Mikofish mi Sera Bactopur mu?


volkan_denizÇevrim Dışı

Kayıt: 18/08/2006
İl: Izmir
Mesaj: 60
volkan_denizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2006 10:46

Arkadaşlar merhaba;

Yaklaşık 15 yıl evvel..3 ayrı tankta (90cm + 70cm + 40 cm) , 4-5 yıl sürdürdüğüm ve tahmin ediyorum bine yakın yavru alarak üretim dahi yaptığım akvaryum hastalığına tekrar  bulaşmış durumdayım...

Ama zaman değişmiş...bizim zamanımızda balıklar bu kadar narin değildi..  Ben genelde canlı doğuran (Lepistes , Kılıçkuyruk , aykılıç , plati , siyah moli)  ürettim baktım...hepsi cabbar  balıklardı..kolay kolay hiç bir şey olmazlardı...Neyse şimdi geleyim sorunlarıma...çok dertliyim gevezeliğimi bağışlayım..

Dedimya 15 yıl aradan sonra..4 yaşımdaki oğlumun ısrarı..benimde özlemim nedeni ile...tekrar  bulaştık..Bu sefer abartmayalım  küçük olsun dedik.. 40 cm  yaklaşık 24lt..bir tank aldık...içine hava taşı , iç filtre..(atman 301)kum , plastik bitki , contra-ichthyo , 2 çift lepistes , bir çift ay kılıç...aldık..geldik..

eski ile şimki arasında ilk yaptığım fark ...eskiden yeni kurulumda kum hariç her şeyi sabunlu sıcak su ile..kumuda kaynar su ile yıkardım..sistemi öle kurardım...Bu sefer internetten okuduklarım doğrultusunda kimyasal kullanmadım..sadece akar suda yıkadım..tankı hazırladım..sadece  şaşal diye tabir edilen hazır su koydum..çünkü bekleyecek vakit yok tu...balıklar torbada...mavi ilacı vede tuz takviyesi ile balıkları tanka aldık...aradan tahmin ediyorum 1 hafta kadar geçti  balıklarda terslik yok..her şey güzel..bir tek şey hariç su bulanık geldi  sürekli gözüme..o özlediğim net , açık , temiz su görüntüsü yoktu...Neyse aklımda kalan Ay moli ve kılıçkuyrukları almak için yeniden düştüm yollara..eskilerden olmayan ama son dönemlerin de eskisi olduğunu tahmin ettiğim bir akvaryumcu buldum..oradan bir çift Ay moli...bir çift kılıçkuyruk aldım... birde bir kök bitki..4 balık ve bitki aynı torbaya kondu..yaklaşık 1 saat sonra evdeydim.. Ama suyun bulanıklığı içime sinmedi..akvaryumu tekrar boşalttım..yine ilaçsız bol su ile yıkadım.. 3 gün falan dinlenmiş taze su ile tekrar doldurdum...eski balıklarımı ve yeni balıkları + bitki+ tuz + contra i. ilaç..ı da tanka aldım.. ilk 24 saatin sonunda 1 saat ara ile ay moliler..hiç bir fiziksel görünür bir problem olmadan...önce dibe çöküp hareketsizlik , sonra dengesiz yüzme , en son olarakta can cekişme gibi sıçrayarak gezme süreci içinde arka arkaya öldü..

Ertesi sabah balıkları yemledim..inceledim kalanlarda hiçbir terslik yok..Molilerin nakilden çok erkilendikleri yorumunu yaparak işime gittim.. akşam eve saat 19:00 gibi geldim..Bingo  yeni dişi kılıçkuyruğun  , kuyruğunda erime ve eksi aykılıç dişinin ağzında (dudaklarında) beyazlama fark ettim. Zaten dişi aykılıç yem falan yemedi..sakinlemişti.. Hemen acil gidip "Sera baktopur ve mikofish aradım..ikisi arasındaki fiyat ve özellik farkını satıcı ile tartıştıktan sonra..paraya kıyıp baktopuru aldım..Hemen 25 damla damlattım... filtreyi kapattım..hava taşına tam gaz verdim..3 saat sonra ağzı beyazlayan dişi aykılıç aynı moliler gibi öldü...Diğer kuyruk erime problemi olan aynı zamandada doğurması çok yakın olan dişi kılıçkuyruğuda tül yavruluğa aldım..Belki biraz da karantina birazda rahat latmak için..Bir de bütün bunların yanındada aynı dakikalarda.. yeni kılıçkuyruğun ağzının altında beyaz bir nokta oluştu...yani baktopur tedavisi başlangıcından 3 saat sonra falan...neyse gece geçti.. bu sabah ki  muayenede akşamki beyaz noktanın..tıpkı dişinin ağzında olduğu gibi beyaz bir dudağa döndüğünü gördüm.. Muhtemelen bu akşamda onu defnederiz..Bu arada kuyruk erimesi başlayan dişi de..tül yavrulukta...onda ters ilerleyen bir durum yoktu... şimdi  ARKADAŞLAR...su sıcaklığı cama yapışan termometre ile 30 derecelerde seyrediyor.. İzmir sıcak çünkü...

Doğru ilaç hangisi Mikofish mi? Sera baktopur mu? Veya başka bişi var mı.. Ağızda oluşan beyazlık baktopun kutusu üzerindeki resim ile bire bir aynı..

Ölümler dururmu...?Veya nasıl durdururuz...?Ne tavsiye edersiniz...

 Yoksa bu akvarum mecerasını bitireyimmi..Saygılar teşekkürler..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gulayÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1445
gulayÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2006 14:58

Volkan Bey öncelikle foruma hoşgeldiniz... Şu anki hastalık columnaris, acil tedavi gerektiren hızla yayılan bakteriyel bir hastalık. Tedavisinde Sera Baktopur ile Baktopur Direct'in birlikte kullanılması öneriliyor ancak Baktopur Direct yerine eczaneden alacağınız Flagyl tableti 40 lt.ye 1 tablet şeklinde eriterek iyileşene kadar kullanabilirsiniz. Yeni aldığınız bu balıklar hastalıklı gelmiş ama iyileştirmek için denemeye değer bence.

En baştaki bulutlu görünümün sebebi ise biyolojik dengenin oturmaması, tabii kum iyi yıkandıysa. Aslında sizin gibi deneyimi olan birisi için daha büyük bir tank hem görsellik hem de kolaylık açısından daha uygun, küçükler karantina olarak değerlendirilebilir. Tank kurulumunda ve haftalık %25'lik su değişimlerinde hiç metilen mavisi kullanmayın, artık hepimiz bunun akvaryumcular tarafından hala önerilen ama yararlı bakteri populasyonunu yokeden bir uygulama olduğunu biliyoruz. Göreceksiniz yeni ürünler ve metodlarla herşey çok daha kolay ve zevkli, sitemizde "Arama" butonundan takıldığınız her konuya ulaşabilirsiniz.

Geçmiş olsun, saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4665
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2006 00:38

Şöyle söylesem mi diye biraz tereddütlüyüm ama,içimde kalmasın..

-İlaçta SERA

-Yemde TETRA

Özetim budur..

Saygılar..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tolgao2000Çevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2005
İl: Ankara
Mesaj: 2284
tolgao2000Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2006 00:47

Hata 1. : 24 lt akvaryum almanız

Keşke başlamışken en az 100 lt ile başlasaydınız..

Hata 2. : Bulanık diye akvaryumu boşaltmanız.

Bulanıklık suyun dengeye oturmadığını, biyolojik döngünün başlamadığını gösterirki, 24 litrede döngü hak getire....

Hata 3. : Farklı yerleden balık almanız

Akvaryuma hastalık sokmuşsunuz.

Son olarak Sera diyorum...

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

volkan_denizÇevrim Dışı

Kayıt: 18/08/2006
İl: Izmir
Mesaj: 60
volkan_denizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2006 01:17

Merhabalar ;

Öncelikle ilgilenip cvp veren arkadaşlara teşekkür ederim. Son durum şöyle; sabah akşama defnederiz dediğim sabah hastalık belirtisi ağzında başlayan yeni erkek kılıçkuyrukta ben geldiğimde ölmüştü.. Tül yavruluğa aldığım hem hamile hemde kuyruk erimesi olan yeni kılıçkuyruğunda kuyruğu neredeyse kalmamış , yavrulukta 1 adet ölü yavru vardı..ya hastalık yada ilaçlar vurdu sanırım.Bir yumurtada düşerken anüse takılmış..yavru ölü olarak asılı vaziyette dolaşıyor.. Sanırım anne nin yumurtayı itecek mecali yok...Zaten artık yavruları kurtarma şansı kalmadığından anneninde stresini azaltmak için tekrar saldım...bu gece itibariyle sağlam görünüşlü 2 çift lepistesim ve kuyruksuz durumda 1 kılıçkuyruğum..vede 1 erkek aykılıcım var..Bu akşam ilaca göre uygulama yok..(sera baktopur) yarın tekrar uygulama var...erkek aykılıçta fiziksel hiçbir belirti yok..şimdilik ama..biraz durgun...vede yalnız kaldığında kuyruk ve yüzgeçlerini kısıyor..bu beni huylandırdı.. İnşallah önümüzdeki 2 günü atlatırsak  kalan balıklarla yolumuza dewam ederiz...şimdilik rota da..yarın bir doz uygulama ..ertesi gün dinlendirme...daha ertesi gün hastalık belirtisi görmez isem..%30 su değişimi  , 1-2 günlük aktif karbon filtrasyonu ve  sera yada tetra dan "biostarter" ilavesi ..ile döngüyü yakalamaya çalışmaya çalışacağım..bilemiyorum..sizler ne dersiniz.. Tekrar teşekkürler...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4665
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2006 01:29

Prospektüsü uyguluyorsunuz.Tavsiyem su sıcaklığınızı 32 dereceye kadar yükseltin.İyotsuz tuz eriği kullanın.Sera Bactopur yanında Sera Mycopur da kullanınız.

Allah Kolaylık versin..

Saygılar..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gulayÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1445
gulayÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2006 22:40
Kuyruğu kötü durumdaki aykılıçın iyileşmesini bir nebze hızlandırmak ve diğerlerinin mukozalarını koruyup streslerini azaltmak için varsa çift doz Sera Aqutan ekleyebilirsiniz. Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir