Mesaj sayısı için mesaj yazmak


onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2012 03:52
Bu konuyu tartışırken lütfen genel anlamı ile sorunun kendisinden bahsedelim. Burada lütfen kişi isimleri vermeyelim, bir kişinin forum kurallarını ihlal ettiğini düşünüyorsanız lütfen ilgili mesajların altındaki hata var butonunu kullanınız. İsim verilen mesajlar silinmiştir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CERKUTAYÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/07/2010
İl: Manisa
Mesaj: 1889
CERKUTAYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2012 14:58
     Onur Bey mesaj kasan kişi doğal olarak saçma sapan birçok mesaj atıyor.Bu durumda hangi mesajına "hata var" tuşu ile şikayet etmeye yetişeceğiz!
     Bazı kişiler 1000 mesaj yazmış ilk 900'ü saçma son 100 mesajı doğru düzgün paylaşım için yazmış ve amacına ulaşmış.
     Bu hobiyle 1 yıl uğraştıktan sonra bitkili akvaryum yetiştirenler bu siteyi kullanarak bitkilide birçok bilgiyi edinir.Tropikal balıklar,ciklet vb. türler için de bu durum aynı bence.Yani "Bitkimin yaprakları neden sararmış,kararmış?","Melek balığım neden iç motorun arkasına saklanmış?" gibi başlıklar bana gerçekten saçma geliyor ve art niyet arıyorum açıkçası.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Harun_ÇandarÇevrim Dışı

Kayıt: 04/09/2011
İl: Diyarbakir
Mesaj: 62
Harun_ÇandarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2012 15:12
Zaten sitede ne kadar saçma konu  varsa altına  bakıyorsun sayfalarca yorum.Yok balık parmağımı ısırdı, yok 10 litrede ne beslesem ama ne hikmetse adam gibi bilgi almak için konu açıyorsun, rica ediyorsun, sonuç sıfır. Ne diyelim, herkes balıkçı olmuş. Saygılar... onuruygun2012-04-24 02:31:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4285
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2012 01:12
BİR ŞEY DAHA : Soru sormak ve hazır bilgi almak için açılmış (ARMUT PİŞ, AĞZIMA DÜŞ)  yüzlerce başlık varken, deneyim ve bilgileri paylaşmak için açılmış çok daha azı var...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UnstoppableÇevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2012
İl: Edirne
Mesaj: 22
UnstoppableÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2012 01:42
Her forum ortamında bunlar yaşanır. Özel statü neye yarar, ne katar insana bilmem ya neyse. Bunları doğal karşılamak gerek artık. Abartı olanları da siz yöneticiler uyarırsanız herhangi bir problem kalmaz.

Her ne kadar samimiyetsiz,gereksiz,saçma görünse de, forumda ticari ilanlardan çok bu işe merak salanların, can havliyle sordukları sorunların çokluğu bana göre daha iyidir. Bunların cevaplanması da duyarlılığın gösterisidir. Unutmayın bir zamanlar s(b)izler de o veya bu şekilde bu konularda bilgisizdiniz(dik). Evet şikayetçi olduğumuz konu aynı soruların sorulması. Ama dediğim gibi ister 40 yaşında olsun ister 20 , bu işe yeni başlayan herkes içinde bir çocuk neşesiyle başlar. Öğrenmek,bilgi almak, her şeyi doğru yapmak, yavru alıp bunun keyfini sürmek ister. Bana göre hoşgörülü olmakta fayda var. 

Saygılarımla .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2012 02:40
Ferhat Bey; kişinin gördüğünüz mesajının altındaki butonu kullanıp açıklama kısmına da mesaj sayısı kastığını belirtin, biz zaten mesajlarını inceleriz. Mesajların hepsi silinmese dahi en azından uyarı, yaptırım yollarına gidilir.

Erkut Bey; "Lepistesim ne zaman doğurur?" diye sormak herkesin rahatça yapabileceği bir şey ama "Hümik asidin sudaki demirle etkileşimi nedir?" diye bir konu açmak herkesin yapabileceği bir şey değildir. Bu tip soruyu sorabilmek bile araştırma isterken bu tip konulara cevap verecek kadar kafa patlatmış kişi sayısının az olması doğaldır. Bizim millette maalesef oturup araştırma alışkanlığı olmadığından bu tip konular çokça açılıyor. Halbuki konuyu açmak yerine araştırsa daha çabuk istediği bilgiye ulaşır. Tutum bu olduğu için araştıran insan az, dolayısı ile bilgi verebilecek kişi sayısı da az oluyor. Forumda bilgi paylaşımı yapan kişi ile bin kez sorulmuş soruyu soran kişi arasındaki tek fark da budur, biri oturur diğeri araştırır. Bu durumu da bizzim düzeltmemize imkan yok, insanı öğrenmekten bıktıran şu saçma eğitim sisteminin kökten değişmesi lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yaba_nÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 114
yaba_nÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2012 18:52
Onur bey öncelikle böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederim. Bende epeydir rahatsız olduğum bu konu hakkında konu açmak için bu bölüme girdiğimde konunuzu gördüm ve tüm yorumları okudum yorumların çoğuna katılmakla birlikte beni rahatsız eden birkaç şeye değinmek isterim. Siteye üye olalı 5 yılı geçti ve o zamandan beri her gün siteye girip bilmediğim şeyleri öğrenip naçizane bildiğim şeyler varsa paylaşmaya çalışıyorum ama hala 100 leri aşmış değil gönderdiğim mesaj sayısı:) bu hobiyle 15 yılı aşkın bir süredir uğraşıyorum ve hala öğrenmeye devam ederken 13,14,15 yaşında bazı arkadaşlar (lütfen alınmasınlar) akvaryum ve balıklarla ilgili gayet yetkin bir arkadaşın açtığı güzel bir konuda yorum yapıyor "bu konuda bilgim yok ama ...... olduğunu düşünüyorum" yada çok alakasız konuya katkı sağlamayan sizlerin de değindiği gibi tebrikler güzel olmuş gibi mesajlar son dönemde o kadar çok denk geliyor ki insanın sinirleri geriliyor bilmiyorum açılan konuları okurken bazı kişilerin özellikle aynı "içeriksiz" mesajları attığını görüyorum amacının ne olduğunu anlamıyorum bu arkadaşların konu ile ilgili bilgisi yok, deneyimi yokki paylaşsın..... Bu konuda yazacak daha bi çok şey var ama benim siteye üye olduğum dönem içerisinde bu denli içi boş mesajın yoğun olarak gönderildiği dönem olmamıştı sanırım kolaylıklar dilerim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2012 13:01
Mehmet Bey; pek ço küçük kardeşimiz gerek forumda gözönünde olma isteğinden, kimi zaman ilgi çekme isteğinden kimi zaman da bilgisini ispatlama isteğinden dolayı buna benzer mesajlar yazabiliyorlar. Ne yazık ki bilgi eksiği olan mesajlara doğrudan müdahalemiz pek mümkün değil. En azından sizin bahsettikleriniz konuya katılım göstermek için çabalıyorlar, bu pek de boş bir iş sayılmaz. Bu şekilde mesaj yazan kardeşlerimize bilgilerinin eksik veya yanlış olan kısımlarını tatlı dille anlatırsak onlara faydamız olduğu gibi ileride bilgi sahibi olduklarında forumda paylaşım yapabilecekleri, faydalı olabilecekleri şekilde yönlendirmiş olabiliriz. Sanırım tüm forum olarak bu durumda takınabileceğimiz en yapıcı tutum budur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 14:08
Boş konular yada forumda cevabı zaten var olan konular denince bence biraz düşünmek lazım. İlk üye olduğum zamanlardaki açtığım konulara bakınca bende gülüyorum, aslında cevapları forumda zaten mevcutmuş. Ama önceden forumlarla ilgili olmadığım için ''arama butonu'' hakkında pek bilgim yoktu. Bunun yanında sürekli yazılarını, konularını takip ettiğim çok bilgili üyelerimizde var. Bazen onların açtığı ilk konulara bakıyorum. Bellki onlarda acemiymiş zamanında. Kendim genelde mesaj yazmam, henüz acemi olduğum için. +1, teşekkür, tebrik butonlarına basarım uygun olduğu yerde. Bildiğim birşey varsa ve kimse yazmamışsa yazarım, yazılmışsa +1 veririm. Bunun yanında bazı konularda o kadar çok alıntı yapılıyor ki koskosca sayfaya 3-4 mesaj sığıyor... Konu açanın ilk mesajına yapılan alıntılarda var (en garibime giden budur, alıntı yapmaya ne gerek var, üstte zaten bir mesaj var, yazığınız zaten o mesaja cevap niteliğinde...) behtin2012-05-09 14:08:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

no nameÇevrim Dışı

[B]9584,3[/B]
Kayıt: 24/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1020
no nameÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2012 11:17
Size şöyle birşeyde ben söyleyeyim,
Forum da aramak isrediğim bazı konuları kendi yazdığım dille aradığımda bulamayabiliyorum, ben profestonel degilim akvaryum ve terimler hakkında, sitede aradıklarımı google sayesinde buluyorum. google a aradıgım konuyu yazıyorum, sağolsun google amca düzeltiyor ve forumdaki yeri nerdeyse o şekilde bulabiliyorum.
Birazda bu açıdan bakıp insanların, tekrar tekrar yazdıklarına tekrar tekrar açılan konulara kızmak yerine daha iyi bir çözüm getirmelisiniz bence...
Bu yanlızca bir sitem, çok insana birşeyler sordum, çogundan cvp alamadım ve karsıma o kadar iyi insanlarda cıktıki, sagolsunlar en sıkısık anımda bile cvp alabildim.
Lütfen bunlarıda göz ardı etmeyelim sayın forum yöneticilerim...
Sayfılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İsmail YILDIRIMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2011
İl: Bolu
Mesaj: 440
İsmail YILDIRIMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2012 11:57
Onur beyin yazdıkları konusunda haklılığı tartışılmaz.
Onun belirttiği "Tebrik ederim" türünden mesajlardan bir tanesini de ben yazdım, ancak benim diğer hobim olan Kanarya ile ilgili katılımda bulunduğum "Kanaryasevgisi.com" isimli sitede bu genel bir uygulama (maşallah, çok güzeller, güle güle büyütün v.s.)  olduğundan bir sefer yazdım ama sağolsunlar beni bu konuda uyardılar teşekkür, +1 gibi butonların olduğunu hatırlattılar bende aynı hataya bir daha düşmedim.
Ayrıca bu site gerçekten çok müthiş bir bilgi kapasitesine sahip harika bir ansiklopedi bile denilebilir, siteyi ne şekilde kullanmayı bilmeyenler, yeni üye olanlar, yada tabiri caizse (kimse üstüne alınmasın )teknoloji özürlüleri aradıkları konuyu bulamıyor olabilirler, bazı basit konular mutlaka buradan ne kadar uyarı yapılsa bile tekrar açılacaktır çünkü bu site çok büyük ve çok büyük bir katılımı var, ustalar yeni çıraklar yetiştirecektir, o çıraklar büyüyüp usta olup onlar yeni çıraklar yetiştirecektir, hepsini hoşgörmek gerekir.
Tabiki art niyetli olanlar hakkında site yönetimi gerekeni yapması lazım ve görüldüğü gibi zaten gereğini yaptıklarını belirtiyorlar.
Hataları en aza indirmek, sıkı bir disiplinle art niyetlileri ayıklamak bence çok önemli.
Bolu'dan saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

no nameÇevrim Dışı

[B]9584,3[/B]
Kayıt: 24/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1020
no nameÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2012 12:29
[QUOTE=İsmail YILDIRIM]
Ayrıca bu site gerçekten çok müthiş bir bilgi kapasitesine sahip harika bir ansiklopedi bile denilebilir, siteyi ne şekilde kullanmayı bilmeyenler, yeni üye olanlar, yada tabiri caizse (kimse üstüne alınmasın )teknoloji özürlüleri aradıkları konuyu bulamıyor olabilirler...
[/QUOTE]Abi burda bahsettiğin teknoloji özürlülüğümü yoksa, Bilgisizlikmi?
benim yazdıgım msg dan sonra bu yazdığını tabiki üzerime alınırım... Bilmediğin terimlerle konu aramak biraz zor olsa gerek, illaki dediğin gibi sende benim gibi başladın bu hobiye, 13yıllık bir grafiker ve çalıştığı şirketin koordinatörü olarak ben bunu kendi özrüme bağlayamıyorum malesef...



Bu arada kimse yanlış anlamasın forumu eleştirmiyorum, aksine eger bakmak isterseniz 24 saat onlineım bu sitede, gece 3 tede sabah 5 tede gündüz 1 de de her daim onlineım birşeyler araştırıyorum...
Forum için elimden bişi gelsede yapsam...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İsmail YILDIRIMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2011
İl: Bolu
Mesaj: 440
İsmail YILDIRIMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2012 12:53
[QUOTE=AngryCichlids] [QUOTE=İsmail YILDIRIM]
Ayrıca bu site gerçekten çok müthiş bir bilgi kapasitesine sahip harika bir ansiklopedi bile denilebilir, siteyi ne şekilde kullanmayı bilmeyenler, yeni üye olanlar, yada tabiri caizse (kimse üstüne alınmasın )teknoloji özürlüleri aradıkları konuyu bulamıyor olabilirler...
[/QUOTE]Abi burda bahsettiğin teknoloji özürlülüğümü yoksa, Bilgisizlikmi?
benim yazdıgım msg dan sonra bu yazdığını tabiki üzerime alınırım... Bilmediğin terimlerle konu aramak biraz zor olsa gerek, illaki dediğin gibi sende benim gibi başladın bu hobiye, 13yıllık bir grafiker ve çalıştığı şirketin koordinatörü olarak ben bunu kendi özrüme bağlayamıyorum malesef...



Sevgili kardeşim kimse üstüne alınmasın diye özellikle yazdım. Teknoloji özürlülüğü deyimi benim müdürüme ait, kendisi yaptığı iş konusunda çok üstün vasıflara haizdir, bazen cep telefonunu alır oradan bir şeyi açamaz veya bir işi yapamaz bunu kendisi söyler "ben teknoloji özürlüyüm" diye oradan aklıma geldi de yazdım, yoksa şahsınıza yönelik veya başka bir arkadaşın paylamışda bulunmuş olup ta okuduğum bir yazıya karşılık yazılmış kesinlikle değildir. Başka bir örnek vereyim benim oğlum benden bilgisayar konusunda çok ileridir, aklımın ermediği (daha doğrusu bilmediğim) bir şeyi ona sorarım. Üzerine alındıysan çok özür dilerim.
Bunu bilgisizlik olarak da algılayabilirsiniz.
Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

no nameÇevrim Dışı

[B]9584,3[/B]
Kayıt: 24/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1020
no nameÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2012 12:59
[QUOTE=İsmail YILDIRIM][QUOTE=AngryCichlids] [QUOTE=İsmail YILDIRIM]
Ayrıca bu site gerçekten çok müthiş bir bilgi kapasitesine sahip harika bir ansiklopedi bile denilebilir, siteyi ne şekilde kullanmayı bilmeyenler, yeni üye olanlar, yada tabiri caizse (kimse üstüne alınmasın )teknoloji özürlüleri aradıkları konuyu bulamıyor olabilirler...
[/QUOTE]Abi burda bahsettiğin teknoloji özürlülüğümü yoksa, Bilgisizlikmi?
benim yazdıgım msg dan sonra bu yazdığını tabiki üzerime alınırım... Bilmediğin terimlerle konu aramak biraz zor olsa gerek, illaki dediğin gibi sende benim gibi başladın bu hobiye, 13yıllık bir grafiker ve çalıştığı şirketin koordinatörü olarak ben bunu kendi özrüme bağlayamıyorum malesef...



Sevgili kardeşim kimse üstüne alınmasın diye özellikle yazdım. Teknoloji özürlülüğü deyimi benim müdürüme ait, kendisi yaptığı iş konusunda çok üstün vasıflara haizdir, bazen cep telefonunu alır oradan bir şeyi açamaz veya bir işi yapamaz bunu kendisi söyler "ben teknoloji özürlüyüm" diye oradan aklıma geldi de yazdım, yoksa şahsınıza yönelik veya başka bir arkadaşın paylamışda bulunmuş olup ta okuduğum bir yazıya karşılık yazılmış kesinlikle değildir. Başka bir örnek vereyim benim oğlum benden bilgisayar konusunda çok ileridir, aklımın ermediği (daha doğrusu bilmediğim) bir şeyi ona sorarım. Üzerine alındıysan çok özür dilerim.
Bunu bilgisizlik olarak da algılayabilirsiniz.
Saygılarımla
[/QUOTE] Aslında aynı şeyden bahsediyoruz. İşin temeli BİLGİSİZLİK...
Yanlış anladıysam ben özür dilerim...

Ama sitede arayıp bulamamam ve googledan aratıp sitede bulmam gerçekten doğru...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir