Moli yavru bakımı


Görkem32Çevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2014
İl: Isparta
Mesaj: 25
Görkem32Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2014 18:26
Arkadaşlar merhaba bugün moli balığım yavruladı.  18 kadar yavru aldım çok şükür. şuanda yavruluktalar. Aklıma takılan birkaç şey var yardımcı olabilirseniz eviniri.
1- Yem vermeye ne zaman başlamalıyım?
2- Yem olarak artemia veremeyeceğim malesef, ne tercih etmeliyim? Forumlarda yumurta sarısı falan yazıyor ama bu konuda tecrübeniz nedir?
3- Ek akvaryumum yok diğerlerinin yanına ne zaman bırakabilirim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RhayaderÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 254
RhayaderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2014 09:58
1- Balıklara yem verirken elinde iyice ezmeye çalış, ne kadar inceltebilirsen o kadar rahat yerler. Mesajından beri zaten 15 saat olmuş yem verebilirsin.
2- Kurutulmuş artemia kullanabilirsin, ben Rotafish'in ürününü kullanıyorum, gayet memnunum, fiyatı da uygun. Benim de ayrı akvaryumum yok ve yeni kurduğum için nitrit yüksekti, bu nedenle protein ağırlıklı besleyemedim yavruları, tetra min, tetra pro algae ve sera vipan kullandım genellikle, kısaca protein yemler önemli ama şart değil diye düşünüyorum. Yumurta sarısını tavsiye etmem, akvaryumu kirletiyor, ama ille deneyeceksen uygulama konusunda forumdan yardım alabilirsin. Deneyimli arkadaşlar uygulama konusunda güzel açıklamalar yapmıştı.
3- Bende de ek akvaryum yok, balıklarımı yavruluğa da koymadım. Ama şu an yaklaşık 15-20 yavrum var, tabii bunlar görebildiğim, 3 lepistesim doğurdu. Farklı boylarda akvaryumda saklanıyorlar. Bunun için yapman gereken akvaryumun en azından bir köşesini Elodea gibi bir bitkiyle sık bir şekilde doldurman. Benim iki tarafta da Elodea'm var, ikisi arasında da balıkların saklanarak gidebileceği Bacopa, Hindistan cevizi kabuğunda moss, saz tarzı bitkiler var. Artık iyice cesaretlenip dışarda da dolaşıyorlar. Mesela kum olarak siyah kum kullanıyorsan siyah moliler o şekilde de kamufle olabilir. Tabii akvaryumundaki balıkların neler olduğunu bilirsem daha net bir şey söylerim. Benim akvaryumumda avcı balık yok, her balık yavru yer, ama rastlarsa, denk gelirse, yoksa peşlerine düşmezler. Gurami, beta, tetra gibi balıklar daha zeki ve avcı balıklar olduğu için yavrular için daha tehlikelidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Görkem32Çevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2014
İl: Isparta
Mesaj: 25
Görkem32Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2014 13:57
cok tesekkurler sagolun =)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir