ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bülent TEKİN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Şubat 2009 23:35
Son Ziyaret:
27 Haziran 2009 10:55
Toplam Mesaj:
44 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bülent TEKİN
Doğum Tarihi:
31 Mayıs 1978
Yaş:
45
İl:
Antalya
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

300 lt. tankta 6lithobates,2yunus,2dalmaçyalı,2redkadango,2 stewen taiwan,2red rubin,3cüce vatoz,

SON 10 MESAJI

Türünü bilmiyorum
Deniz canlısı mı bu?

sarı prenses
Yavru vermelerinin tarihi göreceli bir kavram. Ayrıca suyu en az iki gün dinlendirin ayrıca balıklarınızı alacağınız tanktan da  2 litre kadar su ekleyerek iki gün dnlendirmeniz balıklarınız ve akvaryumun sağlığı için iyi olur.
Yunus'a en uygun kum !
Benim tercihim mercan kırığı, lav taşı kırığı ve granit oldu. bunlar da balıkların ağzına alıp bırakabildiği büyüklükte olmalı ki dişlerini de rahatça temizleyebilsinler. Ayrıca seçeceğin kumun aynı zamanda nitrifikasyonu başarı ile düzenlemesi gerekir ki balıklardan ve yemlerden dolayı artan amonyak nitrite ve daha sonra da nitrata dönebilsin.Bu yüzden de yararlı (aerob) bakterilerin yaşam döngüsü içinde mercan kırığı iyi bir seçim olacaktır. Bence görüntüden önce sağlığı ön planda tutalım sonuçta bu canlıların güzelliği kumun güzelliğinden daha önemli.
MERMER KIRIĞI-MERCAN KIRIĞI?
Bence öyle bir durum söz konusu değil? Zaten mermer ve mercan ayrı şeyler. Sizde biliyorsunuz ki mermer bir kaya türü ancak mercan canlı bir organizma. Dediğiniz gibi mermerde de kalsiyum vardır ancak mermerdeki kalsiyum tek başına değildir.%90-98′i CaCO3‘ten (Kalsiyum karbonat) oluşmaktadır. Düşük oranda MgCO3 (Magnezyum karbonat) içermektedir. CaCO3 kristallerinden oluşan mermerlerde esas mineral “Kalsit” tir. Aynı zamanda az miktarda silis, silika, feldspat, demiroksit,mika, fluorin ve organik maddeler bulunabilir. Kalsiyumun yanindaki maddeler de riskli olabilir. Aslında bana göre o kadar mercan kırığına da gerek yok ben kendi tankımda mercan kırığı yanında granit  ve lavtaşı da kullanıyorum ve balıklarım da çok şükür gayet sağlıklı ancak tabii bunlar beslediğiniz türlerle de alakalı.
demasoni suda duramıyor (videolu)
Arkadaşım gördüğüm kadarıyla balığın hava keseciği patlamış olabilir. Ne zamandır balık bu şekilde iştahı nasıl bunlar da önemli ama tavsiyem akvaryumun temizlik ve bakım periyodunu bir gözden geçir..
türünü bilmediğim canlı
Bu bir yusufçuk ve çok tehlikeli bir avcı. Su kenarlarında veya göletlerde kurbağa yavrusu ve küçük balıklarla beslenen bir etobur. Akvaryumunuzun açık bir yerinden larvalarını bırakmış olabilir. Farklı iki yerde bulduysanız daha onlarcasıyla karşılaşabilirsiniz. Dikkatli olun boyu da evrim geçirene kadar 7 cm kadar olabiliyor ve sanırım sizin bitkili tankınız bu gelişimi hızlandıracaktır. Bence bulduklarınızı bir gölete veya akarsu kenarına bırakın. Bülent TEKİN2009-02-21 16:58:37
Akvaryumun camlari cizildi,nasil düzelir?
Pardon ama mıknatıslı cam temileyicisi ne işe yarıyor? Bu para tuzaklarına neden kanıyoruz? onun yaptığı işi sanki kaliteli bir scotchbright yapmazmı?
Hemde daha iyisini yapar. Öyleyse elimizi suya sokmaya mı korkuyoruz?
Lütfen böyle para tuzaklarına takılacağımıza kalitel yemlerle balıklarımızı ödüllendirelim. Hobi işi biraz da uğraştırsın ki zevkine ve değerine varalım:
bu arada Ayşe Hanım bence de çiziklerinizi dert etmeyin. Maşallah çok sağlıklı balıklarınız ve çok güzel bir akvaryumunuz var. Önemli olan o canlıların sağlığı. Emin olun balılarınız bu çizikleri dert etmiyordur. Yukarıda yazdığım yazıyı da size ithafen yazmadım. Sadece genel bir fikir paylaşımı olsun istedim. Ayrıca bu strafodan arka fon fikrine sıcak bakmıyorum. Nedenine gelince çiziklerin üzerini kapatacağında dolayı daha önce yazdığınız yosunlanma durumunu gerekli şekilde takip etmenizi engelleyebilir ve temizlenmesini de zorlaştıracaktır. Bence akvaryumunuz olduğu gibi gayet güzel ve beni bu hali yeterince imrendirdi. Zeki beyin fikirlerine katılıyorum. Balıklarınız bu çizikleri yeterince görünmez kılıyor zaten. SAYGILAR
elektrik faturası faciası
Konunun içinde elektrik faturasındaki farkları soran bir arkadaşa cevap vermek istedim. Bende daha önce oturduğum semtte aynı elektrikli eşya ve aynı akvaryumla ayda 95-100 tl. fatura ödüyordum. Yeni taşındığım evimde de  60 tl yi geçmedi faturam. Nedenini merak ettim eğer söylenenler doğruysa (ki bu doğruluğuna bir işaret bence) bulunduğunuz bölgedeki kaçak elektrik miktarı hesaplanıp her dönemde o bölgedeki kullanıcılara bir güzel yansıtılıp firma kendi açığını bu şekilde kapatma yoluna gidiyor. Dolayısıyla her kaçağı ihbar etmek gerekiyor galiba. Bu arada nedense sokak lambaları yanmadığı halde aydınlatma diye de faturama bir miktar daha ekleniyor galiba:::
yorumlarınız...
Arkın Bey!  Hava taşınız tıkansa bile yeniden temizlenebildiği için yenisini almanıza gerek yok. Ayrıca kayalarda ban fazla hacim kaplamış gibi göründü. Eğer imkanınız varsa daha az yer kaplayan ve daha oyuklu(balıkların herhangi bir durumda saklanabilmesi amaçlı) kayalar yerleştirirsen hem dekorun daha güzel olacak hemde yeterince kalabalık olan nüfusa biraz daha fazla dolaşım yeri sağlayacaksın. Ellerine sağlık akvaryumun güzel olmuş. Bülent TEKİN2009-02-19 02:13:19
Yeni başlangıç
Benim de tavsiyem öncelikle bakımı daha kolay olan türlerle başlamanız. Sarı prenseslerden bir koloni ve uygun bir dekorla seyrine doyulmaz bir akvaryumunuz olabilir. Uygun dekor da aslında çok kolay yapılabilecek birşey. Orta amerika türlerinde uyum sağlatmanız hele o akvaryumda çok zor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.