Moli Balığım Sürekli Suyun Üstünde Ve Yüzmüyor


ugurgurkan42Çevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2017
İl: Konya
Mesaj: 3
ugurgurkan42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2017 11:45
Selam arkadaşlar forumda yeniyim hatalarım olursa kusura bakmayın. Dün 6 adet mali balığı aldım 3 erkek 3dişi birisi öldü [:'(]sonrada bu sabah baktığımda balıklarim canlilar ama sürekli suyun üstündeler ve yüzmüyolar birde toplu halde dolaşıyorlar sürekli endişeleniyorum hava motoru sürekli çalışıyor yemlerinide attım sorun ne olabilir veya bir sorun varmi? yardımcı olursanız çok sevinirim [:'(][:(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2017 15:09
Yeni tank sendromu yada bakteri çakışması olabilir. Bakteri çakışması olması için tarnkınızda zaten balık varken yeni balık eklemiş olmanız gerekir. Eğer bunlar ilk balıklarınız sa sıkıntınız yeni tank sendromudur. Yeni tank sendromunda tank kurulması gibi kurulmamıştır ve bu sıkıntıya neden oluyordur.

Balıkların suda yaşayabilmesinin tek sebebi yararlı bakterilerdir. Ve bu, çeşmeden yeni doldurduğumuz klorlu suda yoktur. Bu bakteriler balığın solungaçlarından ve bedeninden attığı Nitrit , Co2 ve amonyak gibi zehirli ve zararlı atıkları işleyerek daha az zararlı olan nitrat a dönüştürür. Ve eğer tankınızda bitki varsa bitki de bu nitrat ve Co2 yi ve tabi ışığı da kullanarak işler ve hem kendisi gelişir, hemde fotosentez yaparak suya oksijen bırakır. Doğal bir filtre görevi görür.

Eğer tankı yeni kurduğunuzda yararlı bakterilerin oluşması için en az 1 en ideal olarak 2 hafta beklemezseniz (ki bu arada filtre çalışır durumdayken boş tanka azar azar yem atılmalıdır) yararlı bakteriler oluşmaz. Ve üzerine birde canlıları eklediğinizde 0 olan nitrit derecesi birkaç saat içinde tavan yapar ve kısa sürede ölümlere neden olur çünkü balık kendi atığındaki zararlı maddeyi solumaya mecbur bırakılmıştır ve bu madde, solungaçlarını yakar, balığı zehirler. Kısacası hayvan kendi pisliğinde boğulur.

Bakteri çakışması içinde, yeni tank sendromu içinde yapabileceğiniz çok birşey yoktur. Suya biraz hazırlayıcı döküp bakteri oluşumunu hızlıca başlatmaktan ve kalan sağlar bizimdir demekten başka elinizden fazla birşey gelmez.

Teşekkür Edenler: [T]197883,ugurgurkan42[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir