Molilerim Hasta Çok Önemli


HilalUnalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
HilalUnalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2016 21:38
Merhaba arkadaşlar bir akvaryumumda dış parazitle mücadele ederken diğer akvaryumumda bir başka hastalık baş gösterdi. İki molim bir süredir zamanlarının büyük çoğunluğunu dipte yatarak geçiriyorlardı. Az önce akvaryuma bakınca erkek olanın kuyruğunu kısmış olduğu yerde yalpalanıyor olarak gördüm. Akvaryumda salyangoz olduğunu hesaba katmayarak 10 litreye yarım çay kaşığı olacak şekilde kaya tuzu attım ve şuan da elim ayağıma dolanmış durumda. Suyu değiştirmeli miyim? Elimde biyo ıchthyo var kullanmalı mıyım? Salyangozlarım ölür mü? Molim için ne yapmalıyım? Diğer hasta molim ise hamile ve doğumuna az var. Akavryumum küçük bir akvaryum bu hafta camcıya büyük bir akvaryum yaptıracaktım anlaşmıştık bile. Bu hastalık nedir ne yapmalıyım lütfen yardım edin. Elimde 4 litre boş bir akvaryum var. İçinde küçük bir filtre var ancak ısıtıcı yok. Karantina akvaryumu olarak bu akvaryumu kullanabilir miyim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2016 08:40
Yaz gelince havalar ısınmaya başlayınca sularda bozulmalar daha hızlı olur, onun için filtre bakımı ve su değişimi biraz fazla yapılabilir yaz dönemlerinde, salyangoza birşey olmaz, onun için birşey yapmanıza gerek yok. Molinin bulunduğu kavrayumda filtre bakımı yapın 4 günde bir bu aralara yüzde 50 su değişimi yapın sudaki olumsuzluklar incelir düşüncesindeyim. Üzerinde tuz tanesi gibi beyaz bene kparazitleri varsa metilen mavisi kullanabilirsiniz. Yemi az tutun bu aralar azaltın, Kuyruk uçlarında erime var isede mikofish ilacından faydalanabilirsiniz.

Beğenenler: [T]175508,ResulEmre[/T]
+1: [T]175508,ResulEmre[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HilalUnalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
HilalUnalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2016 13:37
[QUOTE=mesutok]Yaz gelince havalar ısınmaya başlayınca sularda bozulmalar daha hızlı olur, onun için filtre bakımı ve su değişimi biraz fazla yapılabilir yaz dönemlerinde, salyangoza birşey olmaz, onun için birşey yapmanıza gerek yok. Molinin bulunduğu kavrayumda filtre bakımı yapın 4 günde bir bu aralara yüzde 50 su değişimi yapın sudaki olumsuzluklar incelir düşüncesindeyim. Üzerinde tuz tanesi gibi beyaz bene kparazitleri varsa metilen mavisi kullanabilirsiniz. Yemi az tutun bu aralar azaltın, Kuyruk uçlarında erime var isede mikofish ilacından faydalanabilirsiniz.[/QUOTE]

Beyaz benek yok sadece kuyruğunu kısmış ve garip yüzüyor. Biraz biyo ıchtyo damlattım. Su hazırlıyorum yarın %50 su değişimi yapacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir