molimin kuyruk başlangıcı eriyor


dawnianÇevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2006
İl: Aydin
Mesaj: 2
dawnianÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2006 01:04

selam arkadaşlar.

akvaryumumdaki siyah moli çiftinden erkek olanında başa çıkamadığım bir sorun var. kuyruk çürümesi yok, ama tam kuyruğu gövdeye bağlayan o ince köprü üzerinde önce bir beyazlık belirdi. ichtyo sanıp contra ichtyo tedavisi yaptım. ancak beyazlık kaybolmadı. daha kötüsü, gittikçe derinleşerek balığımın etini sanki canlı canlı yemeye başladı. şu sıra gövdeyi kuyruğa bağlayan noktada bir bebeğin küçük tırnağı büyüklüğünde beyaz bir çukur var, gittikçe de derinleşiyor. hayvanın keyfini çok fazla bozmuyor, yani hala dişisinin peşinde koşup döllemeye çalıştığını görüyorum, ama yarası da bariz biçimde kötüleşip çukurluğu artıyor. bir gün işten gelip onu ölü bulmak beni çok üzecek. diğer balıklarımda böyle bir sorun görmedim henüz. hastalığı tanıyan veya önerisi olan biri çıkarsa çok makbule geçecek.

görüşmek üzere saygılarımla.    

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PunisherÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2006
İl: Ankara
Mesaj: 44
PunisherÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2006 01:32

Balığınızın resmini çekerseniz yardımcı olabilirim.

Bu belirtilere göre columnaris bakterisi olabilir.Yanlız bu hastalık çok hızlı ilerler ve diğer balıklara çok hızlı bulaşır.

Size önerebileceğim ilaçlar sera baktopur ve sera baktopur direct(ikisinin beraber kullanılması daha iyi sonuçlar verebilir.) 

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dawnianÇevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2006
İl: Aydin
Mesaj: 2
dawnianÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2006 01:02

 

sevgili punisher, ilginiz için teşekkürler. net bir resim elde etmeyi başaramadım ama daha iyi bir makine bulursam yine deneyeceğim. ayrıca balığı akvaryumun içine tepeden sarkan irice bir kepçenin içine aldım çünkü kendi dişisine karşı saldırganlaşmaya başlamıştı. üç gündür orada yaşıyor. yem yiyor, ara sıra yükselip rahat biçimde yüzüyor... ama kuyruğundaki lezyon hala duruyor.

didim'de yaşıyorum ve burada bactopur bulmamın tek yolu internetten getirtmek. öte yandan olayın bakteri ürünü olduğuna kanaat getirince neden insan ilacı kullanmayayım dedim ve akvaryumumu 20 kiloluk bir çocuk gibi düşünüp ona uygun dozda geniş spektrumlu antibiyotik attım suya. şimdilik molim hayatta, yüzüşü de normal, ama kuyruk köprüsünün görünüşü dinamit atılmış gibi. o bölgedeki pullar iki taraflı olarak kabardı üstelik. belki de devreye fırsatçı mantar enfeksiyonu girmeye çalışıyordur.

diğer balıklarımda henüz hastalık belirtisi yok. yaklaşık sekiz gündür bu hastalıkla yaşıyor molim. kuyruğunun bir daha eski konturuna kavuşamayacağını tahmin ediyorum, ama yine de çukur da kalsa lezyon belki iyileşir diye umuyorum.  

işte böyle. görüşmek üzere saygılarımla.

 

 

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gulayÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1445
gulayÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2006 22:33
Özlem Hn., çok iyi yapmışsınız bence de. Biz de Sera Baktopur Direct yerine Flagyl'i 40 lt.ye 1 tablet şeklinde önce suda eriterek uygulayabiliyoruz. Bağışıklığı da düşünce bu tür açık yaralardan sonra dediğiniz gibi enfekte olmuş bölgeye mantar yerleşebiliyor. Ayrıca Sera Aqutan varsa elinizde bunu mukozasının iyileşmesini hızlandırıp balığı rahatlatmak için kullanabilirsiniz. Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onurcikletÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2010
İl: Aydin
Mesaj: 136
onurcikletÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 09:21
[QUOTE=gulay]Özlem Hn., çok iyi yapmışsınız bence de. Biz de Sera Baktopur Direct yerine Flagyl'i 40 lt.ye 1 tablet şeklinde önce suda eriterek uygulayabiliyoruz. Bağışıklığı da düşünce bu tür açık yaralardan sonra dediğiniz gibi enfekte olmuş bölgeye mantar yerleşebiliyor. Ayrıca Sera Aqutan varsa elinizde bunu mukozasının iyileşmesini hızlandırıp balığı rahatlatmak için kullanabilirsiniz. Saygılar,[/QUOTE] 
Ayrıca akvaryumunuza bolca (her 10 lt için 1 yemek kaşığı dolu doluya kalın (turşuluk) tuz atın sudaki bakteri oluşumunu engeller ve yok eder

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir