ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dawnian
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ağustos 2006 00:28
Son Ziyaret:
02 Eylül 2006 16:09
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özlem Alpin
Doğum Tarihi:
12 Temmuz 1972
Yaş:
51
İl:
Aydin
Meslek:
Hekim
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

dr.özlem alpin

SON 2 MESAJI

molimin kuyruk başlangıcı eriyor

 

sevgili punisher, ilginiz için teşekkürler. net bir resim elde etmeyi başaramadım ama daha iyi bir makine bulursam yine deneyeceğim. ayrıca balığı akvaryumun içine tepeden sarkan irice bir kepçenin içine aldım çünkü kendi dişisine karşı saldırganlaşmaya başlamıştı. üç gündür orada yaşıyor. yem yiyor, ara sıra yükselip rahat biçimde yüzüyor... ama kuyruğundaki lezyon hala duruyor.

didim'de yaşıyorum ve burada bactopur bulmamın tek yolu internetten getirtmek. öte yandan olayın bakteri ürünü olduğuna kanaat getirince neden insan ilacı kullanmayayım dedim ve akvaryumumu 20 kiloluk bir çocuk gibi düşünüp ona uygun dozda geniş spektrumlu antibiyotik attım suya. şimdilik molim hayatta, yüzüşü de normal, ama kuyruk köprüsünün görünüşü dinamit atılmış gibi. o bölgedeki pullar iki taraflı olarak kabardı üstelik. belki de devreye fırsatçı mantar enfeksiyonu girmeye çalışıyordur.

diğer balıklarımda henüz hastalık belirtisi yok. yaklaşık sekiz gündür bu hastalıkla yaşıyor molim. kuyruğunun bir daha eski konturuna kavuşamayacağını tahmin ediyorum, ama yine de çukur da kalsa lezyon belki iyileşir diye umuyorum.  

işte böyle. görüşmek üzere saygılarımla.

 

 

 

molimin kuyruk başlangıcı eriyor

selam arkadaşlar.

akvaryumumdaki siyah moli çiftinden erkek olanında başa çıkamadığım bir sorun var. kuyruk çürümesi yok, ama tam kuyruğu gövdeye bağlayan o ince köprü üzerinde önce bir beyazlık belirdi. ichtyo sanıp contra ichtyo tedavisi yaptım. ancak beyazlık kaybolmadı. daha kötüsü, gittikçe derinleşerek balığımın etini sanki canlı canlı yemeye başladı. şu sıra gövdeyi kuyruğa bağlayan noktada bir bebeğin küçük tırnağı büyüklüğünde beyaz bir çukur var, gittikçe de derinleşiyor. hayvanın keyfini çok fazla bozmuyor, yani hala dişisinin peşinde koşup döllemeye çalıştığını görüyorum, ama yarası da bariz biçimde kötüleşip çukurluğu artıyor. bir gün işten gelip onu ölü bulmak beni çok üzecek. diğer balıklarımda böyle bir sorun görmedim henüz. hastalığı tanıyan veya önerisi olan biri çıkarsa çok makbule geçecek.

görüşmek üzere saygılarımla.    

 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.