miqren " yeni akvaryum kurulumu "


miqrenÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 134
miqrenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2009 20:34
Fotoğraf: şu an yok.

Boyut (cm): 50x35x80h

Kapasite (litre): 140lt.

Canlılar: Acemilik sürecini atlatana kadar yaklaşık 4-5 ay Alman lepistesi besliycem. Bunun yanında da platilerin renk cümbüşüne olan merakımdan dolayı lepisteslerle platide beslemek istiyorum. Acemilik sürecini atlattıktan sonra melek balıkları veyahut ramirezi ve severum beslemeyi planlıyorum.

Bitkiler: Eledoa, Microsorum Peteropus (Java Fern), Anubias Barteri var. – barteri - , Cryptocoryne Crispatula var. “Balansae” Rizomlu bitkiler beslemeyi düşünüyorum. CO2 tüp vs. gibi malzemelerle başımı arıtmak istemediğim için bu türleri seçtim.Genelde arka kısımda yetiştirilecek bitkiler seçtim. Sebebi arka planda hoş bir görüntü yakalamak ve yavruların saklanıcağı yerler yaratmak. Ayrıca melek akvaryumu içinde bir alt yapı olması düşüncesi ile.

Malzemeler:


Eheim Classic 2217-02 Musluklu 1000lt. Dış Filtre (daha sonra eklenicek)
Eheim Pickup 2012 İç Filtre
Eheim Jager 300 watt Isıtıcı
Sera T-6 Termometreli Mıknatıslı Silecek
Sera Tül Yavruluk
Eheim Dip Süpürgesi Sifon
Mopani yada Mango köküde eklemeyi düşünüyorum.
20kg Silis kum düşünüyorum (Bitki destekli kumuda altına yerleştirsem bitkilere faydası olur mu?)
Hava motoru kullanmayı hiç düşünmedim. Kullansam mı?
Işıklandırmada çok kararsızım ve pek bir bilgimde yok açıkçası.

Akvaryum Bakımı: Haftalık %20 su değişimi ve dip çekimi

Kullanılan Yemler: Kaliteli yemler kullanmayı düşünüyorum özellikle nls vs. yine de kararsızım ve fikirlere açığım.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Şu an için düşünmüyorum duruma göre bakıcam. Fakat bitkilerin gereksinim duyucağı ilaçlar hakkında biraz araştırma yapmam lazım.

Yaklaşık 2 sene önce akvaryum fiyatı sorupta yüksek bir fiyat duyunca başlamadan son bulan hobi merakım Tebessüm arkadaşımın kurduğu canlı doğuran akvaryumu ile hemen kıpraştı ve araştırmaya neler yapabileceğimle ilgili bilgilendirici sitelere girmekle başladım. Yaklaşık 3 aydır akvaryum.com'u düzenli takip ediyorum. Hobinin hızla gelişmesinde bana çok yardımcı olduğu için siteye ve deneyimli site üyelerine ayrıca teşekkür ederim.
Bu konuda az çok ne yapmak istediğim ve neler yaptığımla ilgili uzun bir tartışma süreci geçirmek istediğimden dolayı uzun soluklu bir konu olmasını umuyorum.
Komşumuzun atmaya niyetlenip son anda elinden aldığım 50x35x80h ölçülerindeki akvaryum üzerinde neler yapabileceğimi uzun süredir düşünüyorum. Gözümde canlanmasına rağmen herşeyin benim istediğim gibi deilde balıklara ve akvaristliğe uygun bir şekilde olmasını istiyorum. Yanlış düşüncelerim olduğunda beni uyarırsanızda minnettar olurum.
Öncelikle bu tipte bir akvaryuma ne şekil vericeğim konusunda uzun süre düşündükten sonra bu hafta marangoza ufak bir dolap siparişi vermeye karar verdim. Kapağımıda bauhausta gördüğüm sağlam su geçirmez kontraplak tarzı bir malzemeden yapmayı düşünüyorum. En yakın zamanda bunların resimlerinide paylaşıcam.
Yüksek akvaryumda melek beslemenin iyi olucağını düşünerek  melek balığı beslemeye karar verdim fakat biraz araştırdıktan sonra üzülmemek içinde canlı doğuranla bir kaç ay kendimi geliştirmem gerektiğine karar verdim. 4-5 ay kadar canlı doğuran beslemeyi ve  bu arada melekler hakkındada daha çok bilgi sahibi olmak istiyorum hem belki bu zaman zarfında para biriktirip istediğim ölçülerdeki akvaryumada geçebilirim.
Başta sadece kum ve bir kaç dekoratif taştan oluşan akvaryumlar olduğunu sanıyordum Tebessüm fakat akvaryum.com ailesine katıldıktan sonra bitkilerinde akvaryum sistemi ve akvaryumculukta ne kadar faydalı olduğunu gördüm. Bu yüzden canlı doğuran tankına co2 tüpü vs. malzemelere ihtiyaç duymayacak bitkilerle hareketlendirmek istiyorum. Kullanıcağım bitkileride yukarıya yazdım ama bitki toprağı ve gübre gibi katkılarda olmadan bu bitkiler ne kadar sağlıklı olur? Ayrıca kullanıcağım ışıklandırma sisteminde de buna uygun nasıl ışıklar kullanabilirim? En az 3 adet florasan eklemeyi planlıyorum akvaryum kapağıma.
Uzun süre bakınmamdan sonra filtre konusunda da kalitesinden dolayı Eheimda karar kıldım. Nabalım paraya kıyıcaz biraz :D Kum konusunda da kararsızım bitki kullanacağım için. Silis kum ve quartz kumlarla kurmayı düşünüyordum daha önceden. Kayalar içinde bir haftasonu taşdünyasına gidip seçim yapıcam. Uzunlamasına kayalar düşünüyorum bunun içinde (yuvarlak olmıycaklar sütun tarzında daha çok).
Yazmaya başlamadan önce aklımda o kadar çok soru vardı ki şu an hepsi dağılmış durumda. Çok heyecanlıyım ayrıca akvaryum konusunda. Olacaksa en iyisi olsun istiyorum. Bunun içinde uzun süredir her şeyi takip ettiğimden artık balıklarla ilgili kelimeler sayıklamaya başladım. Geçen sabah annem işe kaldırmak için geldiğinde o tropheusları (hastasıyım) şurdaki tanka koy demişim Utangaçİnşallah en kısa sürede güzel tropheuslarımı koyucağım o tankada sahip olurum. Kahkaha


miqren2009-06-10 01:52:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

demirelisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/11/2008
İl: Bursa
Mesaj: 444
demirelisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2009 23:48
Böyle düşüncelere sahip olduğunuz için tebrikler..Yavaş yavaş herşey yerine oturacaktır..

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fantasticaaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/07/2007
İl: Kayseri
Mesaj: 396
fantasticaaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2009 00:26
Mehmet Bey , bence bitkili akvaryum konusunda biraz acele ediyorsunuz.Cevap aradığınız çok soru var.Tunç Bey`in makalesini incelemenizi tavsiye ederim.
Saygılar.
fantasticaa2009-06-10 00:27:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

miqrenÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 134
miqrenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2009 01:31
İbrahim Bey, Tunç Bey'in makalesini okumaktan büyük zevk duyarım fakat bulamadım. Eğer size zahmet olmazsa bahsettiğiniz makaleyi linkte verir misiniz? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_ albatros _Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/03/2008
İl: Çanakkale
Mesaj: 506
_ albatros _Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2009 01:37
İyi geceler Mehmet Bey ,

Tunç Beyin makalesi , şu linkte ;

http://www.akvaryum.com/Forum/bitki_akvaryumunda_basari_k162934.asp

Ayrıyetten Mustafa Erdoğar'ın yazdığı yazıya da bakmanızı tavsiye ederim ;

http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_buraya_k208779.asp

Şimdiden kolay gelsin.
_ albatros _2009-06-10 01:38:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

miqrenÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 134
miqrenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2009 01:51
Mertcan Bey teşekkür ederim. İbrahim bey makale dediği için bende hemen makaleler bölümünde aradım :) Tunç Bey'in makalesini tam anlamıyla olmasada okumuştum. Aslında aklımda tankın herşeyi oturmuş durumda fakat acemi bir hobici olarak bazı şeyleri yanlış yapmamak adınada bu kadar sorum var. Sonuçta profesyonel arkadaşlardan yardım alabilmekte işin kaymağı :) Benim bitkili akvaryum yapmak gibi bir niyetim yoktu aslında fakat bitkilerle ilgili forumdaki yazılanları gördükçe canlı doğuran tankı için bitkinin faydalı olabileceğini düşündüm. Ayrıca kullanmak istediğim bitkiler çok zahmet gerektirmeyen bitkiler diye başlamayı planlıyordum yanlışım varsa düzeltin lütfen!?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir