MERMER KIRIĞI-MERCAN KIRIĞI?


gökhanyeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 290
gökhanyeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2009 22:21
Selam arkadaşlar ;
Akvaryumlarda ph ı yüksek tutmak amaçlı mercan kırığı kullanılıyor(25 lt. suya 0.5 kg öneriliyor). Mercan kırığının bu özelliğide yüksek oranda kalsiyum içermesi. Aynı şekilde mercen kırığı yerine kalsiyum oranı yüksek olan mermer kırığı kullanılabilirmi? Kullanılan miktar ne kadar olmalı?
Bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlar paylaşımda bulunursa yararlı olacağı kanısındayım, zira mercan ve mermer kırığı arasında uçurum var birde yüksek hacimli akvaryum sahibiyseniz yandınız:)
Oguzzz2009-03-11 09:15:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bülent TEKİNÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2009
İl: Antalya
Mesaj: 44
Bülent TEKİNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2009 23:13
Bence öyle bir durum söz konusu değil? Zaten mermer ve mercan ayrı şeyler. Sizde biliyorsunuz ki mermer bir kaya türü ancak mercan canlı bir organizma. Dediğiniz gibi mermerde de kalsiyum vardır ancak mermerdeki kalsiyum tek başına değildir.%90-98′i CaCO3‘ten (Kalsiyum karbonat) oluşmaktadır. Düşük oranda MgCO3 (Magnezyum karbonat) içermektedir. CaCO3 kristallerinden oluşan mermerlerde esas mineral “Kalsit” tir. Aynı zamanda az miktarda silis, silika, feldspat, demiroksit,mika, fluorin ve organik maddeler bulunabilir. Kalsiyumun yanindaki maddeler de riskli olabilir. Aslında bana göre o kadar mercan kırığına da gerek yok ben kendi tankımda mercan kırığı yanında granit  ve lavtaşı da kullanıyorum ve balıklarım da çok şükür gayet sağlıklı ancak tabii bunlar beslediğiniz türlerle de alakalı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir