su değişimini sıklaştırmıyorum, herhangi bir sıkıntı yok. Şunu da belirteyim, su değişimi sırasında dip çekimi yapmıyorum ve dipte herhangi bir birikme yok(dışkı, yem gibi. Kum kalınlığı 8cm civarında, hagen siyah ve muadiliyle karışık, üst taraftaki 5cm kadarı hagen, akvaryum ise 50x24x30 ölçülerinde. 40+ yavru lepistes var, 4 tane de yetişkin. Bir paslı çöpçu ve iki leopar vatoz.
Yumurta Sarısı (artemia yiyemeyen yavru)
Ufuk Bey, deneyinizi tebrik ediyor ve sonucunu ben de bekliyorum. İyi günler.
Hopar armatür
Ben de bir süre bakındım durdum çeşitli sitelerden, şu an açıkta kapağın üzerine konan bir florasanla idare ediyorum. Ama böyle bir kapak almak öncelikli hedeflerim arasında, çünkü plastik kapaklı akvaryumum pek çoğunuzun bildiği üzere ışıklandırmaya uygun değil, strafor gibi malzemelerle de yapmak istemiyorum. Kısacası lütfen bu ürünlerle ilgili bilgi paylaşımında bulunulsunUykulu
BUZ DOLABINDAN AKVARYUM
Konuyu az önce tesadüfen gördüm okudum heyecanla ama henüz birşey yok gördüğüm kadarıyla. Sadece konuyu açan arkadaşı sıkıştırma amaçlı olarak konuyu favorilerime eklediğimi söylemek istedim. Yani takipçi çok, ortaya birşeyler koyma zamanı artık, en azında kapaksız bir dolap fotoğrafı "aha dolap bu" diyerek Dil%20Çikarma.
Yumurta Sarısı (artemia yiyemeyen yavru)
Canlı doğuran yavruları için, bir kahve fincanına kahvaltı sırasında bir kurşun kalem ucu kadar (tahta kalemin ucunu baş parmağımızla itip kırdığımızda elimizde kalan parça) veya biraz daha fazla yumurta sarısını koyup suyla eriterek verebiliriz.
Uykulu Şöyle ki; lepistes yavrularımı hiç ayrı akvaryuma koymadım, (zaten başka yok Dil%20Çikarma) 3d1e lepistes 2 leopar vatoz, 1 paslı çöpçü ve lepistes yavruları var akvaryumda. Dediğim şekilde yumurta sarısını türk kahvesi fincanına koyup çay kaşığıyla kuru olarak fıncanın yan yüzeyinde eziyorum iyice, sonra damacanadan içme suyu koyuyorum az miktarda, fincanın yarısı falan belki daha bile alçak su, iyice karıştırıp akvaryuma döküyorum, minikleri yavrular büyük kalan ezemediğim parçayı da büyükler yiyor, artık olmadığı için suyu da kirletmiyor. Hemen ardından öncekinin iki katı kadar falan yumurta sarısını fincana koyuyorum tekrar, bir iki saat sonra vermek üzere ve çayımdan bir yudum alıp yumurtayla beraber kahvaltıma devam ediyorum. İki veya üç günde bir, bazen ardışık günlerde de bu şekilde yumurta sarısı veriyorum, kuru yemi de verirken parmaklarımın arasında ezerek  veriyorum, böylece hatırı sayılır bir miktarı tozlaşmış oluyor.

NOT: Bu arada birkaç saat önce ilk kez artemia düzeneğimi de çalıştırdım.
Salyangoz ve Cichlid?
[QUOTE=miner]14-15 cm yunusların içinde problemsiz yaşıyorlar.  [/QUOTE]

Bu kafa karıştırı oldu şimdi, herkes yerler derken. Bilgisi olan var mı acaba, istisnai bir durum mudur bu?
Salyangoz ve Cichlid?
Merhabalar, forumda aradım ancak soruma net bir yanıt bulamadım.

Akvaryumumda iki adet elma salyangoz var, bitkilerimi bitirdiler, sapları bile kalmadı, şü an da kalan java moss kitlesi günden güne küçülüyor. Dolayısıyla akvaryumumdan çıkartmak istiyorum.
Önce kampüsün bahçesindeki içinde japon balıkları yüzen havuzlara atmayı düşündüm, ancak sonra üst komşuma vermeyi daha akla yatkın buldum.

Sorum şu, benim çöpçü, vatoz ve lepisteslerimle bir sorunları olmamıştı. Üst komşumdaysa sarı prenses ve yunus var, ikinci tankındaysa yavru sarı prensesler var. Bu canlıların elma salyangozuyla bir sorunları olurmu? Kendisine de sordum getireyim mi diye, herhangi bir sorun yoksa hemen alıp çıkaracağım.
Mangrow Kökü`nün Suya Salınımı
[QUOTE=AsiKuzgun] [QUOTE=tnemücrE]Kökü ilk aldığımızda sarı renk değil koyu kahve kırmızı bir renk verdiği için en az bir kere kaynatılmalıdır. [/QUOTE]

Daha önce kaynatılması gerek diye okumuştum, bugün ilk kez (mangrow) kök aldım akvaryumuma, herhalde 1 saati geçti hala kaynıyor. Kaynama suyu kahverengi sarı tonlu ve baya koyulaştı, sanırım suyu değiştirme zamanım geldi. Kaç su, ve ne kadar süreyle kaynatmam gerekir acaba?


3 saat sonra suyu değiştirdikten sonra 2 saat daha kaynattım, sonundaki su fazla renkli değildi, akvaryuma koydum şimdilik bir sorun yok. İlgili bilgi ararken başlığı bulan arkadaşlara yardımcı olması açısından birkaç gün sonra durumu yazarım. [/QUOTE]

İşlemi yapalı 1 hafta oldu, bir haftadır kök akvaryumda ancak rahatsız edici derecede bir salınım yok, hafif hoş bir sararma var. Üstelik ne diğer mesajlarda geçtiği gibi günlerce sıcak suda beklettim, ne de fırçalayarak kaynattım. Sadece büyükçe bir tencere bulup içinde kaynattım, üstelik kaynatırken taşan ucu da hep dışarıda kaldı, yani bir ucundan 3-5cm kadarı kaynatılmamış oldu. Sıkıntı verici herhangi bir durum yok.

"Neden kaynatıyorsunuz ki" diyenlere de düşüncemi söyliyim, hem almadan önce forumda araştırırken alındığında kaynatılması gerektiğini okuduğum için, hem de 35l olan tankımı ilk kaynattığımda döktüğüm kara su çok fazla boyayacağı için. Yoksa pırıl pırıl berrak bir su istediğimden değil, biraz karanlık, sarımsı-kahverengimsi su daha hoş görünüyor bence de. Hem de eminim akvaryumlarımızda beslediğimiz türlerin çok azının doğal ortamında berrak su vardır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.